Názory čitateľov


Názory k článku:
Daňová dohoda G7: Ak si myslíte, že nadnárodné firmy budú nútené platiť viac, nerozumiete fungovaniu daňových únikov 

15. 6. 2021   patialalegitimate
We Give out personal loans for debt consolidation, bad credit loans, unsecured loans, loans for bad credit and instant secured loans with cheap rates Do you have a firm or company that need loan to start up a business or need, personal loan, Debt consolidation? For more information. We will provide you with loan to meet your needs. For more information contact Note: And many More:and many more at 2% interest rate; (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Jeffery
9. 6. 2021   robot
Ale ved vsetci dobre vieme, ze zakony su pre vsetkych, ale postihuju sa len ti najslabsi. Akonahle firma prekroci istu velkost, uz na nu nikto nesiahne. Nemylim sa, vsak?
10. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Čo sa týka Zákona o dani z pridanej hodnoty - DPH, tak áno.
Zákon o dani z pridanej hodnoty - DPH je založený na podvode.
9. 6. 2021   zákazník
Stále mi nie je jasné ako sa bude zdaňovať digitálny(interneto m prenosný) sprostredkovaný ako služba.
Poviem to na príklade. Ak som cestovateľ napríklad po Webe alebo po únii.
Zo Slovenska cestujem na Ukrajinu tam sa stretne s milou slečnou a po ceste z Ukrajiny
tak ako sme sa v lietadle zoznámili sa dozviem že je kaderníčka, s certifikátom a
oprávnením strihať v celej únii. Prídeme do Švajčiarska a tam tejto kaderníčke dám
návrhy či by mi nechcela zastrihávať ofinku tak ako by mi dorastala a či by ma nechcela
sprevádzať ako svojho zákazníka po celej únii. Kaderníčke predplatím 40 strihaní dopredu vo švajčiarsku, kaderníčka odvedie švajčiarsku daň za 40 strihaní a potom
spolu cestujeme do Francúzka a tam mi kaderníčka opäť zastrihne ofinku a vykefuje frizúru a vo Francúzku má zaplatiť dodatočnú daň alebo rozdiel dane, keď vykonala prácu na zákazníkovi v inom štáte než vo Švajčiarsku, kde som jej ako zákazník predplatil službu a zdanil švajčiarskou daňou a navyše ani ja ani ona nie sme občanmi
Francúzka a skutočnú prácu na zákazníkovi vykonala vo Francúzku? Budú ma Francúzi sledovať či mi niekto zastriháva ofinku? Alebo ma budú sledovať či kaderníčke vyplatím
peniaze po zastrihnutí ofinky? A potom sa vydáme z Francúzka Do Nemecka a tam sa všetko zopakuje a kaderníčka mi opäť zastrihne ofinku. Budú Nemci stíhať kaderníčku za nelegálnu prácu, keď nepríjme odo mňa peniaze v Nemecku a neodvedie daň v Nemecku ale bude argumentovať že len vykonáva službu ktorú si zákazník predplatil v inom štáte a Nemcov sa to vôbec netýka, alebo Nemci budú argumentovať že Švajčiarsko nie je v EU a neplatí pre kaderníčku voľný pohyb tovarov a služieb v EU. Ďalej pocestujeme do Česka, potom na Slovensko ktorého je zákazník občanom a ďalej mimo EU na Ukrajinu ktorej občiankou je kaderníčka. Tak sa teda pýtam či tam všade budeme musieť my dvaja s tou kaderníčkou platiť tamojšiu daň- dvojité, trojité, 40-torité zdanenie toho čo sme už zdanili vo Švajčiarsku keď precestujeme 40 štátov sveta a kaderníčka mi vykoná vždy riadne zdanenú predplatenú službu zastrihnutia ofinky. A že takýto príklad neexistuje?
Napríklad herci z Hollywoodu, alebo Netflix na Webe cez VPN alebo servisný technici Siemensu....
9. 6. 2021   Opýtali sme sa
Takže opýtali sme sa jednej svetoznámej slávnej kaderníčky z Trenčianskeho kraja
ako by riešila našu modelovú situáciu, a ona odpovedala nasledovne:
"Kde aktuálne robím - tam platím dane a ostatné neriešim! Čiže by som si schovala do peňaženky všetky tie peniaze za 40 strihaní a postupne by som odvádzala dane v každej
z tých krajín v ktorých by som strihala a keby mi nestačilo peňazí vypýtala by som si
od zákazníka ešte viac!"
