Názory čitateľov


Názory k článku:
Google novým nástrojom pomôže slovenským firmám rozumieť umelej inteligencii

20. 4. 2021   Demokracia Naozaj
Uveril by som v AI, keby Google konečne skonšturoval použiteľný prekladač (translator).
Ale možno to je úmysel - selekcia nadradenej, perfektne anglofónnej elity nad menejcenným zvyškom sveta ?
Niečo podobné, ako vzťh Čechov k Slovákom - žiaden Slovák nemá problém s Češtinou, zato každý Čech - ktorý je úprimne presvedčený, že Slovensko je len neposlušná česká kolónia - sa bude zaťato tváriť, že slovensky nerozumie.
A tak je to aj s Angličtinou.
Ak človeku chýba nejaké slovíčko, tak Nemec aj Rus bez problémov okamžite vypomôžu - v Angličtine to nehrozí.
To radšej budú hodinu zízať, ako keby spadli z Marsu ...
Pritom v španielsky hovoriacich krajinách netreba vedieť po španielsky ani bú a človek sa v pohode dohodne rukami-nohami aj tak (síce vedia len Španielsky, ale nijako to nerobí problém).
Naproti tomu v Holandsku netreba Holandštinu preto, lebo všetci hovoria anglicky, nemecky a francúzky - väčšina aj niečo naviac - španielsky, taliansky, či dokonca rusky (!)
20. 4. 2021   ROBO
Skutočná umelá inteligencia tu bude až tak okolo roku 2033. To, čo teraz nazývajú umelá inteligencia, je sú len skripty, ktoré sa tvária ako umelá inteligencia, ale k skutočnej AI majú ešte veľmi ďaleko.
Čo tak čítam Japonské články tak vidím, že prvé superpočítače s "výkonom" v desiatkoch EXAflopov tu budú tak okolo roku 2022-2023. Tieto superpočítače už budú konečne schopné simulovať neurónovú sieť mozgu bez nejakých obmedzení. Následne "softvér" budú do toho vychytávať niekoľko rokov, tipujem tak 2025-2026.
História nás naučila, že trvá cca tých 10 rokov, pokiaľ sa výkon sálového superpočítača dostane do bežného PC, resp. do prijateľných cenových hladín, keď si ho bude môcť dovoliť aj bežná domácnosť. Takže plneschopná umelá inteligencia, na úrovni podpriemerného človeka aj s príslušným "softvérom" tu bude okolo toho roku 2033.
1/1