Názory čitateľov


Názory k článku:
Vyššie dane a odvody môžu zo Slovenska vyhnať ešte viac ľudí

2. 5. 2021   stormy
Po krize uz ludia nemaju peniaze na to, aby niekam usli.
2. 5. 2021   Boby
Degenerati v parlamente by mali vedieť,že ako odteká je jedna vec...druhá vec je ako vytvárať prítok...veď predsa zvyšovaním produktivity či práce,alebo kapitálu....na Slovensku vznikla vďaka bitcoinu nová kapitálová vrstva milionárov a miliardárov...a čo urobí zdegenerovana vláda? No jebne na nich 39% dane aby ich vyhnali do Nemecka,či Slovinska lebo tam je 0%..títo ľudia mohli utrácať doma,ale SVK sa nesnaží prilákať kapitál...iba zodrať ľudí.
2. 5. 2021   Mayday May Day
Dnes je sviatok 1. Mája - a nikde na Slovensku žiaden sprievod :(
V Turecku už dnes zatkli 200 demonštrantov, v Paríži musela polícia nasadiť slzotvorný plyn, demonštrácia v Berlíne bola surovo rozohnaná. Zatýkanie bolo aj v susednej Viedni.
Raz darmo, my už máme s vládou robotníkov a roľníkov skúsenosti ...
Otázka však potom je, načo ešte máme sviatok 1. Mája (a hlavne v sobotu) ?
Na druhej strane je vlastne škoda, že už žiadne sprievody a iné spartakiády nie sú - lebo to bola aj celkom sranda a deťom sa páčili najmä uniformy a alegorické vozy.
Pritom sprievody sú obľúbené aj vo vyspelejších krajinách - napríklad taký sviatok svätého Patrika (St. Patrick's Day) v Írsku môže ešte aj dnes smelo konkurovať hociktorému prvomájovému sprievodu v bývalom východnom bloku :)
Predkladám teda nasledovný návrh - vykašlime sa na americký 1. Máj (že ste nevedeli, že to nie je sovietsky - ale americký - sviatok (výročie masakru na sennom trhu v Chicagu) ? A že sa nečudujem, že to tu je tak, ako to tu je ...)
Ale popravde je 1. Máj pohanským sviatkaom jari a zaviedol ho ešte rímsky cisár Commodus (áno to je ten, ktorého tak perfektne stvárnil Joauquin Phoenix vo veľkofilme Gladiátor) a cirkev svätá si ho šikovne prisvojila vo forme sviatku Veľkej noci, počas ktorej v našich končinách chlapci zvykli celkom nekresťansky stĺcť objekty svojho pohlavného záujmu, ktoré to sexuálne nesmierne vzrušovalo, lebo ešte neexistovala knižka "50 odtieňov sivej" ;)
Ale k veci: navrhujem ustanevnie noveho sviatku - Sviatku Mafií !
Išlo by o sprievod všetkých slovenských mafií - v poradí dôležitosti. V čele každej mafie by vždy šli oligarchovia, za nimi politici, ktorých pasú a potom policajti, sudcovia a úradníctvo, ktoré za daných politkov kope. Ďalej profitujúci príbuzní, spolužiaci, kamaráti a ostatní susedia.
Každá mafia by iste rada vystavila svoju moc - v sprievode by samozrejme mohli byť aj limuzíny šporťáky, prívesy s jachtami a turbínovými lietadlami - prípadne aj rakety a aspoň modely 3D hradov, zámkov, panstiev a víl na Slavíne, Kolibe a ostatných Zoboroch a Perešoch.
Výhodou by bolo aj to, že aj naivní ľudia by konečne pochopili, ako v skutočnopsti funguje demokracia a mohli by sa hneď aj zaradiť - čím by nepochybne poklesla aj hladina spoločenskej frustrácie.
