Názory čitateľov


Názory k článku:
Pokračujúca dedolarizácia: Rusko sa pripravuje na možné odpojenie od SWIFTu

9. 6. 2021   xyxy
Aby sme tu zbytočne nekecali, tak vám sem dávam video, čo o tzv. dedolarizácii povedal Vlado Putin. Je treba ale vedieť trochu po rusky. Putin povedal, že následkom sankcií západu sú Rusi nútení obchodovať s inými krajinami v iných menách na akých sa dohodnú. Ďalej Putin povedal, že celosvetový obchod v dolároch neustále z roka na rok klesá.
https://www.you tube.com/watch?v=tW0m cdtzFYA
9. 6. 2021   Ďáď Váňa
70-80% zahraničného obchodu sa realizuje ešte stále v U$D
Pútin je starý, zakomplexovaný KLAMÁR, ktorému sa všetci len posmievajú. Takéto BLUDY o dedolarizácii šíri už takmer 2 desaťročia.
$$$$$$$$
9. 6. 2021   Ďáďa Váňa
70-80% zahraničného obchodu Ruskej federácie sa realizuje ešte stále v U$D
11. 6. 2021   apoliticky
Zato ty si najmudrejsi ...truľo
9. 6. 2021   Bynk
A čo má to Holandsko také dobré že má také vysoké HDP? To by ma fakt zaujímalo. :-)
HDP je len ilúzia, pretože my máme napríklad ročne už skoro 100 mld HDP a rád by som fakt vedel kde sa to ukazuje lebo ludia majú v penaženkách stále len jedno velké hovno. :-)
8. 6. 2021   Ďáďa Váňa
Takéto SOMARINY šíri majiteľ Kremľa už od jeho nástupu ku korytu okolo roku 2000.
Už vyše 20 rokov počúvame z Kremľa takého STUPIDITY... a ešte tú o Zlatom RUBLI...
,-))
8. 6. 2021   anonym
Veľkosťou ekonomiky Ruska akékoľvek rozhodnutie nepoužívať dolár v Rusku dolárom pohne minimálne alebo vôbec. Ak sa aj dolár hýbe, tak sú tam aj iné dôvody.
8. 6. 2021   Ďáďa Váňa
áno
Rusko je ekonomicky B-éčková veľmoc.
9. 6. 2021   dusoruso@gmail.com
Asi tak na úrovnu Holandska . kloré má HDP o pár miliárd dolárov väčšie.....
8. 6. 2021   anonym
Uz cakam na prispievatela co toci stale - Rusko je na urovni HDP Talianska HDP je konina a vypocitava sa uplne ako tokomu vyhovuje a nezohladnuje sa pri nom koopec veci. Fakt nevidim dovod preco by sa mal cely svet zo zotrvacnosti drzat iba $ - ropu za$ to sa im s Arabmi celkom podarilo a ze vsetky meny su naviazane na $ a ten nasledne na zlato tak to padlo este za nixona v 1971?? A ten ich slavny vyrok z huby ,, $ je vas problem a nasa mena ‘’ ten sa im raz vrati ako bumerang.!!!
8. 6. 2021   anonym
V podstate vo všetkom, čo si napísal, máš pravdu.
.
Ale nikde sa nespomína, čo silný dolár spôsobuje Američanom:
- výrazne zvyšuje životnú úroveň v USA. Jednoducho všetky zahraničné produkty sú pre Američanov veľmi lacné. V podstate aj z toho pramení ten Americký konzumný spôsob života, ale na druhej strane
- výrazne predražuje domácu výrobu. Preto Americké produkty majú problém sa umiestniť vo zvyšku sveta. Okrem Apple a Tesla pravdaže, ktoré sú postavené na vysoký cenách produktov.
8. 6. 2021   anonym
Ano, je to tak a napadlo mi ci ten prezident s cervenou siltoukou nechcel prinavratit cveng pre vyrobky s oznacenim made in USA - niekedy to bol pojem vo svete- kapacity maju, je to bohata krajna na prirodne a ludske zdroje, technologie patentovane tiez- kde je problem?! Politika... niekedy co je dobre pre krajnu a ludi nie je dobre pre par vyvolenych ....bolo by dobre zit na svete keby to riadili odbornici a nie chamtivy prospechari co myslia iba na seba.
9. 6. 2021   dusoruso@gmail.com
Lebo arabi predávajú ropu za doláre a nie za mongolské tugriky ?
9. 6. 2021   anonym
Aaa !! Tu si aHDP Holand- inikedy Talian..tu ide o to ze arabi dobrovolne iba za $ a ke Kadafi chcel obchodovat za ine meny tak ho zvrhli..ropu chvala bohu netazia iba arab a rusko asi nikto bombardovat nebude..! Keby nemali hadrove zbrane tak Rusko uz je rozparcelovane a na kolenach- no co uz...!
7. 6. 2021   anonym
Zaciatok III sv. vojny, nemoze zacat veselsie.
8. 6. 2021   Ďáďa Váňa
LiliPútin zahájil Vajnú v šerblíku plnom Vódky?
Na zdaróvie!
Nezabudni vypiť...
,-))
9. 6. 2021   anonym
Váňa si iba hlupáčik mentálne postihnutý
9. 6. 2021   Ďáďa Váňa
ja tibjá tóže...
1/1