Názory čitateľov


Názory k článku:
Jediný graf: Porovnanie cien vakcín na COVID-19 v USA a EÚ

10. 6. 2021   anonym
Keby bola modra pilulka bez predpisu a lacnejsia, tiez by sme nemuseli rozmyslat nad ockovanim novicokom zo strany nasich byvalych kolonizatorov.
Za dodany uran, by nam mali dat zadara aj ropu.
11. 6. 2021   Dědku Plesnivá
Z "tvojho" českého uránu vyrobili naši americkí súdruhovia bomby, ktoré zničili Hirošiumu a Nagasaki.
Pravdou síce je, že ho ukradli Nemcom, ktorí sa pokúšali sprevádzkovať vlastný reaktor v Heigerlochu (ak sa nemýlim, tak konkrétne pán Heisenberg - nechce sa mi googliť - ale ty si iste neštudoval kvantovú fyziku ani nacizmus, tak to meno ti zrejme nič nehoverí)
Japonci si to síce za svoje zverstvá zaslúžili, problém je len, že Hirošima bola vojensky bezvýznamná (a boli tam hlavne Kórejci na nútených prácach - ale koho už zaujímajú Kórejci, ktorých si roztrhli Američania a Číňania na dve časti).
V tejto súvislosti je však zaujímavé, že nejväčší zlosyn II. svetovej vojny - cisár Hirohito - nielneže nebol nikdy nikým ani o chlp potrestaný, ale naši americkí priatelia mu dokonca dovolili v pokoji nielenže dožiť, ale aj dovládnuť (!!!) hoci nemecké zverstvá boli voči japonským neporovnateľne humanistickejšie (Nemci napríklad nejedli svojich zajatcov zaživa a ńespomínam si ani na vivisekcie - ktoré boli v japonských zariadeniach bežnné a tvorili len bodku na "i" ďaleko strašnejších procedúr :(
No ale späť k tomu uránu - ak myslíš, že ne česko-slovenskom uráne (či už s pomlčkou, alebo bez) bol postavný sovietsky jadrový arzenál a energetika, tak sa mýliš.
Asi tak, ako keby si predpokladal, že Stalin platil Amíkom za US vojenskú pomoc (ktorú skutočne nutne potreboval) zlatom z Kremnice a nie Jakutska.
US vojenská pomoc bola síce nutná, bohužiaľ drahá, takže UK prišla o všetko, čo vo svete nakradla počas svoejej imperiálnej expanzie a v ZSSR to obsrali motroci v Gulagu :(
Myslím, že skôr, alebo neskôr tie Brežnevove rúry s ropu a plynom niekto nejako preruší - potom si budeš môcť vychutnať ropu aj plyn americké - ktorá budú iste lacnejšie ;)
Musí to však prísť, lebo inak by si nezmúdrel a neprišil k poznaniu, že to bol celkom fasa deal za obsadenie v roku 1968 :(
Na svete bohužiaľ nič nie je zadarmo a ver mi, nik tak nenávidel vtedy Rusákov ako ja :(
11. 6. 2021   hahaha
Za to ty Dedku Plesniva by si sa mal doucit historiu a nieco okolo fyziky. Vedec Karl Werner Heisenberg bol teoreticky fyzik a na konstrukcii nemeckej atomovej bomby sa nepodielal. Dalej uran z nemecka a teda vlastne z ceska nikdy nebol pouzity v jadrovej bombe zhodenej na japonsko. V podstate ani nemohol kedze Nemci nepokrocili nikdy tak daleko vo vyvoji jadrovych zbrani lebo ani nemohli. Nemali na to uz ani cas, prostriedky a ani ludi kedze spickovy vedci ktori by boli schpni na tom robit vacsinou emigrovali. V Nemecku sa nikdy nedostali ani k obohacovaniu uranu ktory je nevyhnutny na vyrobu jadrovej zbrane a vobec sa v Nemecku ani len nenasiel nejaky pouzitelny uran. Ani USA ho nemali dost. Mali ho z vlastnych zasob na svojom uzemi a mali ho dost iba na dve bomby: tu co odskusali v pusti a tu co zhodili na Hirosimu. Na Nagasaki museli pouzit uz plutoniovu bombu.
A ty ze si nemal rad Rusov ? Neklam ... takto sa nikto neprerodi ... a pozdravuj na Sovietskom pardon teda na Ruskom velvyslanectve v BA.
11. 6. 2021   anonym
typicke pre trola. clanok o vakcinach a trol a atomovkach. a este k tomu take ruske. rusi vzdy len o zbraniach.
1/1