Názory čitateľov


Názory k článku:
Nízka mzda vs. zmysel práce   

21. 4. 2021   Prelozene z newspeaku
Nizke mzdy, su zmysel prace v koloniach a dominiach, ako je aj to nase, rodne miesto, konstitucnej kleptokracie.
21. 4. 2021   Milan
Po 30 rokoch všetci jasne vidíme načo nás Západ Potreboval.Išlo o kšeft. Naviezli do východnej Europy miliony ton západnej nadvýroby.Prevraty soc. bloku pomohli západu oddialiť agóniu nekrytej meny a zadlženosti.
21. 4. 2021   @@@
kecy a snaha vytvoriť dojem že prace je niečo prijemne aj ked v skutočnosti mnohi zamestnancov v praci preživa peklo a to nie peklo kvoli praci ale kvoli manažmentu a majitelom ktory tak vykoristuju zamestnancov že pre nich je praca peklom ....potom je jasne že v tom ludia nevidia zmysel ked vidia svojich manažerov a majitelov ktorym ide len o profit o zisk na ukor toho zamestnanca ktoremu často v praci ničia život ....a najlepšie kecy na to su tak daj vypoved ....ale ked ludia daju vypoved tak sa na tom nič nezmeni prave naopak vypoved nie je riešenie lebo vypoved je len potvrdenie daneho stavu ktory vyhovuje tak jedine špinavym manažerom a majitelom
21. 4. 2021   Naobed Ukeketov
"Kto nepracuje, nech neje !"
Hm - ale to sa tuším skandovalo za komančov ?
Každopádne v demokracii najviacej jedia tí, čo najmenej pracujú ;)
Aj keď to je relatívne, lebo rozdiel medzi prácou (zamestnaním) a koníčkom je v tom, že to prvé je vykonávané z donútania a to druhé s radosťou - pričom môže ísť o tú istú činnosť.
Napríklad akademik musí spravidla byť donútený, aby niekoho zmáltil do krvi - kým taký policajt to vykaná s radosťou a prípadne aj bez mzdy.
Preto je lepšie byť policajtom, než akademikom, lebo lepšie je dobre platené zamestnanie, ktoré by človek robil s láskou - aj keby za to musel platiť - než sa hrbiť niekde v laboratóriu nad falšovaním štatistických údajov :(
Ale zaujímavejšia je najnovšia správa od bratov Čechov, ktorá - v súvislosti s Ukrajinou - tvrdí, že "Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe potvrdzuje, že vykonáva dozor nad policajným orgánom Národnou centrálou proti organizovanému zločinu SKPV, sekciou terorizmu a extrémizmu, ktorá vedie trestné konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu teroristického útoku, trestného činu financovania terorizmu a trestného činu podpory a propagácie terorizmu"
Ešte šťastie, že Česko nemalo taký zákon už na začiatku roku 1993 (lebo ešte neexistovalo :) pretože podľa tohto Zákona by zrejme na Slovensku bolo 5 miliónov teroristov ...
Kristus videl všade dobrých ľudí, bohužiaľ terorista vidí všade iba teroristov (zrejme to nejako súvisí so zrkadlom ;)
21. 4. 2021   M.V.
Prácou človek vytvára nielen materiálne hodnoty, informácie pre výrobu ale formuje aj seba, len je tu problém, že investície idú nezávisle do finančných hier. Všetky veľké finančné prehry sa nahradia tlačením nových peňazí, reklama za milióny ponúka všetko, ale obyčajný človek si nemôže kúpiť viac lebo napokon ani nemá životný priestor, kde by všetky haraburdy skladoval a dokonca aj používal. Koľko kosačiek sa dá predať do panelákov? Mzdy vždy zaostávajú, stále viac ľudí verí pyramídovým finančným podvodom, príprava na povolanie sa má asi nahradiť len krátkodobými kurzami najlepšie cez počítač. Ľudské zdroje si firmy dovezú.
1/1