Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo sú to peniaze? Najväčší príbeh, aký bol kedy vyrozprávaný

5. 5. 2021   marli
DOGE coin je iba vtip drzany Elonom Maskom pri zivote je to skor scam ako nieco hodnotne. Podobne ako investicia do NFT Paris Hilton, realne predane za milion, ale skutocna hodnota je 0.
3. 5. 2021   localhost
Peniaze su dlh...
1. 5. 2021   anonym
Problem je, ze cokolvek moze sluzit ako platidlo.
Dnes aj kryptomeny, alebo cokolvek, ma vatsiu hodnotu, pretoze..
Peniaze v skutocnosti
niesú prostriedkom výmeny.
niesú uchovávateľom hodnoty.
nepredstavujú aktívum, alebo majetok.
Je to otazka casu, ked peniaze vdaka inflacii, alebo cielenej devalvacii, stratoia hodnotu.
Pre ludi co si nepamataju, ako sa devalvovala napriklad KCS po roku 89, alebo SKK po rozdeleni republiky, alebo ako nam urobili menovu reformu z velkou devalvaciou pri vymene SKK za Euro.
Kto si kupil v 91 roku za KCS kilo zlata, vobec nezbohatol, len uchoval hodnotu v depozitnom kove. Kto si kupil byt, ale mal spekulativny dovod, tak sice mozno nezbohatol, ale zarobil. Ak nekupil byt v nevhodnej lokalite..
Kryptomeny umoznuju uplne to iste, avsak z vyssou dynamikou a vatsim rizikom.
1. 5. 2021   MarioRodriguez
Netrep hlúposti... minimán v téme vymeny SKK na Euro vôbec nie je pravda čo píšeš. Koruna aj v najlepších časoch stála 33-34 korún za 1 euro a nakoniec sa to konvertovalo s kurzom 30.126 čo je mierne navýšenie hodnoty SKK oproti reálnej hodnote.
1. 5. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
FIAT systém je 50 ročná ponzi schéma, kde od roku 1971 za šéfa FEDu Volckera boli úrokové sadzby 15-20% a postupne sa tieto sadzby znižovali až po dnešných 0%. Jednoducho išlo a ide sa na dlh. Starý dlh sa spláca dnešným dlhom s nižším úrokom ako bol starý.
1/1