Názory čitateľov


Názory k článku:
Spravodlivé a stabilné podnikateľské prostredie: EK prijala oznámenie o zdaňovaní firiem v 21. storočí

18. 5. 2021   Brigáda pre Kovida
Zase raz niekto robí účet bez čašníka - konkrétne bez Írov.
Lebo ak Írom zoberú ich daňový trik, tak sa stadiaľ všetky US nadnárodné koncerny odsťahujú (pravdepodobne tam naozaj sú všetky :) a Írsko si môže hodiť mašľu - resp. skončí ako Grécko - teda horšie, lebo tam je voda na kúpanie príliš studená :(
Navyše je medzi Írskom a EU Veľká Británia, ktorá sa rada zgustne robiť prieky svojej bývalej kolónii, čo vôbec nebude problém, lebo Írsko je de facto chudobnejšou anglickou kópiu (jazdia na opačnej strane cesty, majú dva kohútiky, používajú anglické štekre, hovoria anglicky a všetok export írskho poľnohospodárstva končí v Anglicku.
Zaujímavjší je však priebeh pandémie na Slovenskui, kde sa dejú veci, ktoré by zrejme boli v Írsku nemožné:
"Podľa našej čitateľky bol celý priebeh chaotický. "Myslím, že je dosť nedôstojné, aby sa vykrikovali verejne diagnózy, z ktorých väčšina je naozaj citlivá – ako psychiatrické choroby a HIV, ku ktorým sa musia ľudia verejne pred veľkým davom cudzích ľudí prihlásiť, aby ich vybrali," myslí si čitateľka"
Hovorí sa tomu GDPR v slovneskej praxi :)
Ak si však uvedomíme, že Covid-19 zatiaľ zabil menej než troch ľudí z tisíca - ako by vyzeralo zvládnutie mimoriadneho stavu v prípade III. svetovej vojny ?
Lebo aj obyčajné vojenské manévre v rámci základnej vojenskej služby za komančov vraj mali povolené až 3% strát - čiže 10x toľko, ako zatiaľ zvládol kovid - a nikoho to netankovalo.
Takže ako by náš najsamdemokratickej ší štát zvládal povedzme výbuch atómovej bomby ? No zrejme ďaleko horšie, než v Hirošime, či Nagasaki - kde už o mesiac boli núdzovo obnovené inžinierske siete a začala premávať aj mestská hromadná doprava (!)
U nás však namiesto toho, aby skončili v šatlave - si rozdelia vyznamenania a potom sa s ešte väčšou chuťou pustia do drancovania štátneho rozpočtu :(
18. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Avšak napríklad od roku 1919 die Mehrwersteuer /Mwst./ neskôr Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Value added tax /VAT/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA-Espaňa/, Imposta sul valore aggiunto /IVA-Italia/, Belasting toede voegde Waarde /BTW/, Fóros prastithémenes Axias /FPA/ . . . a od roku 1993 na Slovensku, ale o. i. aj v Česku tzv. DPH rozhodne spravodlivé dane nie sú.
1/1