Názory čitateľov


Názory k článku:
Ružinovčania nesúhlasia so zámerom nájomných bytov v Prievoze

27. 4. 2021   anonym
Samozrejme ze nesuhlasia, lebo by sa tak znacne znehodnotili ceny ich nemmovitosti a ich socialny status, by sa zmenil zo stvrte z RD, na stvrt, ktora je pri lacnom byvani z regulovanym najmom, pripadne neskor sa meniaca na ubytovnu pre neplaticov a neprisposobivych.
Ale to nikde nebudu chciet mat daco podobne, aj keby vyvlastnili Basternakov pokus o danovy unik, teda Glance house, vsetci v okoli budu spisovat peticie, aby sa tak nestalo, lebo z ich pokojneho zivota na periferii, sa stane periferia z legalnym pobytom neprisposbivych.
A mate vyriesene dovody.
Mesto ak by malo zacat riesit tuto politiku, malo by sa zamerat na vyvlastnovanie objektov, ktore su nejako neobyvane.
Problem je, ze ked mala vzniknut podobna uybtovna v Limbachu, aj tak to dokazali zastavit.
Nemyslim si, ze by sa nieco zmenilo, Valovy su rozdane a mesto nepojde proti developkarom, ktori sui legaklym prijmom konstitucnej kleptokracie.
Keby mesto malo nejake brlohy, ktore su squatovane, ale mestom vlastnene, tak je ina situacia, ale mesto nevlastni ani Pentagon, ani Kopcany, ani ine vylucene lokality, takze vlastne sme velmi bohate mesto, kde aj neprisposobivy, byvaju v sukromnych bytoch, alebo sprostredkovane.
Mimo Ine aj vlastnici domov po restituciach, zistili aj v starom meste, ze najomnik, ktoremu je doplacany rozdiel najomneho, je vlastne zlata bana. Lebo v objektoch, kde sa najomnikov zbavili, uz po roku 2008, nikto nebyva, lebo je to inym sposobom vylucena lokalita, kde nieje ziadna dopravna obsluznost, ziadne moznosti realnej existencie, najma rodin z detmi, lebo je to cielena pasca an turistov a nie miesto pre zivot.
Ked im odstahuju tych, co byvaju v tychto bytoch, mesto ostane este prazdnejsia vystavna skrina, ako doetraz.
27. 4. 2021   anonym
Je neuveritelene podana tato realita, stare mesto je naozaj prazdne.
Nie koli kovidu, ale tam naozaj sa deti nemaju kde hrat, chodit do skoly, dvory neziju a niesu v oknach periny.
Tie tmave byty, ani firmy nechcu, lebo tam naozaj je problem, ist aj na bicykli, po macacich hlavach, jedina MHD, ktora obsluhuje mesto, je turisticky vlacik, ale na to asi dochodca nema peniaze a taxik tam chodi len z priplatkom, to nevadi zahranicnej akloturistike, ale rodina z detmi, si uber, asi do centra st. mesta nezavola.
27. 4. 2021   anonym
P.S.
Je celkom mozne, ze do miest, aj takych, ako je BA, sa do centra stareho mesta, zacnu davat v letnej sezone ludia, ktori budu plateny za to, ze tam byvaju a ziju, aj z detmi, ktore vytvoria prirodzenu brzdu, selfie nomadom, alebo spomalia rychlo sa presuvajuci dav alkoturistov.
Projekt fungujuci, sa vola UNES-co
https://www.une s-co.cz/
1/1