Názory čitateľov


Názory k článku:
Minister financií avizuje daňovo-odvodovú reformu, zvýšenie DPH nevylúčil

3. 5. 2021   zvedava
Len ci takto rozdaval peniaze aj zo svojho, na svojich byvalych zamestnancov?
3. 5. 2021   zvedava
Ale ked mu to prejde, tak vykopnem chlapa na ulicu. Budeme znova randit a stat to zaplati ;)
3. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ poukazovať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH tak ako ju už od roku 1993 pod zámienkou DPH denno-denne inkasujú od naivných a nič netušiacich klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov, tak bude v štátnom rozpočte financií že až . . .
3. 5. 2021   localhost
Ani nemusim byt studovani ekonom a viem ako naplnit statnu pokladnicu VYRUBEM VAM VYSSIE DANE...
A toto studuju bankstri a iny pseudo odbornici x rokov na PRESTIZNYCH VYSOKYCH SKOLACH.....
Z toho vsetkeho mi vypliva len to, ze EKONOMOVIA su uplne zbytocne povolanie...
3. 5. 2021   milan9
Druhá atómová bomba Igiho. Nebojte sa budú iba dve kolá. Prvé kolo 25% DPH, druhé kolo 50% DPH a potom si budete užívať slobodu, ako bezdomovci.
3. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Pri tzv. DPH vznikajú pre štátny rozpočet straty, pretože daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori. . .s.r.o., a.s., . . ./ si značnú časť dane tzv. DPH ponechávajú.
V prípade zvýšenia percentuálnej sadzby tzv. DPH budú straty na tejto nezmyselnej a okrem podvodu neopodstatnenej dani vyššie a vyššie.
2. 5. 2021   Jáchyme
A ako to bude naozaj ?
Vysnívaný 'sociálny štát' po daňovo-odvodovej reforme, síce naozaj poskytne tejto istej matke zhruba 1021 eur mesačne - bohužiaľ sa aj zdvojnásobnia ceny, lebo infláciu v euro-americkom bloku riadia iní.
Takže za posledných 50 rokov všetko zdraželo zhruba 50x - bez ohľadu na to, čo vládli takzvaní komunisti, alebo takzvaní demokrati.
Ale je pravdou, že lokomotívy a počítače zlacneli :)
Ono to v skutočnosti ani nezdraželo, len sa sa znížila kúpna sila meny - a tá sa stále znižuje tak, aby tájto istá matka bola na tom zhruba stále rovnako (je to ako obzor - môžete stáť, kráčať, bežať - alebo hoci aj ísť dozadu - stále bude tam kde je ;)
Išlo by to ale aj inak ?
Ale iste - stačí si vziať príklad z vyspelejších štátov a skúsiť ísť zbíjať (kolonizovať).
Že to sa už nedá a s našou "armádou" by to mohol byť dosť nebezpečný podnik ?
No tak možno skôsiť kolonizovať po novom - imigrantmi !
Že to je vylúčené, lebo tu je všetko len pre nás a deti našich privatizérov ?
Tak možno by sa to dalo s otrokmi ???
Že ale fuj - to je predsa vo vku ľudských práv tabu !
No a kto hovoril o ľuďoch ?
Ako otroci predsa môžu pracovať aj stroje s AI - veď aj rímska demokracia fungovala na práci otrokov ...
Že stroje sa zdaniť nedajú ?
No stroje možno nie, ale ich majitelia hej ;)
A zrejme ešte potrvá dlho, kým majiteľmi strojov budú iné stroje ...
Ale tie potom vyriešia aj doteraz nevyriešiteľný problém spravodlivého riadenia štátu ľudí - lebo zrejme nekradnú, nemajú príbuzných a riadia sa pravidlami (tav. Zákonmi).
Či ? (ale to tu už zrejme nebudeme, tak nám to môže byť jedno :)))
2. 5. 2021   anonym
Do psej matere a spomente si na socialnu vladu a tupca kazigrafa ako akoze docasne zaviedli dan z luxusu na motorove vozidla podla kubaturi vykonu a neviem coho !!! ze je kriza-2012 a docasne a ten blb povedal ze to je zanedbatelny prijem co ide do statneho rozpoctu - no- upravili to na popud SAS ale je tu do teraz!!! Cize 25% + tato debilina a obcan co pracuje a vsetko plati a znasa poctivo sa moze iba rozplakat !!! Na tento narod len taku vladu aka je v Singapure a tak o 10 rokov budu vysledky ale naslubovat co sa da a potom sa rehotat jak bas odrbali a pod ho ksefty - tak nam tu vsetkym treba- este raz - kto moze nech stade utecie alebo aspon vase deti lebo tu nebude nikdy poriadok- amen.
2. 5. 2021   anonym
Este raz ! Nech idu do psej matere !!! Tym ze pojde hore dph co si politicky pracovnici uz davno akoze docasne vymysleli niekde v Nemecku- akoze obnova krajn tak sa im ten prijem tak zapacil ze ho mame dodnes a stale sa navysuje akoze v mene lepsich socialnych istot ? ! alebo coho!!! Vydrbat statnych trafikantov a pregrciavacov znizit statny aparat a riadne hospodarit vy tuci - zacat narodnou bankou a koncit na poslednom urade v tomto klepto- kratickom bananovom state!!! Zabezpecuje mi co?! Hasicov rychlu pomoc a policajtov - aj oni za ficiako kalinovica vyberali pokuty podla planu ktory im asi vysel ba nastenke pri vchode do utvaru- do boha !!!
2. 5. 2021   anonym
Do psej matere!!! Uz od r1991 pocuvam o utahovani opaskov pocnuc Klausom az po toho najnovs. ministra
Kaslem ja na vas aj tak sa to tu rozkradne a DPHackari sa uz teraz tesia ze viacej nkradnu...stacilo pred rokmi nekradnut a mali by sme tu skoro slusny standard !
1/2staršie