Názory čitateľov


Názory k článku:
Väčšina ľudí môže zabudnúť na odchod do dôchodku po 40 rokoch práce

17. 6. 2021   anonym
Hanbím sa,že som občianskou tohto štátu. Tu sa nepomáha ľuďom. Tu ľudia robia na tento štát celý život, poctivo odvádzajú dane a štát nie je schopný sa rrvanzovat ľuďom tým, že im zabezpečí kľudne dozitie. Lebo "páni politici" ti ktorí mate spravovať štát tak, aby občan mohol kľudne žiť, pracovať a mal nejakú istotu, treba si svoj hrantik zabezpečiť ešte pokiaľ sa dá. A co obyčajný človek? Všetci by ste mali dostať plat ako obyčajný človek. A to nemyslím vymyslenych 1000,ale to co je realita. 500.co ste Vy niečo iné? Hanbite sa, lebo nehakite záujmy ľudí tohto štátu.
15. 6. 2021   hufnica
ako povedala čaputova, ludia nebojte sa na slovensku zomierať.
20. 6. 2021   anonym
Plný súhlas.
21. 6. 2021   šašo M
to mala napísané od slniečkárov,plní čo jej nakážu,preto ju dosadili.
11. 6. 2021   anonym
A aj za takýto " dôchodcovský automat " je zodpovedný Icík ficík, jeho antisociálne hovädo richter a celá smerácka antisociálna mafia, čo zaviedla automat predlžovania veku odchodu do dôchodku !!!
Takýmto zákerným kreténom sa môžeme poďakovať aj za tak otrasne nízke starobné a invalidné dôchodky, lebo podporovali II. súkromný dôchodkový pilier, čo je podraz na dôchodcoch, lebo kvôli II. pilieru máme na Slovensku len 50% vysoké-o polovicu nižšie dôchodky a obrovskú nespravodlivosť pri výpočte výšky dôchodkov !!!
Politikov, ktorí nakupujú od USA zbrane a tvária sa, že nie sú peniaze na dôchodky a prídavky na deti, či materské dávky, treba nakopať gule a zavesiť ich na dankov stožiar !!! Musíme sa brániť, vážení priatelia ! MOR HO !
22. 6. 2021   antilibertarian
kebyze vladne risko tak dochodok nieje vobec...
11. 6. 2021   Jozef
Podľa mňa je dôležitejšie, či pôjdu do dôchodku ľudia s 350 eurami, alebo s 1000 eurami. O to by sa mala Jednota spolu s E.T. zaujímať a nie kedy! Poznám ľudí, ktorí sa aj boja ísť do dôchodku, lebo sa obávajú, že to budú ťažko zvládať! Hrôza, počúvať takých, že vraj politikov!
14. 6. 2021   anonym
Typicky pohlad uz malo produktivneho statneho zamestnanca vo veku po 55 rokov. Ten to da a potiahne do 68 s ocakavanim 1000 EUR mesacnej penzie, ktoru si bude uzivat dalsich 15 rokov. Ale co taky robotnik na stavbe alebo za pasom,jeho pravdepodobnost dozitia je mensia, ten vezme aj 350 EUR pretoze produktivne makat vo veku 64 je nemozne. Alebo inak kalkulujes ako si prilepsis na dochodok 1000 EUR mesacne na ukor robotnika ktory sa z vysokou pravdepodobnostou nedozije dochodku kedze bude nuteny makat do 68 rokov. Na jednu premennu si ale zabudol ze tu chodia aj mladsie rocniky a po precitani takychto uvah pochopia o co tu ide a teda sa zariadia po svojom :) a sposobom o ktorom sa ti ani teraz nesniva. . Prve trhliny v sudrznosti spolocnosti uz vidno. Aby si sa neprepocital ty aj tebe podobni!
28. 6. 2021   anonym
Mladsie rocniky idu makat do cudziny. Kdo sa chce nechat drat do 70tky na SVK za par susnov.
10. 6. 2021   eXtrem
A to ty sucastny mlady mamonari, chory a oblbnuty majetkom lebo sused ma. Domy za 150tisic. Potom pride akoze dochodok , ktory mat nebudu a budu v barabizniach za 150tisic ktore budu vyzadovat opravy na ktore nebudu mat. Ked si niekto mysli ze terajsia generacia bude mat dochodok. Nebodaj taky ze nadpomery. Tak je silno naivna. Vacsina dnesnych bude predavat korporaciam svoje domy a majetky na uvery co maju, aby mali kde byvat a aspon ako tak dostojne zomriet.
