Názory čitateľov


Názory k článku:
Od júla sa budú preclievať všetky zásielky z tretích krajín

29. 4. 2021   anonym
je to svinstvo, tovar je riadne zaplateny , preco treba platit znova za kupeny tovar.
15. 4. 2021   ladislav
Načase zrušiť EU koncentrák...
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
. . . a semenište podvodov.
14. 4. 2021   Neu Veris
Kočner potrebuje dlhšiu jachtu "Vratku" ...
Že šak je v base ?
No iste dlho nebude - Hranol ist všetkých rehabilituje a faktom je, že Matovičovci vládnuť nevedia, lebo Covidom-19 už zabili viacej ľudí, než ukrajinsko-ruský konflikt s Černobylom a Fukušiomou dohromady - je to neuveriteľné, ale ak si človek pozrie reálne čísla, tak fakt je to tak :(
15. 4. 2021   xxx
Psychopat Igor, šibe ti načisto?
14. 4. 2021   Pak-40
Super, to sa musi oplatit eurofasistom zdanovat a robit colne konania na tie miliony zasielok castokrat v hodnote ani nie 1 eura 🤣
14. 4. 2021   anonym
Tam je uplne jedno, ci ten fejkovy kabel na ajfoun, stoji 10c, 50c, alebo 1euro.
Problem je, ze zaplatis clo, aj DPH, ale za to colne konanie, ktore prejde ta obalka za 10c z ciny, budes calovat jednotnu cenu, colneho konania.
Napriklad DHL, ktora vybavuje colne konanie, pre firmy, alebo aj po dohode zo sukromou osobou, si pyta za jedno colne konanie bez ohladu na cenu, 40 eur.
A ani si neprdnes, potrebujes integrovany obvod, ktory stoji 2evri posle ti ho free shiping z hong kongu predajca, dodas podklady, teda prevod z uctu, sumu pre DHL a dojde ti faktura na 40 evri za konanie, plus na tovar clo a DPH a ani si neprdnes.
Preto mnohe firmy, radsej chybajucu suciastku, si kupili ako fyz. osoba a tovar dosiel do schranky za tie dve evri a nikto nemal ziaden problem.
Az do jula tohoto roka, ale uz je to v odklade, malo to bzt zavedene, od 1.1. 2021.. ale korona to pozastavila.
Sranda je, ze velke firmy, ako aliexpress, alebo banggod, delaextreme... si vykopali uz v prestihu tunel do systemu, cez krajiny z konstitucnou monarchiou, kde globalne preclievaju a krajiny vstupu su obvykle Benelux, {danovy raj} a rozvaza to po celej EU napriklad Ceska psota, lebo urobili glovalnu dohodu o zasielani. A cele toto carovne a debilne preclievanie malych zasielk, je v prdeli.
Cinan si nenecha ujst, takuto zabavku, za miliardy, proti kazdej chraste, sa neda spravit zaplata.
14. 4. 2021   Pak-40
Oni ledva zvladali colne konania kym boli len nad 22 eur nieto este na komplet vsetky. Pochybujem, ze ich chory system ako aj ich chore eurofasisticke gebule su nato realne pripravene.
15. 4. 2021   anonym
Ale ved o to nejde, ze budu, alebo nebudu nieco zvladat, alebo nieco statny moloch spravi dobre, alebo to poseru na celej ciare.
Rozkaz znie jasne, preclievat a zdanovat.
Tvojou ulohou, je platit, platit, a platit, bez ohladu na to, ci sa k tebe tovar dostane, alebo ho niekde stratia.
Alebo vobec nejde o dorucenie.
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
A rozkaz, požiadavka, nariadenie . . . sú jednoznačné a jasné: Platba DPH - platba dane z pridanej hodnoty. A tá tzv. DPH daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
14. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
V skutočnosti na Slovensku, ale o. i. aj v Česku DPH /daň z pridanej hodnoty/ ešte nikdy nikto neplatil. Takáto daň je finančne nižšia ako je tá daň, ktorú daňové subjekty pod zámienkou DPH účtujú a inkasujú de facto z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane. Prípadne príslušným koeficientom daň z ceny /sumy/ s tzv. DPH. Taktiež je to v skutočnosti daň z nákupnej ceny alebo z ceny nákladov.