Takže sme preniesli jej riešenie do modelovej situácie Netflixu, kde by Netflix zaviedol virtuálnu predplatenú peňaženku zákazníka, ktorú by si zákazník dobil zo svojho bankového účtu podobne ako PayPal a následne by zákazníkovi bola tarifovaná služba streemovania obsahu z jeho virtuálnej peňaženky podľa toho v akej krajine sa práve nachádza a ak používa VPN server umiestnený v Anglicku a fyzicky sa zákazník nachádza na Slovensku tak je mu služba poskytovaná na serveri v Anglicku(pretože v Anglicku je zákazníkov vstupný bod do siete Internet) a tak zákazník bude platiť daň v Anglicku a to na základe sekundovej tarifikácie služby mu budú stŕhať poplatok za vykonanie služby streemovania v Anglicku plus anglickú daň. Zákazníkovi bude tak ubúdať z jeho virtuálnej peňaženky podľa toho v akej lokácii sa práve nachádza podľa tamojších daňových sadzobníkov na ktoré bude upozornený počas streemovania Netflixu. Ak sa mu kredit minie tak si predplatí ďalší kredit(pozor nie službu, ale kredit!!!!).
Takto by sa dali riešiť nielen služby streemovania ale aj služby predplateného
softwaru, alebo služby užívania dát digitálneho obsahu, ako sú digitálne knihy, umelecké vystúpenia, inžinierske poradenstvo alebo práca v čisto digitálnom priestore internetu vrátane teemoveho developingu softwaru, alebo právneho poradenstva...
.
Týmto sa chcem poďakovať besprostrednoti a jasnému vhľadu do problémov únie mladej
slečne kaderníčke z Trenčianskeho kraja ktorá pomohla vyriešiť rébus rébusov digitálneho zdaňovania nielen gigantov ale aj bežných občanov EU a to sekundovou tarifikáciou služieb s následným sekundovým zdanením služieb prostredníctvom odpisov z virtuálnej peňaženky zákazníka vytvorenej Gigantom. Ďakujem slečne.
9. 6. 2021   anonym
Problem je, ze danovemu peklu, neutecie ludsky zdroj, zivnostnik, ba ani SROcka, ale nadnarodne koncerny ano, lebo si platia za to, ze su nezdanene, svojimi nezdanenymi ziskami, uplatky nezdanitelnym kralom, kralikom a kralovstvam.
Prevazne ale nieje problem v ne/zdaneni velkych spolocnosti, problem je v nenazranosti ludi, ktori by chceli mat nieco zo stastia malo zdanovanych spolocnosti transnacionalnych. Su to teda politici, ktory niesu schopny pracovat v podobnom korporate, ani ucit pre takyto korporat, ale nai riadit podobne korporatne koncernove pobocky. Dokonca nemozu pracovat anoi v sklade amazonu, lebo by bud boli vyhodeny za lenivost, alebo za chlast, pripadne za zlodejinu.
To co vedia, je buzeracia a hluckovat okolo velkeho vyvaru, ako muchy okolo houna.
Tak spekuluju, ako beta z pucu a nic dobre stoho nevzide.
Podobne ako celoeuropsky novy colny a danovy predpis o malych a drobnych zasielkach. Je cely na houno, pretoze Cina si nasla diery, na dovoz tovaru v krajinach, najma Benelux, kde globalne preclia a mozno zdania Cinsky tovar zo srackami, takze zas zvysok EU a kolonie, utru hubu.
9. 6. 2021   kakadu
Daňové úniky sa budú realizovať tak,
že avandgardný neznámi umelec s bydliskom v daňovom raji,
ohnačkuje maliarské plátno,
za ktoré svetový koncern, zaplatí miliardu €,
tomu neznámemu umelcovi na účet do daňového raja,
za to ohnačkované plátno,
ktoré dáva interaktívny zážitok, pre oko aj čorgány čuchu
a koncer si ten hodnotný majetok odpíše z daní a uloží v pivnici
9. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
I tak še dá.
9. 6. 2021   Bolsom Pritom
Celá analýza vychádza z detsky naivného predpokladu, že veľké firmy sú zlé a politici ("zákonodarci") sú dobrí :(
Bohužiaľ je opak pravdou.
Firmy predsa len vytvárajú hodnoty - ako iste dosvedčí klan fundamentálnych applistov, ktorí sú ochtní si za svoj iPhone aj nechať vyoperovať obličku.
Ale čo robia politici - okrem toho že klamú, podvádzajú, kradnú a vraždia ?
