Názory čitateľov


Názory k článku:
Posledný krok k bezhotovostnej spoločnosti: EÚ uvádza na trh digitálnu peňaženku

4. 6. 2021   anonym
Ano, kazdy tu vypisuje za treba zachovat hotovost,ale vo velkom sa pouzivaju karty a pod.- ja si pravidelne vyberam hotovost z bankomatu ktoru minam kde chcem a hlavne nikto nevie co za to kupujem..!
2. 6. 2021   Lubos
Ešte by to chcelo čip do tela a budeme slobodní. Budú vedieť čo platíš, kde sa nachádzaš. Budú mat nad tebou úplnú kontrolu. Ešte pred par rokmi na to upozorňovali, a smiali sa z nich že sú to hoaxy a konšpirácie. Teraz sa už nesmejú. Iba blbeckovia este stale nechapu a myslia si ze je to pre nasu bezpecnost.
3. 6. 2021   apoliticky
pravdu mas...to iste som vravel...vsetky tzv. ,,hoaxy,, o ktorych vravia mainstream media sa casom ukazu...ako skutocnost...Budiii cek OVCE !
2. 6. 2021   anonym
EÚ je zločinecká organizácia, demokracia je zločinecký systém, nič lepšie ako socializmus nebol vymyslený, potieranie rodiny, národnej identity, rodová rovnosť, LGBTI, vytvorenie unifikovaného euroobčana, ktorý bude mať nie bielu farbu, ale hnedú ako hovno, s covid pasom, digitálnou peňaženkou, to sú v podstate hitlerovské metódy, keď hitler chcel vytvoriť čisto árijskú rasu. Mengeleho pokusy na ľuďoch, to je v podstate vakcinácia, mRNA prerobenie genofondu. Kurwa nerozumiem tomu, že ovce idú na očkovanie s nastrčenými plecami ako židia v Oswiwnčime, keď im sľubovali teplú sprchu, jedlo, prácu a miesto sprchy dostali granuly s plynom. Vyšli komínom von. Ministerstvo zdravotníctva povie je čokoládová tyčinka obsahuje viacej chemikálií ako vakcína. Ja som nie v šoku, ale úplne v pi... rozmýšľam v ako kokotistane to žijem. Ovce spamätajte sa, prečítajte si protokoly sionských mudrcov a pochopíte.
2. 6. 2021   localhost
Zial, neradi citame...
2. 6. 2021   anonym
Vakcínou látajú čo v inej rovine domrvili, Tak sa nedaj očkovať Patom/Matom a zlízni trable bez upgradu alebo si nainštaluj rovno Windows95 na svoj komputer a nechaj sa pozdravovať od FancyBears v tvojom dúfaní a ich zúfaní vytiahnuť papierové učebnice...
2. 6. 2021   localhost
Zial,nakoniec nas k nej nepriamo donutia...
2. 6. 2021   Peg
Bolo by namieste uviesť čo to vlastne EÚ je, koho reprezentuje, čie záujmy zastupuje a v v prospech koho vlastne vydáva všetky tie viac-menej nezmyselné a nepotrebné zámery, neskôr nariadenia. EÚ je zatiaľ ešte vždy zložená z nezávislých národných štátov, ktorých demokraticky zvolení europoslanci nedostali od svojich vlád inštrukcie k prechodu na digitálnu peňaženku, resp. prípravu na bezhotovostný platobný styk. K tomu by museli dostať mandát od svojich voličov a domovských vlád. Kto vlastne poveril EÚ danou agendou ? Zrejme nadnárodné monopoly a zástupcovia európskych a svetových bánk, v snahe o ovládnutie všetkých finančných tokov a obmedzenia os. a fin. slobody európskej, resp. svetovej populácie. Ak je tomu tak, treba EÚ zrušiť, a dané príkazy môžeme prijímať a plniť aj priamo od zadávateľa, bez potreby draho plateného sprostredkovateľa , ktorý prevažnú svoju činnosť zameriava na riešenie nepotrebných blbostí-veľkosť uhoriek nakladačiek, zakrivenosť banánov a.p., pričom dosť absentujú nariadenia a počiny zlepšujúce kvalitu života obyvateľov Únie
2. 6. 2021   Vtieni Demokracie
Tiež som to hľadal - až v Luxemburgu - a zistil som, že ideologickým základom EU je európska rodová šľachta.