Následne daňové subjekty poukážu do štátneho rozpočtu v skutočnosti finančne nižšiu daň t. j. daň z rozdielu medzi predajnou cenou /na výstupe/ a nákupnou cenou /na vstupe/.
Týmto spôsobom si daňové subjekty značnú časť dane tzv. DPH ponechávajú.
Tzv. DPH je podvodom na občanoch a teda aj na štátoch. V prípade VAT, BTW, IVA . . . aj na kráľovstvách.
Tento podvod par excellence tu máme už 28 rokov, tri mesiace a dva týždne.
14. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Tzv. DPH je od roku 1993 na Slovensku, ale o. i. aj v Česku podvodom na občanoch a teda aj na štátoch.
14. 4. 2021   classic chess
Ďalší chaos. a mnohé firmy budú bohatnúť na úkorm malonákupcov. Európskej firme sa oplatí nakúpiť tovar vo veľkom, raz vybaviť colné náležitosti, náklady premietnuť do ceny, samozrejme aj so ziskom a predávať ho s krátkym termínom a bez povinnosti platiť DPH (vyplňovať kadejaké formuláre) maloodberateľom. Už sa to vlastne pomaly deje (Banggood v Česku, Amazon, atď...)
14. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti DPH - daň z pridanej hodnoty bola . . . Ale nie je.
15. 4. 2021   Moniker
ale je :-D
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Pod zámienkou DPH /pod zámienkou dane z pridanej hodnoty/, ktorá je finančne nižšia sa v skutočnosti skrývajú finančne vyššie dane, t. j. daň z nákupnej ceny, ďalej daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane alebo tiež príslušným koeficientom vypočítaná daň z ceny /sumy/ s tzv. DPH.
15. 4. 2021   Moniker
Firma nakupi tovar, prida mu "hodnotu", cize ho treba namaluje na zeleno, alebo ho premiestni z Blavy do Kosic a predava ho za vyssiu cenu. Ta vyssia cena vyjadruje tu pridanu hodnotu a z nej musi zaplatit dan z pridanej hodnoty, cize DPH.
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
V tomto prípade /a nie iba v tomto prípade/ je vyššia cena v skutočnosti predajnou cenou. Je to de facto finančne vyššia položka ako je pridaná hodnota. Pridaná hodnota je položka finančne nižšia.
Nákupná cena je nákupná cena.
Pridaná hodnota je pridaná hodnota.
Vyššia cena je vyššia cena.
Predajná cena je predajná cena.
Poznámka.
V predajnej cene sú zahrnuté o . i. nákupná cena s daňou /s tzv. DPH/, cena nákladov, cena materiálu, pridaná hodnota /tá však nemusí byť pravidlom, keď sa napríklad tovar predáva za nákupnú cenu. Sú aj také prípady./ . . .ďalej napríklad spotrebná daň, alikvotná časť ceny phm . . .
15. 4. 2021   Moniker
No ved rozdiel medzi nakupnou a predajnou cenou je ta cena za pridanu hodnotu a z nej platis DPH. A v nakupnej cene je zasa zahrnuta pridana hodnota dodavatela a aj z nej sa plati DPH.
A ak ti tam navyse stat napari spotrebnu dan, tak to je pridana hodnota od statu, z ktorej platis DPH :-D
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Presnejšie rozdiel medzi predajnou cenou a nákupnou cenou.
Zjednodušene.
Áno z tejto pridanej hodnoty platia daňové subjekty daň. ALE: Predtým pod zámienkou DPH zinkasovali od klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov de facto finančne vyššiu daň, t. j. daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane.
Teda daňové subjekty inkasujú finančne vyššiu daň a do štátneho rozpočtu poukážu daň finančne nižšiu. Vzniknutý finančný rozdiel si daňové subjekty ponechávajú.
týmto spôsobom vznikajú pre štátny rozpočet straty. Už od roku 1993.
Poznámka.
Pri nákupnej cene sa v skutočnosti neplatí daň z pridanej hodnoty /DPH/, ale de facto daň z nákupnej ceny.
