Názory čitateľov


Názory k článku:
Ethereum: Čo to je a v čom sa líši od bitcoinu?

16. 5. 2021   anonym
Aka kolvek kryptomena, ma vyhodu v tom, ze sa daju pomocou kryptomien, ak su dobre konstituovane, obchadzat rozne embarga a obmedzenia, kde hotovost prekaza a je problematicky transportovatelna, alebo sa zle investuje a mnohe spinave peniaze sa zle peru.
Prvy priklad, je medzinarodny obchod z ropou, ktoru potrebuje napriklad aj severna Korea. Severna Korea, stoji mimo dolarove trhy a napriek tomu, ze je to krajina chudobna, vladne tam diktator a ludia umieraju z vierou v krajsie zajtrajsky, stale pracuju a su vysielany pracovnici aj do zahranicia, napriklad do Ciny, kde si zarobia nejake "love" a mozu zit doma ich rodiny.
Aj cerveny khmeri, ked devastovali vlastnu populaciu, pachali genocidu na sebe samych a Pol Pot, vrazdil o zavod, musela krajina nejako riesit medzinarodne platby, rezim nerezim, mrtvy, nemrtvy, bola tu BIS, alebo prevoz hotovosti a neustale problemy.
Aj pocas II svetovej vojny, potrebovalo Nemecko, ako III risa, nakupovat suroviny a mnohe znich aj vyvazat, takze zlato tazili zo zubov menej stastnych etnik a fundamentalnych skupin, pricom BIS sa nikdy neoznacovala za zlocinecku organizaciu, aj ked pri vyrovnavani medzinarodnzch platieb, sa ziadalo zlato, lebo Riska marka, nebola prilis konvertibilna, alebo vhodne likvidna, nasiel sa sposob, ako nakupovat hlinik, alebo olovo, med a ine potrebne suroviny z krajin, ktore stali na druhej strane a najculejsi obchod, tvorilo vzdy USA, nakolko boli aspon v pociatkoch, celkom slusne motivovany a vedeli zarobit, bez toho, ze by si spinili ruky krvou a nemuseli riesit nic, len riadit burzu a udrzovat telegrafne a dalekopisne spravy cez system firmy Hollerite, alilias IBM, v neustalom behu, viru burzy na Wall street.
Dnes to nieje ine, ale blokchain, je nova alternativa, ako vyriesit decentralizovanu a problematicku hegemoniu US dolara a ako transformovat a pripadne rozpustit dlh, ktory vytvorili na svete po II sv. vojne.
15. 5. 2021   Evanjelium podľa Nethanjaua
Slováci investujú do nehnuteľností, lebo veria, že ich hodnota môže len rásť.
A tak sú vypredané stavebné pozemky - aj keď sa na nich nestavia a vypredané sú aj byty - za absurdené ceny - hoci v nich nikto nebýva (lebo majitelia si nedajú ani tú námahu, dať tam nejaké svietidlá na časvý spínač - veď načo aj, lebo ak by dáky zlodej niečo ukradol, aspoň je dôvod na kúpenie niečoho iného :)
Že: "no a čo ?"
No nič.
Ale svet sa mení, lebo ešte relatívne nedávno sa dalo na dom zarobiť aj na úrokoch na úložkách v banke, či na cestovných diétach ...
Takže tí - skrivými nosmi - iste čoskoro vymymyslia nejakú kulehu, po ktorej ceny pozmekov, domov a bytov spadnú do pivnice :(
A tí, čo nestihnú preskočiť na nový vehicel - utrú hubu (ako to v BMG - a iných investoch - obyčajne býva) ...
Zaujímavejší je však najnovší konflikt na Blízkom východe - o ktorom naše média zatiaľ píšu veľmi zdržanlivo (lebo zatiaľ nedostali vecné usmernenie z US Embassy - takže nevedia, proti komu majú písať, aby dostali obvyklú almužnu - za totáča sa tomu nadávalo: "angažovaný článok" a ospevujúce články o fiktívnych úspechoch aktuálnej päťročnice boli vždy veľmi motivujúco honorované)
Problém je v tom, že americký prezident, pán Joe Biden telefonicky osobne požiadal prezidenta štátu s šesťcípou hviezdou, aby chránil novinárov a nevyháňal palestíncov.
Nato mu pán Netanjau povedal niečo v zmysle, že mu môže vyfajčiť jeho ctený przidentský a elegantným leteckým útokom skuciakoval 6. poschodovú budovu Associated Press, ako aj al-Jazeera, takže vytvorila úhľadnú hromadu malebných ruín.
Toto demokratické vyriešenie naliehavého problému príliš zvedavých novinárov nepochybne zaujme nielen Putina a Kim-Čong-Una ale aj ostatných svetových leaderov, takže Kočner možno napokon dostane namiesto basy vyznamenanie (asi preto sa vrátil aj Suchoba)
Každopádne naši obrezaní priatelia majú na svoj štát sväté právo - lebo Biblia to nielenže potvrdzuje, ale navyše pridáva aj dôkaz, že Hospodin ich poveril aj vládou nad svetom. Jeho Syn to síce pochopil trocha inak - ale Otec je Otec a dobrý Syn zatiaľ v každej známej civilizácii musel držať hubu a krok ...
16. 5. 2021   Revolucionar
Otázka je čo urobí Irán a krajny okolo, je známe ze všetky by si radi kopli, bude zaujímavé sledovať ako sa zachová biden v prípade veľkého konfliktu, pre Európu by to mohlo znamenať desiatky miliónov utečencov, aj bez použitia jadrových zbraní...
1/1