Názory čitateľov


Názory k článku:
Je správne, že štát nebude kontrolovať zostatky na účtoch

30. 4. 2021   M.V.
Osobne by mi to mohlo byť jedno, účet mám od prevratu, nepribudla mi tam žiadna nelegálna suma, ale skúsenosť ma naučila, že akýkoľvek zoznam, ktorý sa viaže na konkrétne osoby je zneužiteľná nebezpečná vec, ktorá nikdy nie je na ľudomilnom základe. Len neviem, čo je s tými zoznamami, ktoré mal študent z petržalského gymnázia Emil H?
29. 4. 2021   anonym
Ake zaujimave, ze stat v podstate najlepsie vie, co zo zostatkom na ucte, pretoze co zvysi to sa pocita.
Mozno jedneho dna, pride SMSka, vas zostatok na ucte, je zablokovany, pre potreby statu, to je taky lahky bail-in, alebo vas zostatok na ucte je zdaneny jednorazovou danou vo vyske ... %, alebo len iba tolko a tolko % vam este ostava, nez splatita zaporny zostatok, ktory vam na ucte vytvoril stat. Tzv tvrdy bail-in.
Urok z omeskania spaltnosti vasho zaporneho zostatku, bude minimalne 2x taky vysoky, ako precerpany kontokorent.
Je naozaj spravne, mat zostatok na ucte?
Asi ano, ked idete kupit nove auto z bazaru, alebo pracku, chladnicku, alebo skratka potrebujete mat na ucte love, pre pripad toho, ze vam bude meskat vyplata, alebo skratka niekde sa ist najest, pripadne natanmkovat.
ale ako vidno, zostatok na ucte, nieje vas, je t asi take, ako ked vam pride agent slanina, a pokuka sa u vas doma, kd emate love naschovavane, alebo aj do hrnca sa kuken, aj pod matrac, ci tam je uschnuta frcguma, alebo ponozka napchata usetrenym zostatkom na ucte.
Je to proste a sproste. Ale ako sa hovori, posledna sloboda otrokov je predsa hotovost.
29. 4. 2021   pavol
podla mna problem ma iba ten co okrada nas vsetkych ludi, kazdy normalne fungujuci clovek by s tym nemal ziadny problem .... ovsem tie informacie by museli zostat iba pri urcitych ludoch a nie ze pride robert fico alebo matovic alebo pelegriny a ukazu tena a ten ma tolko na ucte, odkial by to tak mohol mat ,ibs urcita institucia ktora by to riesila
v norsku je ze raz v roku a iba v jeden den si mozes pozriet danove priznaniee kohokolvek, ci suseda, premiera, nejakej upratovacky a ak sa ti nieco nezda mozes to nahlasit... tiez rozumne
30. 4. 2021   localhost
Ide o princip, a zial naivita tu vobec nie je namieste.
Otazkou je skor preco napriklad vo VYSPELEJ DEMOKRATICKEJ spolocnosti nemam moznost si "vyplatu" preberat v hotovosti v obalke? A dalsia je , ak mi niekto kazdo mesacne posiela "dobrovolne" na ucet 100% vyplaty, a ja mu este za to zapocitam poplatok. Dovolim si pouzit vystiznu skratku WTF!!!
30. 4. 2021   Svedok Času
Výplaty sa prestali "sáčkovať" už za komančov - pretože demokracia k nám začala intenzívne prenikať okdedy zomrel Brežnev (1983).
To znamená , že sa začali množiť prepady účtovníčok, ktoré dovtedy nosili bankovky z ŠBČS voľne v nákupných taškách.
Moja mama robila pokladníčku a keď sa vyplácali prémie, tak som jej musel pomáhať tragať ťažkú tašku bankoviek (ekvivalennt dnešných 850.000€) v električke. Čiže žiadna ochranka, žiaden taxík a taška v ktorej som normálne nosil vratné flaše do výukupne v "Tete" oproti Prioru :)
Pravdou je, že neskôr jej riaditeľ ponôkol služobnú zbraň - ale tú odmietla, však načo ?
Takže prvý bankomat v republike nekúpili demokrati, ale komančovia, bol od firmy NCR a bol v budove ČSŠSP (dnes Die Erste - SLSP) na námestí SNP (Kamennom).
Lebo cieľom zavádzania bankomatov bolo práve odbremenenie mzdových účtovníčok.
Nič podobné internetu vtedy ešte neexistovalo a tak platobné terminály boli hudbou budúcnosti.
Táto story je mimochodom najlepší dôkaz, že tu nikdy žiaden skutočný komunizmus nebol, lebo jednou z komunisticikých vízií bola spoločnosť bez peňazí - "každý podľa svojich schopností a každému podľa jeho potrieb" - ako v každej slušnej katolíckej rodine :)
Bohužiaľ realizátori komunizmu síce bravúrne zvládli znárodňovanie (kradnutie išlo Slovákom výbornej aj v privatizácii - a ide dodnes), surovo - ale predsa zvládli aj kolektivizáciu (prechod na veľkofarmy amerického typu s kolektívnym vlastníctvom a riadením - ako v Izraeli (kibuc), dokonca aj elektrifikácia sa zadarila - ale nepochopili, že komunizmus sa nedá urobiť bez kultúrnej revolúcie - výchove ľudí k tomu, že neukojiteľná nenažranosť nemôže byť jediným cieľom, zmyslom a cestou života :(
29. 4. 2021   Volyvo Liavolov
Strana SaS už dovítala, lebo po referende bude vládnuť koalícia Fico + Pelegrini + Kaliňákovci + Počiatek + Kočner + Bašternák + Bödor + Gašpar + Jankovská + Sklenka + Imrecze + Gorila.
Bohužiaľ americká forma zástupnej demokracie nepripúšťa voľnú voľbu - ale len voľbu z predvolených (predom vyselekovaných zmrd0v), ktorým vstupenku ku válovu zaplatia oligarchovia a ostatní mafiáni :(
Keby to tak nebolo, tak by som zrejme volil SARS CoV 2 - ako najmenšie zlo z toho, čo voličovi ponúka slovenská politická scéna.
Našťastie je tu ešte stále šanca, že sem spadne kilometrový asteroid, vybuchne supervulkán Sitno, alebo si to Amíci s Rusákmi konečne rozdajú - lebo to už je zrejm eposledné, čo by nás ešte mohlo zachrániť ...
1/1