S tým by sa ešte dalo žiť - bohužiaľ aj - ako na bežiacom páse - vyrábajú, čím ďalej tým debilnejšie "zákony" - ktoré navyše neustále menia, takže v skutočnosti neexistuje ani jeden jediný človak, ktorý by ich ovládal kompletne - hoci každý občan je POVINNÝ ich ovládať (aj na to je zákon :(
Neexistuje právnik, neexistuje advokát, neexituje profesor a neexistuje ani sudca najvyššieho, či ústavného súdu, ktorý by ovládal celú Zbierku Zákonov v znenéí neskorších predpisov v konsolidovanj verzii. Ale oni nemusia - lebo oni sa špecializujú.
Občan musí.
Je skoro isté, že ak by občania aj firmy verili, že dane štát použííva spravodlivo a v súlade so spoločenskou objednávkou, tak väčšina by svoj postoj zmenila a mnohí by platili aj viac než by museli (lebo niektorí aj nozaj dávajú na charitu - ktorá by ani nemala existovať, lebo na to je tu práve štát.
Lenže to nehrozí, lebo keby správa vecí verejných nedávala možnosť kradnúť, tak by tu možno bolo pár starostov a sem tam nejaký streštený katolibanec a ekoterorista - vední svojimi chorobnými obsesiami - miesta ministrov by však zívali prázdnotou a v parlamente by zhrdzaveli pánty dverí.
Koniec koncov - supertajná správa SIS, ktorú je zakázané šíriť - jasne hovorí o tom, čo sa deje. V skutočnosti je síce tak prázdna a nudná, že po prvej strane nepozorný čitateľ zaspí - ten pozornejší však okamžiote obaví skryté verovanie: "Prestante zatýkať, lebo budete musieť zatknuť všetkých politkov, pretože všetci kradnú ako straky - nemajú však ani len zločineckú česť a tak nehanebne bonzujú jeden na druhého v snahe sa beztrestne vykrútiť. A to je vážne ohrozrenie našej krehkej demokracie, lebo ak by všetci zmizli, tak ľudia by mohli pochopiť, že všetky tie ministerstvá a úrady narobia viac škody než prospechy, čo je neprípusné, lebo potom by mohol zaniknúť aj bubusk123 a my - pohrobok ŠtB - ktorá - na rozdiel od nás, aspoň diletantsky neunášala vlastných občanov do kapitlistickej cudziny)
Že stádo potrebuje vodcov a vodcovia odjakživa majú královské práva (možno čoskoro bude zase zriaqdené aj právo prvej noci (Ius primae noctis) pre niektorých najvyšších ústavných činiteľov :)
Nuž stádo analfabetov hej, ale vzdelaná spoločnosť by už pomaly nemusela (?)
A keď hej, tak potom načo - kuva - ste chodíli tak dlho do školy ???
9. 6. 2021   Nebude Zverejnene
Záver - prví, ktorí nadnárodným koncernom poradia (of course nie zadarmo), ako nové zákony obchádzať sú vždy tí, ktorí boli ich autormi (probatum est)
Dodatok - učtovníctvo nezachytáva obrovské úplatky pre politikov, ktoré musia nadnárodné spoločnosti platiť lokálnym "demokratickým" warlordom - takže nie je pravda, že by si len tak hoveli "bez daní"
9. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Firmy vytvárajú hodnoty . . .
Ale napríklad pri tzv. DPH si firmy /ale aj podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ značnú časť dane tzv. DPH ponechávajú.
9. 6. 2021   MF
Kto by sa ešte v dnešnej dobe pozastavoval nad tým, že politici kradnú? Veď na to tam boli zvolení. Je to ako postaviť si doma oltár a modliť sa pri ňom. Konzum je náboženstvo a žiadna alternatíva zatiaľ nie je. Až skončí kult peňazí, skončia aj tí "guru" ktorí vzišli z takto nastavenej spoločnosti. Kedy to bude, ani srnka netuší. Možno nikdy...Možno vtedy, keď polka planéty budú ľudia s aspergerovým syndrómom. Lebo tí nemajú potrebu sa porovnávať a preto sú im peniaze ukradnuté.
9. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Režim medzinárodného zdaňovania firiem, ktorý sa objavil na začiatku 20. storočia . . .
Na začiatku 20. storočia sa o. i. objavilo čosi obludné, lživé, podvodnícke. A síce:
V roku 1918 bola nemeckými podvodníkmi z koncernu Siemens vymyslená a v roku 1919 predložená die Mehrwertsteuer /Mwst./ ako oklamanie a podvod na obyvateľstve a na štátoch vtedajšej D. R. /slovensky N. R./.
