Názory čitateľov


Názory k článku:
ECB: Veľké banky z eurozóny podhodnocujú svoje rizikové aktíva

20. 4. 2021   Dnešné Zamyslenie
Ak by EU banky neinvestovali v USA, tak im absolútne nič nehrozí a zbytočne zadržiavaný kapitál by mohli rozpožičať, čím by sa vrátili k ziskovosti.
Akýkoľvewk kšeft s Američanmi je však výstrelom do vlastnej nohy, ako sa už presvedčili primnohí.
Všetky finančné krízy vždy totiž zásadne prichádzajú od našich amerických priateľov - a vždy na to doplatia európske krajiny, banky a inštitúcie a jednotlivci.
To sa samozrejme netýka agentov a spolupracovníkov CIA, FBI, NSA a ďalších 15-tich US spravodajských služieb, ktorí si hovejú v prepychu a kadia do verejného života.
Lebo tak ako tu majú chudobných tajných agentov Rusi, majú ich aj Amíci - ale desaťkrát viac - pdobne, ako je to s vojenskými základňami v zahraničí (Rusi majú jedenásť - ovšem z toho 9 v bývalých republikách ZSSR a len dve mimo (Eritra a Sýria), tie americké sa však ani nedajú v rozumnom čase spočítať - lebo len krajín, kde sú umiestnené je 54. Pre zaujímavosť, Čína ma 4 (Argentina, Džibuti, Myanmar a Tadžikistan). Severná Korea a Slovensko nemajú žiadne - pričom Slovensko síce nemá armádu (v zmysle vojenskej jednotky - lebo de facto nemá ani len jednu kompletnú divíziu) - zato však má viac generálov a veliteľov (prezidentka, minister národnej obrany), ako vojakov :)
Zaujímavé je, že všetci vedia, že Američania bombardovali nukleárnymi zbraňami Hirošimu a Nagasaki - a hoci mninimálne v Hirošime jednoznačne išlo o vojnový zločin (preože cieľom bolo civilné obyvateľstvo - z ktorého nemalú časť tvorili Korejci na nútených prácach) - všetci sú s tým spokojní. Neznámo prečo si však nikto nechce pripustiť fakt, že naši americkí priatelia však v skutočnosti nukleárne bombardovali aj Európu - a to hneď 5x (4 termonukleárne bomby v španielskom Palomares a jedna v dánskom Thule). Síce to vraj boli nehody, ale na druhej strane sa jednalo o neporovnateľne výkonnejšie bobmby, než tie z Hirošimy a Nagasaki. Našťastie zlyhali, takže v oboch prípadoch došlo len k radioaktívnemu zamoreniu plutóniom.
Ale to valáškovcov, šimekovcov, osuských a iných korčekovcov zjavne nezaujíma, pretože hysterická posadnutosť nenávisťou k Rusom im zjavne zatemňuje vízus.
Alebo to sú štedré omrvinky z bohatého stola neokoloniálneho lupu nadnárodných korporácií (stačí si uvedomiť, že všetky slovenské masmédiá žijú z milosti Google - lebo "noviny se dělají" už dávno inak, než za Karela Čapeka - pretože v celá dnešná žurnalistika je v podstate len boj o "myšacie kliky" za každú cenu (dtto "tytrúba" (YouTube) a ostatní cibuľoví influenceri) ?
1/1