Názory čitateľov


Názory k článku:
Za meter štvorcový nehnuteľnosti zaplatíme o 260 eur viac ako pred pandémiou: Prečo ceny napriek koronakríze stále rastú?

7. 5. 2021   B.1.617
Už som v rakúskom Salzburgu (samozrejme cez obľúbené Taliansko)
Váš SARS CoV2
6. 5. 2021   anonym
ked vidim tie prazdne novostavby a vsetky byty pritom predane tak mam pocit ze si ich kupuju ti co ich postavili aby umelo zdvihli ceny
7. 5. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
vyssia dan z nehnutelnosti by s tym trochu pohla, ceny by trochu klesli.. investicni spekulanti ani developeri by uz nemohli tolko vyckavat s nevyuzivanymi bytmi.. museli by ist s cenou dole, aby im ta nehnutelnost zarabala aj na dan, kt. je dnes symbolicka..
6. 5. 2021   ROBO
Inflácia....minule ste to rozoberali.
6. 5. 2021   ROBO
Idem teraz stavať, a zisťujem, že od 1.1.2021 išli ceny stavebného materiálu o 10% hore, a teraz od 1.4.2021 o ďalších 5%-10%(ako kde), takže okrem iného aj preto idú ceny nehnuteľností hore. Z ničoho-nič máme ceny stavebných materiálov o cca 15,5-21% vyššie, a to je iba začiatok roka.
6. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Plus tzv. DPH, ktorá daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
6. 5. 2021   Plazmový Odborník
A to ešte nevie, že už musí mať nízkoenergetickú stavu a od roku 2025 bude zakázané vykurovanie plynom - a zmený plyn teda zrejme bude zrušený, ako komunistický prežitok (predpokladám, že skutočným záujmom je definitívne zraziť Rusákov na kolená).
To nie je vtip, ani hoax, ani zlý sen, ani správa z psychiatrie - to je naozaj :(
Politici dovolili eko-psychopatom sa utrhnúť z reťaze - lebo za ich chrbtom môžu kšeftovať s "povolenkami" a tak skončíme bez elektriny (ako v slávnej Amerike - viď katastrofálne problémy Samsungu - a ostatných výrobvov polovodičov - s výrobou chipov).
Politka pritom interesuje budúcnosť presne do najbližších volieb, lebo za ten čas musí nakradnúť, čo unesie.
Vudci zase chcú cyklotróny, družice a hromadu inej techniky za neuveriteľné miliardy a tak sú ochotní sa podpísať pod hociakú hlúposť - včítane Higgsovho bozónu - niektorí sú síce naozaj šťastní, že môžu makať do roztrhania tela - ale z mnohých sa už vykľuli celkom šikovní špekulanti, ktorí by pred Tuzexom dokázali preruličkovať aj nášho predsedu parlamentu.
Chrpúnsky zneužívajú globálne otepľovanie - lebo oni najlepšie vedie, že sa s tým nedá nič robiť a že ďalkeo najhoršiu fázu už máme viac než 10.000 rokov za sebou (hoci vtedy ešte človek zrejme ani nevedel založiť oheň).
A tak medvede začínajú žrať ľudí - lebo na rozdiel od človek anie sú sprosté a nemajú medvedích politikov - a vlci behajú po Bratislave, ako v rozprávke o Červnej čiapočke.
Pritom celá fotovoltaika aj veterné elektrárne sú len jeden obrovský podvod (pre vyvolených na dotácie) - ako už zistil každý, kto sdo toho vrazil pár vlastných tisícoviek. teda aspoŃ tou - v srdci Európy, kde Rakušáci musia do stých svojich vrtuliek tlačiť šťavu aby sa aspoŃ niektoré občas pootočili. Lebo tu nie sú stále vetry, ani stála bezoblačnosť - a bez obrovských akumulátorov je volatilná energia naprosto k ničomu - len zaťažuje a destabilizuje pracne zostavenú energetickú sieť.
Lenže pred politickými rozhodnutia zlodejov, podvodníkov a vymetencov musí zraziť kufre nielen ruská vakcína, ale aj ústredný energetický velín EU - však niekto to snáď niekde najko vykompenzuje - a keď nie, tak utečieme do Dubaja, ako ostatní ...
Výsledkom však bude len to, že takých 30 rokov sa budú robiť pogromy na ekológov a nie je dôvod neveriť, že naši vnuci dokážu vybudovať iné kncentračné tábory, než naši dedovia (napríklad taká vysokoteplotná plazmová komora, do ktorej sa strčí noplísák, stlačí sa gombík, zableskne to ako fotoblesk a to čo ostane bude len dym z vodnej pary, kysličníka uhličitého a zopár iných plynných prvkov a zúčenín - na každý pád však žiadne otlačky prstov, sietnica, zuby, či nebodaj DNA ;)
Lebo dejiny sa zatiaľ vždy opakovali ...
6. 5. 2021   CQD
. . . - - - . . .x. . . - - - . . .x. . . - - - . . .
6. 5. 2021   @@@
za tym rastom je silny dopyt v stavebnictve ....ludia nemali kde minať prachy tak ušetrili a tak si mnohi dnes povedali že idu niečo upravovať rekonštruovať lebo maju kopec času a vlada ich aj tak tlači k tomu aby ostali doma ....nie je to len na slovensku ale všade vo svete teraz tak tak si mnohi povedali mal prachy a čas tak čo ak by som niečo upravili opravil vymenil a podobne vysledkom je vysoky dopyt po stavebnom materiale čo taha ceny hore ......stale tu plati že človek nie je tvoj sporivy ale mina čim viac dostane tym viac minie a tak s narastom uspor o ktorych sa hovorilo posledne mesiace s tym že ludia neminali pride teraz obdobie minania a riziko vyššej inflacie
6. 5. 2021   Janko
no ano ludia minimalne pol roka nerobili, vyrobilo sa menej tovaru, ale zisky chcu mat minimalne rovnake alebo vacsie, takze dvihaju ceny. Na to je jediny liek vysrat sa na nakupovanie, ked im bude stat tovar v regaloch, tak tie ceny znormalizuju. Problem je ze ludom bolo rozdanych zadarmo vela penazi a teraz ich skrabu ruky aby ich rozhadzali.
1/1