Spoločnosť Siemens /zal. v r. 1847/ sa stala úspešnou a z toho dôvodu boli na ňu uvalené vysoké dane. Postupom rokov majitelia, následníci, šéfovia špekulovali ako preniesť bremeno dane na zákazníka a ešte im, t. j. koncernu Siemens značná časť dane die Mehrwertsteuer /Mwst./ zostane.
Wilhelm von Siemens a Karl Friedrich von Siemens teda vymysleli a predniesli v rokoch 1918/1919 die Mehrwertsteuer /Mwst./ v konečnom dôsledku oklamanie a podvod na obyvateľstve a na štátoch niekdajšej D. R. /slovensky N. R./.
Hoci bola táto daň v Západnej Európe ostro kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
Neskôr túto nezmyselnú a okrem podvodu ničím neopodstatnenú daň /Mwst./ prevzali ďalšie krajiny v podobe Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Value added tax /VAT/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA - Espaňa/, Imposta sul valore aggiunto /IVA - Italia/, Belasting toedevoegde Waarde /BTW/, Fóros prastithémenes Axias /FPA/ . . .
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing. Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv. daň z pridanej hodnoty /tzv. DPH/ a diletanti na Slovensku a v Česku ju schválili.
Tzv. DPH, Mwst., TVA, VAT, IVA, BTW, FPA . . . sú podvodom na obyvateľstve, na štátoch a na kráľovstvách. Sú neblahým dedičstvom z čias D. R. /slovensky N. R./.
9. 6. 2021   Horus Osiris
DPH bola vytvorená hlavne preto, že sa na nej dajú točiť karuselové podvody.
Naivní si myslia, že to je naopak, že to zločinci využili chybičky - inak dokonalého systému.
Nadnárodné spoločnosti sú totiž staršie než DPH / MWSt / VAT & spol.
Jedna z prvých bola spoločnosť vyrábajúca registračné pokladnice National Cash Register Company (ľudovo NCR) - založená v roku 1884 - ktorá fenomenálne dobyla celý set - včítane vtedajšej Rakúsko-uhorskej monarchie - ale aj Číny, či Japonska.
Pokladnice NCR proste boli všade, hoci ešte prakticky neexistovali automobily, či rozvody elektrickej energie a benzín sa spaľoval ako odpadový produkt pri výrobe petroleja (pre petrolejové lampy).
V Horných Uhrách (predchodca Slovenskej Republiky) tou dobou ľudia bývali v dreveniciach s podlahou z udupanej hliny a htiom bol hrniec v ktorom doobeda varili, poobede prali a v noci do neho srali (v niektorých obciach nášho malebného Slovenska mimochodom nie je kanalizácia dodnes :(
Zaujímavejšie však je, čo povedal zakldateľ spoločnosti - pán Patterson svojmu podriadenému - pánovi Watsonovi (ktorý sa neskôr nasral, odišiel a založil si vlastnú firmičku - už storočie známu pod menom IBM :)
Pri expanzii totiž firma NCR narazila na nejaký zákon, ktorý jej v tom bránil - takže príkaz bol "Zmente zákon !".
A zmenili ...
Je to to isté, ako "bezpečnostné diery" vo Windowsoch.
Aj tie nie sú výsledkom hlúposti superprogramátorov, študovaných na tých najelitnejších univerzitách - ale príkaz bezpečnostných služiab, aby sa tam dali vpašovať sledovacie trojske kone a iné malvéry.
Krásne sa to dalo sledovať na vývoji známej firmy ESET, ktorá dvadsať rokov živorila v zaplesnených unimobuňkách nad VÚZ - a potom jedného dňa, ktosi prišiel z Ameriky - naznačil, čo si chpaci nemajú všímať - a zrazu boli peniaze aj kódové, bezpečnostné zámky na dverách ;)
9. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Veľmi pekne. Vďaka.
Pri tzv. DPH sa kumulujú pre štátny rozpočet straty. Od roku 1993 na Slovensku boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
Tragédiou je skutočnosť, že podvod tzv. DPH na občanoch a teda na štáte na Slovensku živia a podporujú inštitúcie a štátne inštitúcie ako sú o. i. a predovšetkým Finančná správa, Ministerstvo financií, DÚ, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov, NR SR, Finančná polícia, súdy, NKÚ . . .
1/1