Názory čitateľov


Názory k článku:
Kurzové riziko menových sietí: Peniaze sa zjesť nedajú

4. 6. 2021   anonym
bitcoin nečaká svetlá budúcnosť. Príchodom kvantových počítačov, skončí aj bitcoin, ak nie skôr.
3. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Niekto popiera kurzové riziko medzi kryptomenami, dolárom, eurom a zlatom ? Nevšimol som si. Rovnako platí vice versa je kurzové riziko, keď si kúpim za zlato alebo bitcoin eurá a doláre. Len s tým rozdielom, že počet bitcoinov bude vždy 21m a množstvo eur a dolárov nekonečne veľa + riziko menovej reformy, hyperinflácie každých 50 rokov.
Bitcoin, zlato a kamene RAI sú kryté prírodou, že sa nedá ľahko vytvoriť nový kus. A fiat meny sú kryté dôverov FEDu, ECB a Matovičom, v krajine, kde dnes neplatí čo včera a čo bude platiť zajtra.
3. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Môže sa stať, že bitcoin bude stát 1 dolár a môže sa stať, že kilo zlata bude stáť 1 dolár. Ale obidve možnosti sú vysoko nepravdepodobné.
3. 6. 2021   anonym
nie tak celkom. porovnaj si tieto dve veci medzi sebou. To ze zlato bude stat 1 dolar je ovela menej pravdepodobne ako to ze BTC bude stat 1 dolar.
3. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
porovnaj koľko ľudí môže a dokáže používať bitcoin v mobiloch a porovnaj koľko ľudí bude používať zlato na platenie v obchodoch. Asi tak 50% vs 1%.
3. 6. 2021   ROBO
Čo sem dlhodobo píšeš, sledujem že matematika ti veľmi nejde :DD. Porovnávaš neporovnateľné pravdepodobnosti, porovnávaš zlato s hofnom. Ja sa ti čudujem, že máš tú guráž robiť zo seba vola. Pravdepodobnosť, že 1 bitcoin bude niekedy stáť 1 dolár, sa blíži ku 100%. Dokazuje to krátka história vývoja "hodnoty" kryptomien. Pravdpodobnosť, že 1 kg zlata bude stáť 1 dolár sa blíži k 0 %. Dokazuje to veľmi dlhá história vývoja hodnoty zlata.
3. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Sa nerozumieš do ekonomie ani technologie, preto nevieš, že peniaze sú technologia a lepšia technologia vždy vytlačí horšiu. RAI kamene, plátno, mušle vytlačilo zlato pred 5000 rokmi, zlato bolo vytlačené FIATOM okolo roku 1300, a FIAT bude vytlačený lepšou technlogiou - bitcoinom.
3. 6. 2021   ROBO
A ešte tvoja klasická odpoveď na všetky argumenty je ....bla bla bla nerozumieš ekonómii...blablabl a nerozumieš technológii....blab labla bitcoin. Normálne rozmýšľam, že či si neušiel z nejakej kliniky :D.
4. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Moje odpovede obsahujú kus pravdy z histórie, ekonómie a technológie. To, že ty porovnávaš bitcoin s hofnom dokazuje všetkým tvoju neschopnosť, lebo nevieš racionálne argumentovať, a každý to už o tebe vie.
4. 6. 2021   ROBO
Ja, na rozdiel od teba mám aj ekonómiu vyštudovanú + v tejto oblasti už pracujem vyše 20 rokov. Taktiež z matematiky som neprepadol, ako ty (očividne)....okrem iného pre teba trilión a bilión je jedno a to isté :DD.... Takže sa s teba iba smejem, že si vôbec neuvedomuješ, aké píšeš po celý čas hlúposti, a to len preto, aby si nalákal ďalšie ovce na bitcoiny.
