Názory čitateľov


Názory k článku:
Kvartálne výsledky: Špekulácie s bitcoinmi Tesle pomohli zvýšiť zisky o viac ako 100 miliónov dolárov

27. 4. 2021   michal
Preco sa na to pouziva slovo "spekulacie", znie to ako keby robili nieco zle.
28. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Kvôli závisti, dôchodca ktorý si zmení fond z dlhopisového na akciový je špekulant, a keď ešte zarobil 10x viac tak potom je poje:baný špekulant. Mentalita nízkej vrstvy,napr.ROBO
28. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Prvý spôsob ako poraziť konkurenta je stať sa lepším, a druhý je znížiť jeho hodnotu nazvanim ho špekulant, alebo dobre vyzerajúceho muža označiť za tepľoša, pokiaľ ho nedokáže poraziť.
Keďže druhý spôsob je ľahší pre nízku vrstvu, tak sa používa častejšie. Potom je ego jedinca z nízkej vrstvy (ROBO) uspokojené.
28. 4. 2021   ROBO
Len si investujte do tej svojej Ponzi schémy, len nerozumiem, prečo to máte stále potrebu vytrubovať do sveta a obhajovať si to? Teda vlastne rozumiem, aby ste presvedčili nových "investorov", nech Vám tá schéma funguje. Ty mentál... normálne mám Deja vu, keď som pred 20 rokmi presviedčal takých tupcov ako si ty, aby neinvestovali do BMG, a ich jediný argument bol, že im závidím :))
28. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
nám ide o pravdu a profit z jedného máme 0,000000001%. Veríme, že bitcoin prinesie každému slobodu a nie vakcína je sloboda. Lebo žiady asset na svete doteraz nebol nezkonfiškovateľný. A to je alfou omegou.
Otázka je prečo vy míňate svoj čas a energiu vymýšľaním nezmyslov o niečom v čom nemáte investované. Ako keby si každý nemohol dať peniaze do čoho chce.
28. 4. 2021   ROBO
Mne sa nepáči len to, že každý, kto už "investoval" tak nahovára v diskusiách iných ľudí, aby sa pridali aj oni. Je jasné, že prečo. Čím viac "investorov", tým vyššia cena.
Preto mám aj deja vu, a každému, kto trochu študuje históriu, to musí byť jasné, ako to celé dopadne. Keď počujem už aj robotníkov na námestí rozprávať sa o bitcoine, tak to začína byť obdobné ako v roku 1929, lenže tentokrát nie sú na rane akcie, ale niečo iné.
28. 4. 2021   hejhou
a co si myslis o ethereum? tiez je na rane?
28. 4. 2021   ROBO
Ethereum patrí do rovnakej kasty, ako ostatné kryptomeny, a v podstate len kopíruje cenu bitcoinu. Takže ho čaká podobný osud.
Na rozdiel od Bitcoinu však Ethereum niektorí obzvlášť nenávidia, lebo hlavne táto kryptomena je za tým, že najnovšie grafické karty sa nedajú kúpiť, resp. nedajú sa kúpiť normálne ceny. Ale to sa má konečne zmeniť. Číňanci už konečne vyrobili nový Asic miner, ktorý za rovnakú cenu ako RTX karty, ťaží 3x rýchlejšie. Fakt konečne.
Ale kto chce, nech si ťaží. Ja osobne si budem ničiť svoju RTX kartu, t.j. budem na nej ťažiť až vtedy, ked budem túto formu meny potrebovať. Zatiaľ nemám tu potrebu. Ale neviem, či niekedy budem mať.
28. 4. 2021   mefistofales
Robo ako ekonóm s 24 ročnými skúsenosťami by si mal vedieť že ponziho schéma sľubuje zisky ale BTC ti nesľubuje v žiadne a v tom je podstatný rozdiel ,ale to ty evidentne nedokážeš v tvojej ekonomicky nabitej hlavičke pochopiť zrejme ,preto lebo už si starý na to aby si to chápal ,ale nová technologia na teba nebude čakať kým to pochopíš.
28. 4. 2021   ROBO
Sami si z toho robíte Ponziho, resp. youtuberi robia z komára somára.
Keďže vlastníctvo kryptomien je decentralizované, tak samozrejme nemôže konkrétna osoba alebo firma vyhlásiť, že: "investujte do bitcoinu, je to super".
