Názory čitateľov


Názory k článku:
Zmeny v dôchodkovom systéme boli pripravované viac ekonomicky ako sociálne

20. 5. 2021   anonym
A kvalita - uroven statu sa posudzuje aj podla toho, ako sa vie postarat o postihnutych ci uz starsich alebo deti ..mentalne, zdravotne- nie kazdy ma predpoklady a schopnosti byt uspesny alebo postarat sa o seba a rodinu. Nemam na mysli flakacov a degesov co maju vybavene invalidne dochodky a podobne..!
20. 5. 2021   zvedava
Planuju aj rezervu na casy ked sa dochodci zacnu sudit, ze bez rozhodnutia statu o "presune do zabezpecenych fondov" by dostavali viac? Myslim, ze pravnici im radi pomozu za vysudene percenta.
19. 5. 2021   M.V.
V tejto chvíli by som si položil asi takéto otázky: Aká je perspektíva pre domáce poistné fondy, keď budú mať v politike výrazný hlas prezlečené euroježibaby s rétorikou odovzdať všetky národné kompetencie do Bruselu? Budú sa tam z nich platiť aj povaľači o ktorých hovoria ako o spoločnom záujme a riešení? Doma nepracovali, práca tam nie je, a teda nedostanú odtiaľ nič, ale počítajú so sociálnymi fondami udržiavanými dlhopismi. Netreba to podceniť . Nikomu nepomôže žiaden teoretik a ani očakávaná rastúca populácia iba orientácia v budúcom vývoji a nazhromaždiť si hlavne vlastné primerané zabezpečenie.
Penzionovaný špičkový odborník totiž stratí v penzii rýchlo kúpnu silu dôchodku zvyšovaním dôchodkovej hodnoty priznanej pre mladšie ročníky.
19. 5. 2021   anonym
Magdosko uz dostal instrukcie zo smerohlasu, tak sa ozyva.
20. 5. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
ved ide aj o tvoj dochodok.. alebo si nieco privatizoval ?
19. 5. 2021   Dejiny Sukurva
Dôchodkový systém - podobne ako zdravotné poistenie, či platená meterská a iné rodičoveké príspevky - sú komunistický prežitok a nemajú v demokracii čo hľadať.
Usilovný si zaslúži - hoci aj - stovky miliard a lenivec má skapať na ulici (ale nie v centre).
Lebo "kto nepracuje, nech neje !"
Hm, nepovedali to komunisti ?
Dôležitejšie však je, že:
"Americký prezident Joe Biden v stredajšom telefonickom rozhovore povedal izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi, že ešte v priebehu tohto dňa očakáva "významnú deeskaláciu" bojov medzi židovským štátom a Palestínčanmi"
Bohužiaľ chýba pokračovanie tohoto družného rozhovuu:
"Izraelský premiér Benjamin Netanjahu nato odvetil, že o tom nič nevie a aby sa "pomalý Joe" radšej staral o svojich Indiánov, lebo nie všetkých sa podarilo Amíkom zahlušiť" ;)
19. 5. 2021   Rado
Ten co cely zivot robil by nemal doplacat na tych co sa flakali. Inymi slovami nikto by sa nemal prizivovat/parazito vat na druhom, ani zavidiet inym. Kazdy ma volnost vykrocit na cestu uspechu a neobvinovat inych zo svojho vlastneho neuspechu.
1/1