Názory čitateľov


Názory k článku:
Kto zarobí na pandémii: Sú zisky veľkých farmaceutických firiem oprávnené? 

15. 6. 2021   patialalegitimate
We Give out personal loans for debt consolidation, bad credit loans, unsecured loans, loans for bad credit and instant secured loans with cheap rates Do you have a firm or company that need loan to start up a business or need, personal loan, Debt consolidation? For more information. We will provide you with loan to meet your needs. For more information contact Note: And many More:and many more at 2% interest rate; (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Jeffery
14. 6. 2021   anonym
Samozrejme ze zisky su opravnene.
Aj keby ten covid farma firmy vymysleli, nebolo to zadarmo.
A ked uz spravili vakciny, tak to tiez nebolo zadarmo.
Teraz je len otazka, ako to "zadarmo" u nas v kolonii, zaplatime a cim.
Kto nestihol umriet na kovid, alebo len tak, nahodne, bude umierat na zavedene opatrenia, alebo na nove poplatky, dane a odvody, inflaciu, alebo restrikcie.
14. 6. 2021   leaf
a co tak z casti zisku vytvorit fond na odskodnenie ludi, ktori po ockovani mali problemy ci dokonca umrtie...
14. 6. 2021   bonafide
Aj potkany sú teraz už tak inteligentné, že keď im nasypete jedu, tak pošlú jedného aby ochutnal či prežije. Preto aj jed na potkany sa robí s účinkom až po týždni. Keďže sa už teraz presne vie ako dlho bude trvať očkovacia akcia 2020-2023, dá sa z toho usúdiť, že následky očkovania sa prejavia po štyroch rokoch. GMO tešte sa. Čaká vás sloboda.
5. 7. 2021   mojnazor
Krcmery to povedan na TA3, že následky očnovania detí sa preukážu najskôr o 65 rokov, kreten ...
14. 6. 2021   ospala
Kto z vas by chodil do prace, keby vam neplatili?
14. 6. 2021   anonym
presne. A nikto nikomu nebrani si taktiez kupit akcie hociktorej z tychto farmafiriem. Ja osobne mam akcie Pfizera zakupene za 35 USD momentalne sa hybu okolo 39-40 USD. Tesim sa na dividendy. mam ich ale len dvadsat :-) ale osobne poznam cloveka co kupil za 10.000 USD akcie Moderny po 25 USD. Predal ich nieco vyse po roku za 165 USD. Mozete si vypocitat kolko zarobil. Tym ze ich mal viac ako rok je samozrejme oslobodeny od dane. Tiez si mozem zanadavat ale akurat sam na seba ze som do toho s nim nesiel.
14. 6. 2021   Chudobny ucitel kapitalizme
vyvoj tych vakcin bol prvotne a primarne financovany miliardami od statu a jeho megazákazkami.. preto by si sa mal pytat, ci by straty mali byt len verejne a zisky len sukromne..
14. 6. 2021   anonym
nemas pravdu. Biontech v Nemecku bol takto financovany. Preto EU dostala vakciny od PFizeru/Biontechu vyrazne lacnejsie ako napr. USA ktore sa na tomto nepodielali. Nedavno sa tu openiazoch presne o tomto pisalo. nastuduj si to. Ako vravim moznost kupit si akcie mas aj ty. Netreba reptat od klavesnice.
14. 6. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
reptas a taras jedine ty..
.
https://www.nyt imes.com/2020/07/22/u s/politics/pfizer-cor onavirus-vaccine.html
.
https://www.reu ters.com/article/us-h ealth-coronavirus-mod erna-vaccine-idUSKCN2572T5
14. 6. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
Pfizer - 2 mld
Moderna - 2,5 mld
Novavax - 1,6 mld
Johnson&Johnson - 1,5 mld
14. 6. 2021   anonym
Tu mas aj graf aj porovnanie cien vakcin:
https://openiaz och.zoznam.sk/cl/2130 23/Jediny-graf-Porovn anie-cien-vakcin-na-C OVID-v-USA-a-EU
14. 6. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
a co tymi cenami chces konkretne povedat ?.. ze 30% marza na Pfizeri alebo 50% Moderny je za vakcinu normalna ?
14. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Napríklad že tzv. DPH daňou z pridanej hodnoty ani nie je. A nie iba u vakcín.
14. 6. 2021   anonym
a ty kde zijes ? ked kupujes chleba v supermarkete tak si myslis ze je tam marza 5% ? 50% marze minimalne chlape. Ako vravim, EU dostala lacnejsie lebo sa podielala na nakladoch na vyvoj. A zadarmo nikto nerobi, ani ty ani ja. ale ked chces kludne mozes odvadzat pracu pre niekoho iba za tvoje naklady. Je to tvoja vec.
14. 6. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
uz teraz maju zisky v desiatkach miliard kazdy jeden.. ake zadarmo ?.. este raz sa zamysli nad tym , kto z velkej casti financoval vyvoj a kto daval a dava objednavky.. aka marza je obvykla na vakcinach proti inym chorobam, aby sme vedeli porovnat ?.. naco tu taras uplne od veci o nejakom chlebe ?
14. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
A navyše si ešte ponechajú aj značnú časť sumy dane tzv. DPH.
Poznámka.
Zdecimovanie tzv. DPH voči štátnemu rozpočtu samozrejme nie je iba v prípade farmaceutických firiem.
14. 6. 2021   Matthew
Otázne je skôr či sú etické, morálne, férové a spravodlivé, čo nie sú, nikdy neboli a ani nikdy nebudú... Celá táto primitívna západná medicína si len chová pacientov, pestuje chorých ľudí, aby mala na kom robiť experimenty s experimentálnymi vakcínami, chemikáliami a podobne... Je to jedno veľké zlo.. Keby chceli aby sme boli zdravší, tak by podporovali pestovanie prírodných liečivých bylín, húb ich rozširovanie, kríženie, šľachtenie nových liečivejších druhov rastlín, ale to nerobia, pretože im v realite vôbec nejde o zdravie ľudí, ale len o zisky na úkor ľudských práv.
14. 6. 2021   Rado
Po testovacom a očkovacom biznise, ukončenom v roku 2025, Covid záááázračne vymizne zo dňa na deň.
14. 6. 2021   anonym
v roku 2025, trolovia a hoaxy záááázračne vymiznu zo dňa na deň )))))))) Dal by boh ...
14. 6. 2021   Rado
Na stránkach WHO je že v USA zomrelo na milión obyvateľov 1810 ľudí. Na Slovensku zomrelo na milión obyvateľov 2279 ľudí. Američania neprijali takmer žiadne opatrenia s výnimkou nosenia rúšok vo federálnych budovách :-) Toto všetko a iné sú dôkazy pre proces s Matovičovou vládou.
14. 6. 2021   M.V.
Príroda je obrovským zdrojom účinných látok,ktoré tu boli aj milióny rokov pred príchodom človeka a ročne sa izoluje tisíce nových štruktúr, známych je státisíce, len kto by investoval do ich farmakologickéhoa farmaceutického výskumu , vymedzenia indikácií, liekových foriem? Na konci môže byť krach projektu pre ich toxicitu, vedľajšie a nežiadúce účinky.Iný smer by bol biotechnologický smer, tam treba vyrobiť vhodný plazmid, vložiť do vhodného mikroorganizmu a môžeme získať aj zložité látky, ktoré produkuje baktéria ako vlastné, napríklad humánny rastový hormón. Niektoré ochorenia sú veľmi zriedkavé, teda aj hľadanie liečiv a z nich výroba liekov je obmedzené.Úloha investícií je celkom zreteľná.
1/1