Názory čitateľov


Názory k článku:
TSMC chce do konca júna pokryť "minimálny" dopyt po čipoch pre automobilky

3. 5. 2021   Ješiva Ňújorktajms
Tomuto článku zrejme nerozumie 99% percent čitateľov (včítane bývalého prezidenta - pána Kisku - hoci ten aspoň (zrejme zbytočne) vyštudoval mikroelektroniku :)
Nedostatok týchto integorvaných obvodov mimochodom spôsobila idiotská politka pána prezidenta Trumpa, ktorý sa pokúsil urobiť Ameriku znova veľkou - no zjavne sa mu to nepodarilo, lebo Indáni sú už vykynožení (zaujímavé, že to sa neráta za holocaust, hoci ich zahynulo viac, než 90%), bizóny pohlušené a vývoz otrokov z Afriky už tiež neprosperuje tak, ako kedysi.
Takže síce svetoví výrobcovia polovovodičov ohli chrbty a pootvárali fabriky v USA - ale liberalizácia trhu s elktrinou spôsobila, že ostali bez prúdu (je to neuveriteľné, ale bohužiaľ pravda - aj Samsung postavil v Austine fabriku, ale v zásuvkách nebola šťava niekoľko týždňov - a možno nie je dodnes - ale kto to už prezradí ?)
Koniec, koncov aj Mexický múr skrachoval - a to hneď dvojmo - najprv ho odmietli zaplatiť Mexičania - a najnovšie Pentagon :)
Takže mať magora vo vedení štátu nie je len výsada maličkej krajinky pod Tatrami - ale v epoche AI to začína byť pravidlom.
Zaujímavjší je však zosmiešňujúci článok o našom nedávnom premiérovi v NYT, ktorý odhaľuje aký bol somár, keď naletel na ruskú hybridnú vojnú - svetové nóvum, keď sa zbraňami stávajú lieky (možno nás najbližšie prepadnú Kubánci, ktorí do nás budú strielať acylpiríny - alebo severokórejci, ktorí nás zákerne prepadnú kvapkami do nosa. Pravdou je, že proti takému útoku naozaj nie je obrana.
Zvláštne však je, že najvyspelejšia a najsamdemokratickej šia krajina sveta má stále najviac obetí pandémie - a leň sťažka sa k nej približuje Brazília a India. Zlé krajiny - ako Rusko, či Čína majú prekavapivo málo obetí ...
Tak ako je to vlasnte ?
Nuž odpoveď nám asi dá - o pár rokov - nejaký blokbaster z Hollywoodu - podobný nesmierne vydarenej snímke "Charlie Wilson's War" (Súkromná vojna pána Wilsona).
Lebo tam je mimoriadne pekne vykreslené, ako Amici chceli vydrbať s Ruskom - čo sa im aj víťazne podarilo.
Bohužiaľ ešte chýba II. diel vykreslujúci hanebnú porážku v Afganistane - z ktorého práve teraz US Army zbabelo prchá - ako voľakedy z Vietnamu.
Mal to zase raz byť víťaný odchod po úspešne ukončenej operácii - bohužiaľ Pentagonu nejako nevyšla réžia a tak musel na ochranu odchádzajúcich odveliť dva nukleárne bombardéry a jednu nukleárnu lietadlovú loď.
Lebo aspoň atomiek sa ešte bojí aj Allah ...
Takže na to - ako to bolo so Sputnikom V naozaj - si ešte budeme musieť počkať (a bohužiaľ je tu riziko, že to Netflix skreslí tak ako Černobyl - seriál síce bol naozaj super, ale skutočnosť iná :(
1/1