To by bol mega success a giga reality show - takže aj televízie by si prišli na svoje a žurnalisti by už nemuseli v pote tváre dolovať v smrdutých databázach a riskovať prídavné 9mm vetracie otvory v rozpálených makoviciach.
Na sovje by si iste prišli aj mimovládky - napríklad Transparency - lebo by už nič nemuseli namáhavo dokazovať (a riskovať žaloby), ale by mohli pokojne a bezečne konzumovať Sososove peniaze ;)
Proste win-win-win - lebo však aj tak to tak je - tak prečo sa furt pretvarovať a prípadne ešte riskovať potrebu obesenia na vlastnej teplákovej bunde ?
2. 5. 2021   anonym
Super prispevok
2. 5. 2021   anonym
Prestaňte vyhadzovať za stíhačky a kadejaké drahé armádne vybavenie. Samozrejme aj inde je plno námetov typu prestaňte platiť polovicu vybratých peňazí za mýto súkromníkovi.
Keď sa 5,5mil. Slovensko chce hrať na vojakov investujte to do výcviku ľudí a zoberte si príklad z toho ako držali tal i banci američanov v šachu bez drahého armádneho vybavenia. Po 20r američania a spol. ťahajú domov a všetko sa vráti do starých koľají...
Bohužiaľ Matovič je skutočne psychopat, čo nedokáže viesť krajinu.
2. 5. 2021   再会
Múdro píšeš, lebo komanči mali v ČSSR okrem štyroch skutočných armád aj plynovú masku a protitankovú raketu pre každého obyvateľa.
Napriek tomu v roku 1989 sa táto - 40 rokov - budovaná obrovská sila (ktorá doslova vysla život z národného hospodárstva - takže naozaj neboli byty, autá, módne oblečenie, počítače - ba ani len tie banány a mandarinky) rozplynula ako dym a jej predstavitelia sa vzdali rýchlejšie, než ich otcovia nacistom po mníchovskej zrade.
Slováci vždy dokázali expresne prebehnúť na druhú stranu a tak si aj - narýchlo zinscenovaným SNP - zachránili pred spravodlivým trestom za prepadnutie Poľska a rozpútanie WWII.
Nie preto divu, že slovenkých poturčencov sa obával aj sultán a s maďarskými dobyvateľmi sa naši predkovia zrejme dohodli, že budú akože robiť na panskom a oni im za to dajú kľud.
Takže stíhačky sú Slovensku a ko rybe bicykel - lebo len čo sa tu zjaví prvý Číňan, tak Valášek zožltne, Šimečkovi zošikmejú oči, Remišová objaví, že ryža je najzdravšia potravina a Osuský bude behať s paličkami ako trolejbus.
A všetky slovenské mienkotvorné denníky a týždenníky vyjdú hneď na druhý deň v pefektnej mandarínskej čínštine :)))
1. 5. 2021   anonym
Problem je, ze migrantov pracujucich by sme prijali, ale ma to hacik, oni nechcu pracovat.
rozvedene do pordrobna, nechcu pracovat za podmienok, ktore mame my u nas doma v kolonii.
Problem migrujucej pracovnej sily, teda pendlerov je v tom, ze sem neprichadzaju z rodinami, na trvalo, alebo na cas zit, ale prichadzaju si zarobit peniaze, aby za ne mohli zit ich rodiny doma v chudobnejsej kolonii.
zakladny problem je ten, ze prichadzajuci pendleri a zahranicny pracovnici, nemaju kde byvat, alebo byvaju v podmienkach, kde nemozu zit z rodinou, lebo na spinavej ubytovni, by asi ich deti nemali vzrastat, rovnako v unimobunkovekj kolonii.
Na uver nedosiahnu, doma mozno, ale nie na kupu draheho bzvania u nas.