Hospodárskym bola uhoľná, oceľová a atómová dohoda, ktorá mala zabrániť vojnám Francúzska s Nemeckom o Porúrie.
Preto je Slovensko mimo.
Tvrdiť však, že EU vládnu cisári, králi, vojvodovia, princovia, kniežatá. grúfovia a baróni je samozrejme nezmysel, lebo maltou toho, čo ju spája sú pdinikateľské (čiže mafiózne) peniaze - ale nadnárodné koncerny spoza Atlantiku sedia poväčšinou v hľadisku.
Zmyslom, cieľom a jediným zmyslom je integrácia Európy do jedného superštátu - čo však nemôže povedať nahlas, lebo by prekazila kšefty lokálnym mini-mafiám, ktoré uväznili a bohapusto ryžujú z časti euroobyvateľstva pod zámienkou akýchsi "národov" a neustále sa meniacich "národných štátov" (ktoré dávno stratili zmysel a patria do dejepisu).
Voľné cestovanie, spoločná mena a Angličtina (bohužiaľ) už väčšine neretardovaným mladých otvorila oči - však čo má spoločné taký Záhorák s Východniarom ?
Že "národ" - však to je nezmysel.
Východniar má predsa bližšie k Rusínom a Ukrajincom a Záhorák zase k Moravákom a Burgenlanďákom.
Isteže existujú lokálne, folklórne skupinky so svojimi krojmi a dedičnými zvykmi - ale to sú skupinky tisícov a možno desaťtisícov - ale nie milióny.
Milióny majú spoločného len miestneho alfa-samca, ktorý ich vyciciava.
"Národ" je umelá konštrukcia - asi najkrajšie to vidno na "národe" USA - čo je skutočne na smiech - a to každému.
Že megaštát bude otroctvo a totalita ?
Hej, fungujúca civilizácia je totalita - lebo inak by sme sa požrali navzájom (aj maličké Slovensko si dokázalo vypestovať orgnizovaný zločin pred ktorým by sňal kľobúk aj legendárny Al Capone, či fiktívny Krstný Otec) - lenže globálne občianstvo je zatiaľ nemožné a voči totalitným blokom ako Čína, USA, či Rusko nemá EU šancu, ak sa veľmi rýchlo nezmení na totalitu podobného typu (USA sam úmyslne dal na II. miesto - lebo naši americkí priatelia tam už naozaj klesli :(
A aj z prektického hľadiska je lepšie platiť jedného výpalníka v Bruseli (nerobme si ilúzie) - než platiť zlodeja slovenskéjo, českého, maďarského, poľského, rakúskeho, nemeckého, francúzskeho, španielskeho, írskeho - a všetkých ostatných.
Problémom tohto kontinentu je, že má zbytočne veľa nenažraných zmrdov - čo by aj uniesol, keby nerobili nič a len kradli.
Lenže oni svojou idiociou zničia ešte ďaleko viac hodnôt, než dokážu ukradnúť.
A to je kľúčový problém.
Aj problémom Slovenska nie je kradnutie, ale neuveriteľe sprosté ničenie (kradnutie je bohužiaľ naprosto prirodzenou súčasťou demokracie už viac než 2020 rokov a treba ho preto akceptovať ako nutné zlo - ale neschopnosť by mala byť trestaná, ako hrdelný zločin - v súlade so Zákonom - ale ten náš ju netrestá ani len podmienečne v blokovom konaní :(
3. 6. 2021   Dig
Kradnutie sa dá aj efektívne aj potlačiť stačí len pár odstrašujúcich prípadov a to sa tu práve na SK deje.