No ale tisíce "najatých" ľudí(hlavne youtuberov) to robia, a väčšina ľudí si to ani neuvedomuje. Youtuber nakúpi bitcoin, a potom samozrejme že začne robiť videá na to, aké je to super výhodné, ako bude rásť cena, a aké budú z toho zisky. Bol by blbec, keby to nerobil. Následne tým namotá stovky tisíc oviec, ktorí ale na tom nemusia práve zarobiť.
Kryptomaniaci si myslia, že vynašli teplú vodu, a že tu každý môže iba zarobiť. Ale to sa veľmi mýlia, keďže cena kryptomien stúpa najmä z dôvodu príchodu nových investorov, ktorých lákajú práve tí starí investori...takže je to typická Ponzi. Lenže toto nemôže ísť donekonečna. A to je matematická istota.
1. 5. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Nepôjde to donekonečna.
Keď bude bitcoin stať 10 miliónov dolárov, tak odvtedy bude dosahovať ročné zhodnotenie rovnajúce sa inflácií fiatu.
Nevidím dôvod prečo by všetci s X miliónmi v konštantnom assete jedného dňa "na konci" sa rozhodli presunúť svoj majetok do inflačného fiatu. A tu je rozdiel medzi ponzi.
Že ty počuješ robotníkov hovoriť o bitcoine je dôkaz niečoho? Ťažko zaplačeš.
https://kryptom agazin.cz/wp-content/ uploads/2021/04/vyuzi ti-technologii-v-USA. jpeg
1. 5. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Pretože ponzi schéma padá z toho dôvodu, že dôjdu fiat peniaze z ktorých sa financovali úroky a výbery, a nie preto, že sa kurz fiat meny oslabil. Keby cena bitcoinu klesla na 1 cent kvôli tomu, že atomové bomby zabili všetkých ľudí na svete a prežilo len 100 bitcoin hejterov, tak ani vtedy sa to nedá nazvať pád ponzi, lebo každý veriteľ svoje bitcoiny, ktoré má mať má alebo mal.
3. 5. 2021   ROBO
"Nevidím dôvod"....ako ten slepý kôň. Kámo, naštuduj si najskôr Ponzi schému, a potom sem niečo prispej, lebo si úplne mimo. Takmer všetky znaky ponzi schémy sú splnené, takže netuším, čo to tu stále dokola melieš....dokonca aj ten, že sa nájdu stále ľudia ako ty, ktorí lákajú ďalších, len aby do tejto schémy vstúpili, pričom tvoje argumenty sú vycucané z prsta. Zaplačete ľudia...
6. 5. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Ty nechápeš, že pri ponzi vypláca zakladateľ zúročené vklady z vkladov veriteľov. Bitcoin nesľubuje vyplácanie žiadnych zhodnotených vkladov. Zaplačeš rovnako ako 12 posledných rokov.
6. 5. 2021   ROBO
Jasné, zaplačem...blablabl a. Je mi ťažko zaplakať, keď už mám všetko...v podstate mi je to jedno. Snažil som sa len pomôcť.
Každopádne úroky z vkladov je zastaralá Ponzi schéma. Novodobá Ponzi schéma sa orientuje na zisk plynúci z navyšovania ceny "aktíva", ktorý vlastne navyšujú noví vkladatelia do systému.
28. 4. 2021   hejhou
Chcem zarobiť na akciách. Čo spravím? Akcie sú hore, ale aj tak kúpim milión akcií. Ale chcem ich oveľa viac a za menšiu cenu. Akcie sú hore ale ja ich chcem dať dole, aby som lacno nakúpil. Takže čo spravím? Zriadim si koňa čo bude za mňa nakupovať moje vlastné akcie, ktorých mám milión, takže ich dám na predaj a cez koňa ich jemu ich lacno predám, čím na burze znížim ich cenu, ale nestratím, nič, lebo ich predávam sám sebe a teda peniaze mi stále zostávajú a aj akcie. lenže mojim predajom už poklesla ich cena, tak môžem kúpiť ďalší milión ale už za lacnejšie. a takto to stále točím dokolečka, až ich kupujem za totálne nízke ceny. Lenže na konci mám takmer všetky akcie a za lacno, tak sa ich potrebujem zbaviť, tak zasa ich začnem predávať sám sebe cez nastrčeného koňa drahšie, tým začne stúpať ich cena, a takto ich cenu vyženiem až na vrchol ale už nič nenakupujem, a keď som na vrchole, tak všetky akcie skutočne predám ale už nie sám sebe. a tak v podstate špekuláciou zarobím najviac. atď... atď...
1/1