Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomika EÚ zrýchľuje – dôjde k vyššej inflácii. Týždeň vo svete

12. 6. 2021   Hans Gans
Blíži sa doba, keď sa špekulatívny BitCoin pretransformuje na reálny, lebo rok chrípkových prázdnin Covid-19 bude niekto musieť zaplatiť - a ten, kto to huncútstvo bude musieť zaplatiť, budeš TY - ako obyčajne :)
Iste ti totiž je jeasné, že ani štát, ani podnikatelia, ani osatní kriminálnici tu nie sú na to, aby niečo platili - ale aby spotrebovávali - podobne Amerika ;)
Problém totiž je, že Čína trhá partu, lebo nevyvaľovala rok gule pod zámienkou núdzového stavu, ale normálne makala - pretože úmrtnosť na SARS CoV-2 udržali na jednej tisícine oproti EU a USA a tak neboli nútení nechať skolabovať zdravotný systém (napríklad odsúvať naliehavé operácie a vyšetrenia aj viac než o rok) - ako napríklad UK (kde už mimochodom počet nakazaných zase narastá ...
Samozrejme môžeš napchať penaze do nehnuteľností - tak ako už dávno urobili všetci ostatní (takže v Bratislave síce už sú všetky nové byty predané, ale v noci svieti svetlo obyčaine len v jednom jedinom z celého baráku :)
Každopádne peniaze odparkované v nehnuteľnostiach sú síce bezpečnou investíciou, keďže ich tam majú napchané aj úplne všetci politici (a tí si púredsa nebudú píliť konár na ktorom sedia) ale nie sú moc likvidné, ak nechceš predať pod cenu a zmieriť sa so stratou.
A práve tento problém má riešiť BitCoin.
Nebyť špekulantov, ktorí mávajú s volatilitou, tak už by to aj dávno fungovalo - reálne transakcie však raz kapitál špekulantov prevážia a tí sa po prvých bolestných stratách veľmi rýchlo stiahnu, lebo ich ochota hrať je čiste hudobnícka - v skutočnosti hrajú len kým vyhrávajú ;)
Potom však vznikne problém centrálnym bankám, ktoré zrazu zistia, že sú ako kôl v spadnutom plote.
Ale možno to bude inak - uvidíme (Čina však už zjavne pochopila).
Zaujímavé však je aj to, čo píšu mienkotvorné denníky, napríklad: "Čo sa to deje v štáte? Bezpečnostný expert reaguje na dianie v NAKA: Nehnevajte sa, ale takto to nemôže fungovať !!"
Nuž čo by sa dialo ?
Čo ste nečítali Krstného otca, alebo ste už zabudli, čo je to mafiánska vojna "na matrace" ?
Alebo fakt ste takí naivní, že veríte, že ak zavriete Černáka, Takáčovcov, Sýkorovcov a Piťovcov, že mafia sa rozplynie vo vzduchu ???
Mafie sú organizkou súčasťou demokratických štátov a tak sa - po likvidácii suterénu - len presunú vyššie v pyramíde mmoci.
vlastne ani nepresunú. lebo tam sú odjakživa - akurát ich nebolo tak vidno, lebo tie nižšie produkovali lepšiu reality show.
Vyššie poschodia mafie už totiž nevŕtajú do obetí vŕtačkou, nerozpúšťajú oponentov vo vhodných anorganických leptadlách, ani neodrezávajú hlavy jednotlivým policajtom - ale spôsobne likvidujú celé poschodia exekutívy - prípadne - ešte radšej - zriaďujú ďalšie osobné gardy.
Napríklad USA ma dohoromady 18 tajných služieb - nielen CIA a NSA (NSA si vybudoval Bush, keď mu tie ostatné - čo si postupne vybudovali jeho predchodcovia, nešli "po ruke" :)
Dobré ráno Neo !
12. 6. 2021   M.V.
Keby inflácia bola jediné zlo liberálneho kapitalizmu, Únia by mala po reforme perspektívu.
1/1