2. 6. 2021   M.V.
Každý náš krok budú sledovať a každý kontakt bez ohľadu na to, koľko drobných v tej peňaženke spočítajú.
2. 6. 2021   Dobré Ránko
Keby si robil v bankvnícte, tak by si vedel, že to už funguje 20 rokov - a možno ťa poteší, že príjmy a výdavky politkov sú sledované podobne ako príjmy a výdavky šéfov organizovaného zločinu :)
2. 6. 2021   anonym
aký je v tom rozdiel?
3. 6. 2021   Dig
je mi u prdele, či ma niekto v banke sleduje alebo nie, kedže platím všetky dane a odvody čo mám.
4. 6. 2021   tatko
Ak tvoj sused, dobracisko, taky tatko, len so zaujimavymi kontaktami, dostane tieto data aby mohol "zabezpecit poriadok" v tvojom susedstve, bude vediet nastavit poplatky priamo podla prijmov pre kazdeho suseda osobitne. Stale nevadi?
2. 6. 2021   anonym
Posledna sloboda ludskych zdrojov a motrokov v danovom a byrokratickom pekle eurosojuzu, je hotovost a anonzmita nedigitalna.
Ked vam hacknu, alebo vymazu digitalnu penazenku, prestavate existovat. Nenajete sa, nevycikate inde ako na chodniku a nikde inde, ako pod krikom spat nebudeme.
V tom pripade, musi mat kazdy obcan pristup k verejnej sieti zadarmo, rovnako moznost si nabit mobilny telefon, inak sa stava obcanom z obmedzenymi obcianskymi slobodami a pravami, vylucenou osobou zo zivota a prace.
2. 6. 2021   Motrok Domáci
Tá sloboda skončila príchodom internetu a sociálnych sietí - lebo ani KGB+ŠtB+CIA+Mossad+ MI6+IRNA by to nedokázali vymyslieť účinnejšie a zákernejšie ...
Aj s tvojou prezývkou si už dlhé roky asi tak anonymný, ako slovenbské družstvo ľadového hokeja na ľade, počas majstrovstiev sveta :)
Či fakt veríš, že vypátrnie konca drôtu, čo vedie do tvojho routera je nadľudský problém aj pre Jamesa Bonda, agenta 007 ?
Zaujímavé, že účtovníci tvojho oberátora nemajú absolútne žiaden problém ťa stotožniť aj keď používaš bezdrôtový smartfón.
Ak si však myslíš, že dokážu spočítať len megabajty čo si skonzumoval - a nie aj ich obsah - tak by si mal urýchlene navštíviť svojho psychiatra, skôr než dôjde ku kolapsu :(
Ak by ujo Google chcel, tak tvoje skutočné CV vystaví za 0,001 sekundy - včítane všekých báb s ktorými spal a všetkým, čo si kde ukradol.
Pán Google síce nechce - lebo jeho našťastie (zatiaľ) zaujíma len, ako sa legálne dostať k obsahu tvojej peňaženky - bohužiaľ tu však iní, ktorí aj majú iné záujmy.
Problém je, že oni majú legálnu právomoc to ujovi Googlovi prikázať - a ani v USA nie sú tajní, policajti a úradníci iní, než v ostatných demokraciách podobného typu - čiže napríklad u nás.
Nuž a ako to funguje u nás, ti iste radi povyprávajú kajúcnici.
PS ak si myslíš, že ti pomôže neustála výmena IP, MAC a ostatných číseliek - tak si ešte väčší truhlík, než som sa obával :(
2. 6. 2021   Edo
Keď mi niekto ukradne mobil a získa otlačok môjho prsta, tak som
v peknej prde.li :-)
2. 6. 2021   localhost
Este niekto pochybuje...?
1/1