Ked sem privezu, alebo tuna zachytia migrantov z afriky, alebo blizkeho vychodu, idu radsej kade lahsie, lebo bz ich tu cakalo kopa prace, aj bez jazykovej bariery, lopata totiz funguje ako esperanto, ale nie tito migranti tym jazykom hovorit nechcu. Ked dostanu byvanie rodinu si privedu, aj 3 mangelky, ale za socialne davky, im neostane na sandale, nieto este sa mnozit.
A tu je podstata problemu.
Vlady pred rokom 68, srali na ludi, strkali ich do pracovnych taborov, nie nepodobnych gulagu, na tazbu uhlia, uranu, do vyroby a tak podobne.
Ked prisla normalizacia, po okupacii, alebo vyslobodeni od prevratu v 68 roku, dostalo nase polytbyro jasne pokyny z Moskvy, vy sa tam v tom protektorate CSSR, nejak nemnozite! okamzite zacniete inseminovat.
A stalo sa, centralne planovane hospodarstvo, sa postaralo o to, ze sa podporovala rodina. Aj vsetko okolo toho spojene. Nebol to nas napad, ale uskutonil sa. Demograficky vyvoj, zaznamenal generaciu Husakovych deti, ako najvatsiu populacnu exploziu na tomto uzemi.
Lenze po 89 to nebolo v trende, za 30 rokov, sa Husakove deti uz vycerpali a dalsia vlna populacnej explozie neprisla, lebo vdaka utahovaniu opaskov, trpeniu ruky trhu, privatizacii, zmene korupcie, na konstitucnu kleptokraciu, rozkradanim zdrojov, sa podpora rodiny, stala uplne nepodstatnou, niecim postradatelnym a rodina sa zmenila na ekonomicky cinnu domacnost, na miesto zakladnej stavebnej bunky statu, sa zmenila na zdroj dani, poplatkov a odvodov z moznostou plodit deti, za urcity mastny poplatok.
A tak sa deti nerodia, vymeirame a migranti na nas seru.
Podobne sa k tomu stavaju politici, tiez na nas seru.
Ked nepride povel z Bruselu, budeme sa osierat nadalej.
2. 5. 2021   M.V.
Problém je v tom, že trh sa snaží maximálnou mierou zlikvidovať dopyt po ľudskej práci, a preto už ani nefunguje akákoľvek ochrana pracovného trhu. Jednoducho ani celoživotná poctivá práca nevynáša a nie je riešením zďaleka nestačí na šetrenie alebo investovanie na zabezpečenie v budúcnosti seba a o potomkoch ani nehovorím. Od nástupu do školy by im musel niekto platiť sociálne poistenie.
3. 5. 2021   anonym
A Degesi sa mnozia tak ci tak ci taka vlada alebo onaka.... vedia ze to Gadzovia nejak zatiahnu....
1. 5. 2021   Slavo
Keď zvýšia DPH na 25% a dajú sľubovaných 150-200 € na dieťa ako detský prídavok, tak kto sa bude množiť? Cigáni! A to potrebujeme? A ja toto mám platiť? Fico & Pele sú zlodeji, ale táto politická zgerba sú totálni blbci.
2. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Pri tzv. DPH sa kumulujú pre štátny rozpočet straty, pretože daňové subjekty si značnú časť sumy dane tzv. DPH ponechávajú. Od roku 1993 tie straty pri tzv. DPH boli a sú miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
V prípade že zvýšia tzv. DPH povedzme na 25% budú straty pre štátny rozpočet vyššie a vyššie.
1. 5. 2021   M.V.
