Názory čitateľov


Názory k článku:
I. Matovič nepredstavil žiadnu daňovo-odvodovú reformu

6. 5. 2021   anonym
Treba rozlišovať hrubú mzdu a cenu práce !
Podľa uniknutých dokumentov z MF o odvode 25 % a dani 20% viď obrázok porovnávajuci príjem pred a po reforme je skutočnosť takáto:
Treba rozlišovať hrubú a super hrubú mzdu (cenu práce). Reforma vychádza zo superhrubé mzdy t.j. keď zamestnanec má hrubú mzdu 1000 EUR je to super hrubá mzda (cena práce) cca 1352 EUR a iba z tejto ceny práce sa odvedie celkom (25 + 20 %) na daniach a odvodoch. Zamestnancovi ostane cca 744 EUR v čistom, oproti starému systému to je cca -30 EUR. Ak by minul všetko so zvýšenou DPH tak rozdiel (-%)by bol cca -37 EUR. T.j. kúpna sila sa zmenší o cca -67 EUR.
Ak by zamestnanec mal deti tak potom na každé + 200 EUR/dieťa s jedným by to už bol zisk +133 EUR atď. Pre tých čo deti nemajú, alebo už majú odrostlé, dôjde k zníženiu ich kúpnej sily.
6. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti daň z pridanej hodnoty /DPH/ bola . . . Ale nie je.
5. 5. 2021   anonym
Mali sme najma kleptokraticko/dare bnych ministrantov financii, ale p. bzvaly priemer, je cosi, na co sa nezabudne a bude velky problem, ak tam pride niekto este lepsi.
5. 5. 2021   Janko
no politici sa teraz predhanaju s rozhadzovanim penazi. Podla tohto staci mat 3 deti a clovek bude mat dalsiu minimalnu mzdu... Populizmus jak svina. Dalsia strana KDH, ktora nie je ani v parlamente navrhuje, aby matky mali raz do mesiaca volny piatok. Dalsi ulet. Do tretice som dnes zachytil, ze sa uvazuje, ze pandemicka OCR sa bude pocitat do dochodku normalne, akoby bola osoba v praci. To im uz fakt .ebe? Podla tejto logiky by potom aj zeny v domacnosti mali poberat dochodok. Dochodok je za ODPRACOVANE dni/roky a nie za staranie sa o deti.
1/1