Názory čitateľov


Názory k článku:
Americká vláda pôjde tvrdšie po digitálnych gigantoch

28. 4. 2021   anonym
Ako tvrdo pojdu po gigantoch, ked giganti dokazu vypnut ucet najmocnejsiemu vladcovi na planete, americkemu prezidentovi?
Ak si niekto mysli, ze vlada nejakeho statu ma v rukach moc, tak len do tej miery, kym nestupi na otlak tomu, kde ma ucet na soc. sietach, alebo pripojeny internet.
29. 4. 2021   Ryža a Paličky
Mýliš si obchod s politkou.
Rozdiel je v tom, že obchodníci nie sú vrahovia (baví ich obchodovať a nie vraždiť), ale politici áno (najviac ich baví preukazovať soju moc - a teda aj vraždiť).
Dôkazom je história, ale aj výstižné stvárnenie politikov v mnohých US filomoch a seriáloch.
Problém je, že politici potrebujú aj peniaze a tak sa často nechajú kupovať a riadiť obchodníkmi.
Na druhej strane obchodníci zase s radosťou využívajú na konkurenčný boj politikov.
Takže sú známe US vojny vedené z obchodných dôvodov (hlavne v Južnej Amerike).
Ale k veci - AT&T - American Telephone and Telegraph Corporation - bola svojho času najväčšou firnou na svete - s viac než miliónom zamestnancov.
Naprek tomu bola US vládou zlikvidovaná prakticky behom jedného dňa, pričom je málo pravdpodobné, že by jej konkurenti dali politikom väčší úplatok - keďže AT&T bola štedrá a mala z čoho.
Jej moc s však stala priveľkou a nekontrolovateľnou.
Ešte zaujímavejšie je, že na troskách bývalej AT&T vyástla nová AT&T, ktokrej sa znova darilo a utešene narastala - Phoenix vstal z popola.
Lenže zase siahla "na drôty pod vysokým napätím" a zaumienila si, že ovládne novovzniknutý internet (na čom som mal príležitosť spolupracovať ;)
Legislatívny zásah US vlády bol zase brutálny a AT&T bola zase zničená - len pár dní pred gigantickou, globálnou reklamnou kampaňou - aká tu ešte nebola.
Paradoxne AT&T existuje znova - ako nezničiteľná hlava hydry - ale v skutočnosti je to len kúpené logo a tak znova vynovená AT&T nem8 s tou predoškou nič spoločná (ešte aj znak skopírovanli geometrickyu neprávne :)
Takže Google, Facebook, Amazon, či Microsoft, alebo Apple môžu naozaj zmiznúť zo dňa na deň (veď Apple už skoro zmizlo a Steven Jobs musel so stiahnutým chvostom, prosíkom a kolenačky za Billom Gatesom - ktorý mu veľkodušne dal potrebné miliardy (ale nezabudol pri tom Stevena prejsť na Intel procesory a pustiť Office do stajne Apple :) - pričom najsilnejší je zjavne Google a Microsoft prežije určite, lebo práve dostal zbrojnú zákazku za 70 miliárd USD (ale aspoň už vieme pre koho vyvíjal Hololens, prečo je taký drahý a hlavne prečo stále nie je na trhu ;)
Likvidácia Google by aj bola peknou fackou, pre nesvojprávne štátiky, ako Slovensko - ktorého vodcom vúbec nedošlo, že štátne "appky" znamenajú stratu suverenity - takže Slovensko už nevisí len na ruských kohútikoch s plynom, naftou a jadrovým palivom, vášnivého boja EU proti Sputniku V (ako nedávno proti tzv. "komunizmu") - ale aj od amerického vypínača internetu ...
1/1