Každý nech má toľko detí, koľko ich zvládne vychovať fyzicky a duševne a dokáže im pomôcť na ceste životom, bez rizika detskej úrazovosti, úmrtnosti, bez skrytej vnútornej výhrady k nim. Slovensko vstúpilo do všeliakých drahých spolkov a sily mu nestačia ani na vyvážené slušné medzigeneračné vzťahy, ale systém už nemá nikoho, kto by sa dal zodrať a chýba aj idea prečo je to treba urobiť. Sociálne trhové hospodárstvo je len lákavá utopická predstava, ktorá priviedla Slovensko prakticky k strate suverenity asi pri očakávaní darov od jeho nových pánov, ale nie je to kotva. Nič také sa nekonalo, prebíjať sa musí každý tvrdo zostal iba reálny život a naviac nútená podpora darebáckych organizácií. Ešte nedávno písali naši emigranti, že sa vrátia, keď ktosi vybojuje pre nich pohodlné pracovné podmienky, platy, bývanie. Neviem, kto by to mohol urobiť v korporátnom kapitalizme, ktorý je bábkovodičom celých vlád. Dnes už podobné názory nevidieť lebo aj bývalí mladí už nie sú mladí a ani zaujímaví. Taká cesta na návrat nejestvuje a videl som aj konkrétne prípady. Vyvstala otázka, čo je vlasť? To sú nejaké kamene? Rieky? Kroje? Jazyk? Prípadne vatry zvrchovanosti? Nie, to je niečo za čím vnútorne stojím a čo je mi oporou celý život a tu je ten individuálne naplniteľný obrovský hodnotový priestor vo vedomí človeka.
2. 5. 2021   Boby
Trošku Tá poopravil...zijeme éru korporátneho socializmu a nie kapitalizmu....euro fondy,giganticke dane, byrokracia a s tým spojená korupcia a manipulácie trhov centrálnemu bankami...priniesli nielen SVK, ale celý západ na kolená...svet je vo veľkej depresii a nie kvôli pandémiu tá je iba akcelerátor a daňový clona...pre Blame game...najbližšie dva roky tu budú núdzové šťavy kvôli social.nepokojom a ekonomický kolaps...to otvorí dvere pre revolúcie...jedna pozitívna už prebieha a veľmi mierumilovná..ja ňou Bitcoin,ktorý zanedlho prinesie späť kapitalizmus a disciplínu...nahrad í zlato,dlhopisu a prinúti centrálne banky ku Reálnej aktivite,lebo dnešná ekonomika...to ponúk schéma...
2. 5. 2021   M.V.
BOBY: trochu je ťažké nájsť miesto odkiaľ posudzujeme dnešnú globálnu spoločnosť, pretože aj v socializme jestvuje tovarová výroba v ekonomickom zmysle. Plány na vysoké zdaňovania nehnuteľností aj kryptomien ako to presadzujú pirátske strany majú za cieľ zničiť osobné vlastníctvo nutné k životu v prospech korporátnych vlastníkov výrobných prostriedkov výmenou za nepodmienený príjem a poslušnosť vynútenú sociálnymi benefitmi. Potom už naozaj kapitalizmus skončí v novom systéme lebo nebude môcť špekulovať s rôznymi derivátmi, ale bude stále potrebné organizovať výrobu aj prácu na stavbách aj vysokých peciach aj v baniach, ale kto tam pôjde? Kto sa bude celoživotne špecializovať a vzdelávať? Všetko má nahradiť univerzálna pracovná sila s krátkodobými kurzami. Nejaké prenajímanie všetkého potrebného je len idealizovaná konštrukcia architektov budúcej spoločnosti, pretože životné preferencie ľudí sú veľmi rôzne, nemusia byť dostupné alebo budú obmedzené bezhotovostnými kartami. Tiež napríklad mnoho bytov bolo u nás odovzdané ľuďom lebo už neboli prostriedky na ich nevyhnutnú údržbu a to je tiež jeden z univerzálnych problémov. Dokonca už aj mosty padajú, možno aj tunely bude treba odpísať. Revolúcia popiera kontinuitu práva a neviem, či to niekde skúsia, ale na Slovensku na ňu určite nemáme a je to jediné čoho sa tu nebojím. Byrokracia tu vyžaduje páť hrubých zakladačov papierov a v cezhraničnej spolupráci prídu Poliaci s tenkým fasciklíkom v tej istej veci a eurofondoch. Vďaka za prečítanie
1/1