4. 6. 2021   anonym
Asi mas aj troska pravdy- lebo pokial ma pmat neklame, tak btc zacinal nejak na 1$ tak preco by nemohol aj skoncit na 1$.... je to sice nie na 100% ale povodna alternativna myslienka tejto krypto sa straca - velmi osciluje na hodnote a je nestala- stal sa predmetom spekulacii ako na burzach lacnejsie kupit a drahsie predat. Zlato je stalica a slnko oproti krypto nikdy nezacinalo na 1. muski, platne ako pise tvoj oponent a je zaujimave ze vo vsetkych kulturach na zemeguli bolo spontannou hodnotou a kazdy ho chcel - pokusy o papierove dlzobne upisy tu boli od Ciny az po bankocetle Marie Terezi a nakoniec to dtale dopadlo zle a ti co di nechali majetok v Bankocetach dopadli ako zobraci a ti co to mali v zlate nie!!!
4. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Tí, čo mali v zlate skončili ako židia v koncentrákoch alebo ako američania v 1933 Executive Order 6102 keď museli svoje super zlato odovzdať vláde.
4. 6. 2021   anonym
A vies kolkych prave to zlato zachranilo? Ku koncu vojny ani ludaci, nemci a podobne spiny nebrali uplatky v risskych markach ani v sk konvertibilnych korunach ale sperky, hodinky- netvrdim ze to stale vyslo + si presvedceny ze ked Roosvelt prikazal nariadenim odovzdat zlato vacssiej rydzosti ako 750/000 tak vsetci tak hufne ich posluchli?!- Inak sperky sa na to nevztahovali... Zamer bol ako v Bondovke sustredit vsetko zlato do Fort Knox a vladnut- preto chcel Goldfinger v Bondovke zlato znehodnotit oziarenim a to neoziarene by mal iba on a mohol vladnut.. ja viem je to iba film ale aj s pospolitim ludom sa hraju podobne scenare..Kazda lepsia Franc. Talianska rodina vlastni may poklad a ten sa dedi z pokolenia na pokolenie- a nemaju to ako idio d Kicura v bezpecnostnej schranke, alebo doma mal jeden pozemkovy odrbavac 80 troy unci doma v trezore a policia im to zhabala do st. rozpoctu hahaha
4. 6. 2021   ROBO
Kámo, už si aj historik zrazu. Tak si naštuduj 99% histórie okolo, ktoré je pozitívne pre zlato. Nie iba nachádzaš účelovo to 1% proti....
4. 6. 2021   anonym
Mozem sa aj mylit, ale nech si kazdy investuje a propaguje co chce ... naj je investovat do vsetkeho ako vrava Inesss guru TV- ale presviedcanie kryptakov-samych seba aj ostatnych...50te roky nie si s nami tak si protivik a odstrelit ale najprv zosmiesnit - zastaralost, pravek- ked som bol na zds-ke tak sme na vytvarnej malovali ako bude v roku 2000 !! lietat budeme kazdy na vlastnom tanieriku a bude fasa- realita je taka ze minule som videl dymit Pragu V3S z drevom nalozenym kopcovito- normaeuro-9 a mame2021 - my alebo ja sa nedozijem nejakeho posunu uz mi to je15
Nezabudat na ludske vlastnosti chamtivost, zavist atd- preto sa to tazko napreduje , darmo mame jablkove telefony a tesla elsroty - je to vsetko len hmlovina- opar. Praci cest!-
4. 6. 2021   ROBO
Je to presne tak, ako hovoríš. Každý nech si investuje do čoho chce, ale nemusí o tom presviedčať iných. Mne sa napr. nepáči, že youtuberi alias influenceri alias paraziti si z bitcoinu urobili vlastný biznis. Stovka youtuberov nahovorí milióny ľudí, bez vlastného názoru, na krypto, nálada je super, keď tu zrazu "z ničoho nič" krach...bum, obyčajní ľudia prišli o peniaze zas a znova, potom reštart a ide sa odznova. Nie je tomu tak dávno, čo boli stovky článkov po internete, stovky blogov a či rozhovorov skrachovancov, čo prišli peniaze pri tom prvom veľkom poklese bitcoinu. Desiatky tisíc ľudí tú hanbu ani nepriznali a niektorí to vyriešili až samovraždou. A teraz sa to opakuje znova, len tentokrát je to 100x väčšie, je do toho zapojených 100x viac ľudí, tak aj dôsledky budú stonásobné. Osobitnú úlohu tú má Musk, ktorého sledujú milióny ľudí, pričom ten scientológ tomu megapodvodu dáva len korunu. Uvidíme, čo ešte vymyslí.
1/1