Názory čitateľov


Názory k článku:
Umelá inteligencia môže umožniť Slovensku stať sa digitálnym srdcom Európy

11. 6. 2021   Yetano Therbullshit
Už som nakúpil všetky možné vývojové kity mikropočítačov - A9G, ESP 32, Atmel Zplained, STM Discovery a Nucleo, Micro:Bit, Arduino. Arduino Mega, Raspberry Pi - dokonca aj MaxiDuino s neurálnou sieťou - už mi chýba len Tachyum Prodigy ...
Sa teším ako malý chlapec, že konečne budem mať delo pred ktorým bude Google stáť v úžase, lebo koneče preloži Slovenčinu do Anličtiny - a späť - správne, okamžite a navyše simlutánne aj do Nemčiny a Ruštiny (keďže môj sprostý mozog to ako-tak zvláda tiež ;)
Mám však takú obavu, že to skôr zoženiem náramkovú EC 1033, včítane bulharských 100MB zväzkových, dvan8s5 palcov7ch diskov ;)
Pánovi Danilákovi - aj Slovensku - síce držím úprimne palce, ale jeho tvrdenia sú naprostá haluz.
Možno sa mu podarí vyvinúť výkonnejšie Pentium s menšou spotrebou (keďže Intel zaspal, ako KSSZ po smrti Lenina) - a bolo by aj načase prísť s nejakou novou arcitektúrou, lebo Von Neuman a Harvard sú už beznádejné otrepané.
Od veci by nebola ani asociatívna pamäť - a je vlastne nepochopiteľné, že tu už nie je aspoň 20 rokov :(
Dá sa povedať, že vývoj počítačov sa po roku 2000 zastavil - ak nerátame technologický vývoj, ktorý je úžasný - ale robia ho na opačenej strane zmegule :(
Konkrétne Čínskej - ako už dokonca pochopili aj páni Trump a Biden.
Inými slovami, pán Danilák môže kŕmiť Booleovskými rovnicami silikónové kompilátory - ale ak mu TSMC ukáže holú riť - tak si to svoje Tachyum Prodigy môže vystružlikať žabykláčom z lipového dreva (je mäkšie, než kremík)
A TSMC mu holú riť ukáže, lebo momentálne tam stoja v rade výrobcovia smartfónov (okrem Samsungu), všetky svetové automobilky ale aj kompletný ruský zbrojný priemysl.
A to sa tak skoro nezmení, lebo naši americkí priaelia sa rozhodli ukradnúť si TSMC pre seba (ešte za pána Trumpa - kde vlastne všetky dnešné problémy s dodávkami čipov začali)
Každopádne by mu mohol pomôcť náš pán emeritný prezident Kiska - ktorý je vyštudovaný mikroelektronik a tak presne vie, čo a ako ...
Bohužiaľ presne vie čo a ako iba z pohľadu úžery a čiernych kšeftov s pozemkami - inak by sa z tej bájnej Ameriky nebol vrátil s hanbou a vo veku keď už mal byť na odpočinku sa nemusel strápňovať ako šašo (bohužiaľ Slovensko zatiaľ nemalo prezidenta za ktorého by sa nemuselo hanbiť :(((
11. 6. 2021   anonym
Umela inteligencia, asi v Slopakistane, ako kolonii EU, nebude moct byt vyssia, alebo lepsia, akon je narodny priemer. Ak obrazom naroda, su jeho politici a jeho reprezentaciou bohaty podnikatelia, tak umela inteligencia, ak nebude moct kradnut, alebo lupat kable, sa stane niecim najviac podobnym, etnikam, co sa mnozia na plne davky.
Aak dostane nejaku zazracnu moc, nam vladnut, bude to taky kompilat bolsevika, matovica, mafuka a hranola. Nic pekne, ale umelo inteligentne.
Slopakistan je dnes uz umela prdel a umele lacne ruky, digitalizacie a 3tieho vedeckotecnickeho revolucneho snazenia zapadneho imperializmu.
11. 6. 2021   Svetlé Zajtrajšky
"Umelá inteligencia" - ľudovo "AI" - je iba prázdna slama a marketigový dríst.
Že ako sa opovažujem ?
Nuž to, čo sa vydáva za AI je zatiaľ iba obyčajné rozpoznávanie vzorov (Pattern Recognition).
Lenže to tu je už hodne dlho a tak bolo treba prísť s nejakým sviežim názvom :)
Že to nie je pravda, lebo ste videli (či vlastníte) auto, ktoré šoféruje samo ?
Hej, mal som také tiež, ale som ho predal už dávnejšie.
Bolo to síce iba automatické parkovanie, ale tiež to stálo za kočku :(
Preto aj tá techniológia stále neprerazila a UBER už pred sebou talčí taký dlh, že lovenskí investori by si hodili mašľu už dávnejšie (odhadujem, že aktuálne sa blíži k 20 miliardám USD)
Na druhej strane by všetky vlaky a električky už dávnejšie mohli jazdiť bez šoférov - aj bez AI je už dnešná technológia na takej úrovni, že by sa s tým dokázala vysporiadať nie horšie, než človek.
Plyschológia však nedovolí - a počet nehôd by sa síce znížil, ale stále by nejaké ostali.
A keby taký vlak prešiel kočík s malým deckom (ktorý by starostlivá mamina obalila nejakou stealth látkou - ktorá pohlcuje všetky použiteľné žiarenia (takže by ho nevidel ani rušnovodič) - tak masmédia by rozpútali také hysterické peklo, že to by neustála ani vláda a komisia EU (ak by tam však bol živý rušnovodič, tak by to skončilo niekde v lokálnom mesačníku)
Takže tak.
PS nie je hanba začať v dielni - ako každý učeň.
Z nadaného účňa sa však stane vynikajúci konštruktér a/alebo riaditeľ.
Prene tak to prebehlo v pôvodne primitívnom Japonsku, neskôr v ešte primitívnejšej Kórei a posledne v tak primitívnej Číne, že už bola pod hranicou akejkoľvek rimitívnosti a nižšie už boli len Krováci a Hotentoti.
Sprostý učeň však bude bučať, že chce západný plat (hoci nemá šajny o životných nákladoch v týchto krajinách :(
Si zapamätajte, že v roku 1989 sme prehrali III. svetovú vojnu a vzdali sme sa bezpodmienečne - s prihliadnutím k tomu sa máme prekvapivo fasa :)
1/1