15. 4. 2021   Moniker
Samozrejme, ze v konecnom dosledku platis DPH z celej sumy, lebo nielen firma, od ktorej vyrobok kupujes, ale kazda firma v dodavatelsko-odbera telskom retazci "pridala hodnotu" k danemu vyrobku a musi sa za to odviest DPH. Firmy ako platci DPH odvadzaju komplet celu DPH a nic si nenechavaju (samozrejme pokial nerobia podvody s DPH).
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Zjednodušene.
DPH je daň z pridanej hodnoty. Pridaná hodnota je pridaná hodnota. Pridaná hodnota nie je celá suma. A pod zámienkou DPH /pod zámienkou dane z pridanej hodnoty/ sa platí v konečnom dôsledku de facto daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. daň zo základu dane. Taká daň je finančne vyššia
Firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . . pod zámienkou DPH zinkasujú od klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov túto finančne vyššiu daň /na výstupe/ a do štátneho rozpočtu poukážu de facto finančne nižšiu daň, t. j. daň z rozdielu medzi predajnou cenou /na výstupe/ a nákupnou cenou /na vstupe/.
Daňovým subjektom tak značná časť sumy/ dane tzv. DPH zostáva.
15. 4. 2021   Moniker
Pekne, az na to, ze to nie je pravda.
Jednoduchy priklad:
v obchode si kupis mineralnu vodu Miticku a zaplatis pritom aj DPH z celej sumy. Pretoze:
1. Samotna mineralna voda je zadarmo. Ked chces, mozes prist do Trencianskych Mitic a vodu si nacapovat.
2. Firma vybudovala vrt a linku na cerpanie a plnenie tejto mineralnej vody do flias. Vybudovanie a prevadza tejto linky stoji peniaze, takze tu vodu nemoze davat zadarmo.
3. Plastove flase tiez niekto vyraba a tvori tym pridanu hodnotu, ale aby sme to nekomplikovali, nebudeme sa tym zaoberat.
4. Firma predava vodu inej firme, ktora ma napr. velkosklad. Pridana hodnota je v tomto pripade to, ze tu vodu naplnila do flias pri zachovani nejakej hygienickej urovne a napr. doviezla do velkoskladu. Za tuto pridanu hodnotu sa plati DPH.
5. Velkosklad predava vodu napr. potravinam, ktorym ju dovezie. Za jeho pridanu hodnotu (cize to, ze vodu skladovala a doviezla) sa tiez plati DPH.
6. Ty sí tu vodu kupis v potravinach, ktore tiez k vyrobku pridaju hodnotu (to, ze si tu vodu kupis priamo u teba v meste a nemusis ju vozit z Trencianskych Mitic) a za nu sa tiez plati DPH.
Cize, ked sa to zrata, DPH vychadza z celej ceny vyrobku, lebo v kazdom kroku bola pridana hodnota, aj ked samotna voda je zadarmo.
Dalsia vec: Danove subjekty odvadzaju celu DPH, nic si nenechavaju. Ta sa uvadza na kazdej fakture extra a presne v tej inkasovanej vyske sa aj odvadza statu.
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Voda je dar prírody. Ale nie je zadarmo. Ani voda. Prameň vyžaduje starostlivosť. S čapovaním vody sú spojené náklady napríklad cestovné.
Firma môže predávať vodu inej firme na veľkosklad
za A./ za nákupnú cenu
za B./ za cenu bez tzv. DPH
za C./ za cenu s tzv. DPH.
Veľkosklad predáva potravinám alebo opačne potraviny kupujú od veľkoskladu vodu za výkupnú alebo nákupnú cenu. Daň sa platí de facto z nákupnej ceny. A teda nie z pridanej hodnoty.
Napokon konečný spotrebiteľ kúpi vodu v potravinách za predajnú cenu a z predajnej ceny zaplatí obchodu daň. Teda nie z pridanej hodnoty.
A na záver.
Daňové subjekty odvádzajú daň z rozdielu predajnej ceny a nákupnej ceny alebo ceny nákladov. Pri predaji však zinkasujú daň z celkovej výslednej ceny, v ktorej je o. i. zahrnutá aj nákupná cena s daňou . . . a všetko je to napokon zdanené tzv. DPH.