10. 6. 2021   M.V.
Mladý človek nepočíta so životnými zlomami ako je rozvod, platenie alimentov, invalidizácia alebo strata práce.Propaganda mu hovorí, že sa má starať o populáciu národa, kým sa nepresvedčí, že on je ten, kto bude mať povinnosť makať na tie ružové sociálne balíčky.😂
11. 6. 2021   eXtrem
Tak nejak, poznam niektorych. Teraz makaju v Rakusku lebo inu moznost nemaju a doma platia hypo a su v Rakusku v podnajme. Cely plat im ide na splatky, vydavky a podobne. S jednym som sa rozpraval ci ma ako psychiku O.K. Ticho pozeral ze co sa ho pytam, odpoved nedosla. Vravim mu kolko este rokov splacania mas a ci to zvladnes ako 45 a viac rocny. Odpoved nedosla. Takze tak nejak.
11. 6. 2021   eXtrem
P.S a potom sa tyto stazuju ako ich stat zmyka a zvysuju sa im dane a poplatky a vlada mina na hluposti ako zbrojenie ale presne tyto otroci by sa mali zaujimat o svoju buducnost. Ale oni nechodia k volbam ale radsej idu na pivo alebo kaslu na to. Pripadne su nalinkovany klamlivou propagandou z tv a mainstreamu. Je jedno prislovie. Na hlupakoch sa najviac zaraba.
20. 6. 2021   L.P
Netaraj,ten kto maka v Rakusku,Nemecku,nep otrebuje hypoteku.Ked ju uz zoberie,tak za 10-15 rokov ju splati.
21. 6. 2021   eXtrem
ANO Cele Slovensko pojdeme makat do Rakuska a zahranicia. Nepis hluposti. Nie kazdy ma moznost ist do Rakuska alebo mu to stoji ist makat do Rakuska alebo inde.,,,AJ ja mam moznost ist do USA, Australie. Najblizsie do CZ a to neznamena teraz ze koli posratemu domu tam aj pojdem...
21. 6. 2021   eXtrem
Nie kazdy rad cestuje. Keby kazdy tak spravil tak je SK vyludnene. Niekomu sa paci tu. Niekto chce viest jednoduchy zivot. Je toho mnoho,,,
10. 6. 2021   Peg
K riešeniu danej situávie, bude asi potrebné oživiť myšlienku- riešenie ˇčeského klasika : Lidi nad sedmdesát seřadit ke břehu Vltavy , s podmínkou možnosti pobírání dúchodu jenom těm,jenž zdárně proplují na druhou stranu .
10. 6. 2021   robot
Zrejme dostanu firmy coskoro novu povinnost, zriadit ozivovaciu jednotku z vyskolenych pracovnikov. "No tak franta, ted nam tu neodpavej, jeste nam nepadla"
9. 6. 2021   Niktos
Takže keď niekto bude študovať, bude mať radosť. Vlastne načo, potrebujú do montážnych dielní ľudí. Aby mal kto makať pre zisk zahraničných korporácií. Bude zaujímavé 65 ročných vidieť na linke ako montujú, ale asi ich prepustia aby nebol line stop. Čo si ľudia zvolili to majú, aký národ taká vláda, pekne to teraz vidieť.
9. 6. 2021   XYZ
Hlavná vec, že keď Lipšic vymyslel počas svojho ministrovania , že policajti pôjdu do dôchodku po 15. rokoch služby, vtedy nebol nikto, čo mal ekonomické vzdelanie a vedel rozmýšľať, že akú sekeru to urobí do štátneho rozpočtu? Pritom máme asi najviac policajtov na počet obyvateľov vo svete a zrejme kopu mafiánov beztrestných na slobode. A aj teraz čeliadka z toho istého stáda rozflákala za 1 rok kopu miliárd, ktoré milióny občanov budeme splácať dlhé roky a to ešte môžeme ďakovať Bohu, že sú také nízke úroky na pôžičky. Keď Slota chcel využiť tieto nízke úroky na zvýšenie štátneho dlhu a stavanie diaľníc, ako len brechala táto svorka vtedy v parlamente, že nemôžeme zvyšovať štátny dlh, že musíme zodpovedne hospodáriť... Teraz vidno, že pre koho.
novšie2/3staršie