Názory čitateľov


Názory k článku:
Pokles platov o 11 %: Koronakríza zasiahla najmä nízkopríjmové domácnosti

8. 5. 2021   anonym
Vsetko je tak, ako ma byt.
Problem nieje minimalna mzda, ale mzda, ktoru poberaju nizkoprijmovy zamestnanci u nas v kolonii z dovodu miezd z nizkou pridanou hodnotou.
Mzdy ktore su, mozeme byt radi, ze vobec su. Pretoze bolo obdobie, kedy bola obrovska nezamestnanost a mzdy boli sice male, ale ludske zdroje boli daleko vydieratelnejsie a nahraditelnejsie, takze vo vysledku sme mali este vatsie houno, ako mame dnes.
Dnes je naozaj mozne, alebo rovnako aj nemozne, vycestovat za pracou.
Ak vycestuje ludsky zdroj za pracou na zapad, dokaze tam za tie zarobene peniaze castokrat aj byvat, alebo zivit rodinu.
Nebude sa mat lepsie, ale ani vyrazne lepsie, ako sa mal u nas, akorat deti budu hovorit viacerymi jazykmi, alebo ich tam zozeru africania.
U nas nas sice nezozeru neoeuropania, ale castokrat je nemozne, aby niekto z hladovej doliny, alebo kopca, siel pracovat do montaznej otrokarne, pretoze pri prijmoch, ktore moze mat, precestuje a prebyva v maringotke viac penazi, ako mu ostane, ked doma pobera 60 eur soc. podporu dlhodobo, si dopestuje a dochova, co zje a ked kadi na suchom zachode.
Pokles platov, je jedna z moznosti, ako sa vykaslat na nizkoprijmovu domacnost v kolonii EU a stat sa zamestnanym minimalkarom, niekde v bohatsej krajine, kde predsa len standard je vyssi.
7. 5. 2021   M.V.
Veľký reset: Vytvára sa svet pre superbohatých a za prácou bude potrebné cestovať lietadlom. Hypotéky sa v jednej generácii stanú nesplatiteľné.
7. 5. 2021   Blind Man
A čo hovoria na to odborárski bossovia? Tí tupí kokoti ohlasujú 3. vlnu!!
8. 5. 2021   @@@
ti hovorili že štat ma minimalku zvyšiť na 656 eur ako bolo dohodnute a aj stupne minimalky ....ale kedže sa to krajniakovi nepačilo tak ich vyrazil a minimalku dal na 623 eur čiže je nižšia ako mala byŤ a upravil aj stupne minimalky a priplatky tak ako sa to hodi jemu a jeho spriaznenym osobam
1/1