Názory čitateľov


Názory k článku:
Kauza Vrbětice zasiahne do obchodných vzťahov ČR a Ruska, najviac v energetike

19. 4. 2021   Nikdy Více Vrbětice
Z doterajších informácií to vyzerá tak, že scenár Vrbětický kalerábu má na svedomí ten istý režisér marketingovaj dezinformácie ako prípad Kočner/Kuciak.
Kto to je a pre koho pracuje, netuším - keďže sa mu však podarilo dostať Kočnera na Magnitského sankčný zoznam PRED odsúdením - čiže z právneho hľadiska len podozrivého a teda zatiaľ nevinného - zjavne má výtlak a tak by možno dokázal aj dostať niekho - bez akého koľvek rozsudku - do Guantáma, alebo nechať zastreliť v cudzine - ako starca Bina Ladina v Pakistane (možno bol Bin Ladin vinný v teroristickom útoku, ale nikdy nebol žiadnym súdom odsúdený - a zrejme by ho nikdy ani žiaden súd neodsúdil - skrz nedostatok dôkazov). Tak, či onak, dotyčnému režisérovi už zjavne dochádzajú nápady a tak franchisuje, ako filmoví režiséri keď sa snažia vytlačiť nejaké peniaze neonečným opakovaním pôvodného motívu - ako z Matrixu II a III, Shreka II, III, IV ..., Terminátora IV, V, VI, atď, atď, atď. Niekedy sa to síce podarí - ako v Terminátorovi II a III - ale obyčajne je kaťdý diel väčšia sračka, než predošlý - takže napríklad v nekonečnej sérii Alien už ku koncu hlavná hrdinka tak zostarla a ošpatnela, že nemala hrať ani aleina ;) Obetovanie mladého novinára bol nesporne majstrovký šachový ťah, lebo z Kočnera - ako podozrivého sa tým stalo tabu (ako v Afrike, či stredoveku) s ktorým nikto nesmie mať súcit - takže vyriešenie zmenkového problému prebehlo elgantne a k spokojnosti zadávajúceho. Zmenka je pritom obyčajná potvrdenka dlhu - takže trest 19 rokov za škodu, ktorá sa nestala je absolútny justičný nezmysel - hon na čarodejnice, aký naposledy dokázali komunisti len za Stalina. Spoločnská nebezpečnosť takého činu je totiž nulová - takže ak je za falošnú zmenku 19 rokov, za vraždu by muselo byť 2000 rokov. Navyše zjavaná chyba je v Zákone, keď dovoľuje vystavovanie zmeniek, ktoré sú ručené osobami, ktoré o tom nevedia. Tak či onak, problém nebol vo falšovaní zmeniek, ale v tom, že konatel televízie sa snažil konať v jej mene v čase, keď už nemal poverenie byť konateľom - čiže ide o podvod a nie falšovanie listiny (tie zmenky boli pravé, ak keď antidatovaná - však ich podpísal - a nefalšoval podpisy podpisovaním iných osôbu :) Ale dobre, Kočner si nepochybne zaslúžil poza uši a iste ho v tichosti prepustia skôr (ak zrovná krok nebude hustý).
--- príbeh pokračuje ---
19. 4. 2021   Nikdy Více Vrbětice
Čo je ale zlé na scenári Vrbětic ? Nuž aktivácia prípadu po siedmich rokoch a práve v čase, keď sa mal podpisovať Sputnik proste kole oči, pričom diletantské použitie jediných dvoch fotografií domnelých pracovníkov ruskej tajnej slušby - ktoré majú bratia Češi k dispozícii z televízie a internetu - je proste detinské a pod úroveň aj primitívneho čitateľa (diskusné rekacie aj naprosto jasne ukazujú, že až tak primitívnu hru ľudia prekukli :) Je teda možné, že len nejaký Pepík sa snažil zopakovať majstrovský scenár likvidácie Kočnera - ale dopadol ako Dobrý vojak Švejk ;) Dve obete na životoch sú totiž skutočne smutné - lenže kto pracuje v muničnom sklade so sto tonami výbušnín, ktoré majú zabíjať nevinných civilistov či už v Sýrii, alebo na Ukrajine asi musí rátať s tým, že "kto komu jamu kope - sám do nej môže spadnúť". Pri tom sa však vynárajú závažnejšie otázky - ako to, že za škody spôsobené výbuchom skladu vojenských výbušnín - ktoré dokázateľne patrili súkromným osobám (česká firma, bulharský obchodník so zbraňami) musel platiť český daňový poplatník ??? (ktorého lakomosť je inak povestná). Neboli do kšeftíkov náhodou zapojení aj demokratickí zástupcovia českých voličov ? Však aj Clementisa a Slánskeho neobesili preto, že chodii do kostola, ale preto, že tajne predali zbrane českej armády Izraelu. Neskoršie sa síce tvrdilo, že to nebola pravda bola to len falošná zámienka pre bolitický boj vo vnútri KSČ - problém je, že IZrael to potvrdil a dokonca poďakoval, pretože bez českých zbraní by vraj bol prehral vojnu s Arabmi [zdroj: Wikipédia] ... Takže ak majú bratia Češi nejakých investigatívnych novinárov - rozuzlenie prípadu Vrbětice ešte môže priniesť prepisovanie demokratickej epochy českých dejín - aj keď tá už je dostatočne špinavá na to, aby ju ešte niečo mohlo vážnejšie zašpiniť ;)
1/1