Názory čitateľov


Názory k článku:
Kabinet schválil plán obnovy, reformy a investície za 6,6 miliardy eur

28. 4. 2021   Conove Unacistov
To je SUPER - zrejme však prídu aj iné výdobytky "demokracie":
Nemecká tajná služba "Úrad na ochranu ústavy" sleduje ľudí a skupiny v rámci „nekonformných mysliteľov*“, ktorí pravidelne protestujú proti štátom ustanoveným opatreniam CoV v krajine. Oznámilo to dnes v Berlíne ministerstvo vnútra.
Úrad na ochranu ústavy má teraz napríklad povolené zhromažďovať údaje o určitých osobách z tejto scény. Celkovo sa úrad obáva, že konšpiračné teórie šírené v priebehu protestov proti opatreniam CoV nezmiznú ani po skončení pandémie.
Pretože hnutie nebolo možné priradiť k žiadnemu zo skôr známych fenoménov, ako je pravicový extrémizmus, ľavicový extrémizmus alebo islamizmus, nemecké ministerstvo vnútra vyhlásilo novú kategóriu „delegitimizácia štátu týkajúca sa ochrany ústavy“. Ministerstvo oznámilo, že nová kategorizácia umožní riešenie podozrivých prípadov aj preukázaných extrémistických tendencií.
Legitímne protesty a demonštrácie proti politike CoV totiž boli opakovane zneužívané a boli aj vyvolávané eskalácie, odôvodnilo ministerstvo rozhodnutie. Aktivity registrátorov a organizátorov demonštrácií - predovšetkým protagonisti „nekonformných mysliteľov“ - „v niektorých prípadoch jasne ukazujú, že ich program presahuje iba mobilizáciu protestov proti štátnym ochranným opatreniam“.
Spojenia so skupinami „ríšski občania“ (neonacisti) a „samosprávcami“ (odmietači štátu), ako aj s pravicovými extrémistami „boli predpokladané, alebo hľadané, ignorovalo sa šírenie oficiálnych príkazov a nakoniec bol negovaný monopol štátnej moci**“. Dohromady by to mohlo vyhovovať na trvalé otrasenie dôvery v inštitúcie a predstaviteľov štátu.
[**nemecké, zložené slovo "Querdenker" sa však skôr prekladá do Slovenčiny ako: "nekonvenčne, originálne zmýšľajúci človek" ("quer" = "priečne", "napirek"; "denker" = "mysliteľ" - v danom prípade je však vcelku pozitívne označenie mienené pejoratívne (totalitárne) - "kto myslí inak, je proti nám")]
[**nemecké slovo "gewalt" však možno však preložiť do Slovenčiny viacerými spôsobmi - "moc", "právomoc", "kontrola", "ovládanie", "nútenie", "útlak", "sila" - aj "násilie" - v danom prípade bohužiaľ skôr vyhovuje preklad "monopolné právo štátu na násilie" - čo koreluje so znýmymi, mimoriadne ostrými reakciami justície, ak sa opovážlivec pokúsi zobrať spravodlivosť "do vlastných rúk" - lebo napríklad nekoná polícia, alebo justícia neplní svoju očakávanú spoločenskú úlohu - čo je vlastne úplne štandardné :[
Takže pozor na Sputnik V - lebo sa môže napríklad stať, že vaše dieťa nepríjmu na vysokú školu. To už síce poznáme, ale "komunisti" aspoň priamo povedali, že preto, lebo tato je kulak, kým zákerní "demokrati" zahmlia, že skrz nedostatok miesta :(
29. 4. 2021   M.V.
Štát splynul s korporáciami, ktoré ho nahrádzajú a zelený gretenizmus je len forma boja medzi nimi. Tam kde nie je ani národné hospodorárstvo ani poľnohospodárstvo je celý zelený údel len formou politického boja. Všetko smeruje k boju o elektrinu ako hlavný nástroj na ovládanie výroby. Ľudí ovládajú cez zdravotnícke nariadenia.
1/1