Daňový subjekt okrem dane z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane si zinkasuje aj daň, ktorú predtým zaplatil z nákupnej ceny a ktorá je zakalkulovaná v predajnej cene t. j. v cene bez tzv. DPH. A súčasne zinkasuje pod zámienkou DPH v skutočnosti aj daň z ceny bez tzv. DPH resp. zo základu dane.
Daňovým subjektom značná časť sumy dane tzv. DPH zostane.
15. 4. 2021   Moniker
Neviem, ci ma zmysel reagovat, lebo tym iba mina svoj drahocenny cas.
Cena, za ktoru jedna firma predava svojim odberatelom, je pre tuto firmu predajna cena a pre odberatela je to nakupna cena, tak tu nesplietaj predajnu, nakupnu, vykupne a este neviem aku cenu. Posledna predajna cena je zakaznikovi, ktory zaplati DPH. V tom DPH su zahrnute vsetky pridane hodnoty od vyrobcu, cez dodavatela (velkosklad) i odberatela (potraviny).
Danove subjekty (ktore su platcom DPH) odvadzaju celu DPH, ktoru vyrataju na fakture z predajnej ceny (ziadna nakupna, vykupna, ci nakladova...) a v pripade, ze platili nejaku DPH na vstupe (svojim dodavatelom), tak si ju zase narokuju od statu naspat (to su vratky DPH), pretoze, tu DPH treba zaplatit iba raz, a plati ju konecny zakaznik. To iste urobil ich dodavatel, ked im vyrobok predaval. Takze nikomu z nich DPH nezostane.
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Nesplietam.
Tvrdím, že nákupná cena nie je pridaná hodnota. Výkupná cena detto.
Tvrdím, že cena /suma/ bez tzv. DPH resp. základ dane nie je pridaná hodnota.
Cena /suma/ s tzv. DPH detto.
Daň z predajnej ceny nie je daňou z pridanej hodnoty.
V skutočnosti to žiadne vratky DPH /žiadne vratky dane z pridanej hodnoty/ nie sú. Sú to de facto vratky dane z nákupnej ceny, prípadne vratky dane z predajnej ceny t. j. vratky dane z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane.
Konečný zákazník v skutočnosti ešte nikdy nikde daň z pridanej hodnoty /DPH/neplatil. Pod zámienkou DPH platí konečný spotrebiteľ de facto daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane. Prípadne príslušným koeficientom vypočítanú daň z ceny /sumy/ s DPH.
V konečnom dôsledku zostane značná časť dane tzv. DPH daňovým subjektom.
18. 4. 2021   yeti
Nereaguj, bena ti zmysel pretoze je chory clovek, ktory potrebuje liecbu len zial on si mysli ze je normalny a ostatni okolo neho su chori. Vsade spamuje tie jeho bludy o DPH.
18. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Nerobte si starosti.
O tzv. DPH píšem pravdu. Tú Vám povie málokto.
Nespamujem.
15. 4. 2021   ROBO
Nechaj ho tak...zbytočná snaha...pánko je farboslepý a ešte aj zle vidí, a zbytočne mu budeš vysvetľovať rozdiel medzi bielou a čiernou...on stále vidí iba šedú.
Už som mu to tu x-krát všetko vyargumentoval, a vysvetlil DPH aj na tých najjednoduchších prípadoch, ktoré pochopia aj deti, ale on si aj tak melie svoje a najhoršie, že neustále dokola, ako pokazený kompjuter.
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Buďte bez obáv.
Pri tzv. DPH predkladám ekonomické fakty. S matematickou istotou.
15. 4. 2021   Moniker
Tak to mas nejaku svoju matematiku :-D
15. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Nie je to moja matematika. Je to matematika ako taká. Dokonca základná.
Pri kalkulovaní s tzv. DPH je napríklad množina /cena, suma bez tzv. DPH resp. základ dane/ považovaná za podmnožinu.
Ďalej pri známej výške sumy povedzme 20%-nej dane z pridanej hodnoty /20%-nej DPH/ je výška sumy pridanej hodnoty, ktorá predstavuje 100% neznáma. Tak to si teda vyžaduje talent.
Pri kalkulovaní s tzv. DPH sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické
1/1