Názory čitateľov


Názory k článku:
Stromy nevidia: Technologickí miliardári posadnutí klimatickými zmenami

5. 5. 2021   anonym
všetkých milionárov zlikkidovať a bude na zemi pokoj...
25. 4. 2021   Tomáš
Je to obrovský zločin proti ľudstvu. Už raz sme zachraňovali planétu a stálo to miliardy, hoci to bol omyl. Dnes sa o tom mlčí. NASA iba oznámila, že ozónova diera nesúvisí s ľudskou činnosťou. Rovnaké to bude aj s CO2. Zem totiž nie je skleník. A máme tu aj dôkaz, keď emisie klesli celosvetovo, ale na rast CO2 to nemá vplyv. Čo viac ešte týmto podvodným "vedcom" treba. Len pre ilustráciu, táto jar je najstudenšia za 70 rokov. To dnes a to už pár mesiacov CO2 nefunguje? Samozrejme miliardári na tom ešte chcú poriadne zarobiť. No a s Bidenom majú na tento špinavý biznis záruku.
19. 4. 2021   Klimateroristi su smiesni
Dalsi klimateririzmus, alebo povinnych Orwellowskych " 10 minut nenavisti". CO2 je tazsie ako vzduch vy idioti, nemoze zapricinit to, z coho ho vinite( vytvorit vo vrchnej casti atmosfery "sklenik"). Najsilnejsi sklenikovy plyn je vodna para, zakazeme ju?
19. 4. 2021   zmutovana
A nie je to nahodou tak, ze ked chcete spomalit a rozhadat uspesnu krajinu, staci zafinancovat jej neuspesne eko-skupiny a tie potom uz spravia svoje? Vobec by som sa necudovala, keby islo o velmi uspesny nastroj geopolitiky. Uz len cakam, kedy bojove stihacky dostanu nieco ako EURO normy na limit vypustanych splodin. Taky Eko-maniak mal by radsej jednu ekologicku stihacku na baterky, hoci aj s kratkym doletom, ako celu letku vykonnych stihaciek schopnych ubranit krajinu.
S tym zalesnovanim to moze byt podobne, kym sa nebudeme bavit o zalesnovani pristavacich ploch, peniaze sa asi nenajdu.
19. 4. 2021   tomáš
Každý sa snaží na tejto hypotéze zarobiť. Pritom je to jasné, že je to celé nezmysel. Teraz sa ukázalo, že CO2 naďalej stúpa, hoci celosvetovo emisie klesli o 4 percentá. CO2 je v určite rovnováhe a jeho podiel sa mení na základe mnohých faktorov. Samozrejme, keď kampaň zabrala a zaberá, tak na tom zarobíme. Stačilo napr. u nás zobrať úver, postaviť FVE a čistý zisk za malú FVE je cca 400 tis. euro. A ľudia ešte radi platia v cenách el. energie, pretože vraj zachraňujú planétu.
19. 4. 2021   ja
a EU dava dotacie na luky a pasienky = odlesnovanie/nezale snovanie
19. 4. 2021   anonym
Ak by skumal niekto velmi odvazny, investigativny, nebojacny, aku velku uhlikovu stopu, zanechal za sebou ten, ci onen miliardar, podla rebricka forbsu, tak by potom mozno vyslo na javo, ze nakup vlastneho svedomia, tychto ludi, nepomoze planete, ale zasa im samotnym, ku vatsiemu zisku a popularite.
19. 4. 2021   anonym
Strom, les, prales, ma tu nevyhodu, ze prinasa zisk, po niekolkych generaciach, aj to velmi maly.
Na rozdiel od apky, alebo utilitky, ktora moze spravit miliardara behom kratkeho casu, alebo pestovania koky, maku, alebo konope, ktore prinasa velky zisk, avsak distribucia vyrobkov z tychto rastlin, aj velke riziko.
Napriek tomu z tychto apiek ziju ceel staty, su financovane dokonca vojny a statne prevraty.
1/1