Názory čitateľov


Názory k článku:
Rusi vypovedali zmluvu a požiadali o vrátenie Sputnika V

14. 4. 2021   classic chess
Zaujímalo by ma, čo zaplatil igor za jednodávkovú vakcínu namiesto trojdávkovej, lebo podľa jeho vlastných slov sa financiám nerozumie a financminister Pavlínka s ním v Mosve nebola. A či je pravdou to, že pod názvom SPUTNIK je distribuaovaných do svetamnožstvo rôznych vakcín, s rôznym látkovým zložením a Rusi ich testujú vo veľkom, na miliónoch ľudí.
10. 4. 2021   anonym
A mame po sputniku.
Bez ohladu na fakt, ze je uplne jedno, cim sa dame zaockovat, sputnik je v prdeli.
9. 4. 2021   Znamesvelidi
Prečo som sa chcel dať zaočkovať Sputnikom ?
Lebo Rusi si nemôžu dovoliť vyviezť vadný produkt, pretože Valáškovia, Remišové, Šimečkovia a podobní by z toho spravili medzinárodnú hystériu väčšiu, než Černobyl s Holokaustom dohromady :(
To radšej podajú druhotriedne a treťotriedne vakcíny vlastným ;)
Na druhej strane je dokázané, že naši západní partneri sem vyvážajú potraviny, ktoré by si doma predávať netrúfli - a potvrdil to aj Brusel.
As easy as that.
Napriek tomu som sa nechal zaočkovať Pfizerom.
Prečo ?
- lebo lieky nemajú podliehať politickým špinavostiam a hybridným vojnám
- aj druhtriedny, či treťotriedny Pfizer je iste lepší, ako nič
- EMA Sputnik nikdy neuzná - lebo má taký politický príkaz a ŠUKL je len nesvojprávna pobočka (tzv. papgáj)
- bez schváleného očkovania sa nebude dať v rámci EU cestovať - bude to síce protiústavné, ale aj Guantámo je protiústavné
- čínsku a/alebo ruskú vakcínu si nechám pichnúť v Emirátoch
- jedno očkovanie aj tak nebude stačiť, pretože prídu mutácie (pandémia totiž nekončí, ale začína - až teraz sa "rozhorel oheň" v Indii, Brazílii a iných ľudnatých štátoch a zrejme sa sa dá úspešne očakávať, že peklo mutácií nastane až keď sa "rozhorí" Afrika (lebo tom si - dotaz v podstate neškodný vírus nájde iných "kamarátov")
9. 4. 2021   maxidiki
Môj pekný. vidno, že si ešte nebol v Rusku... Tam si si nie istý ani tým, čo obsahuje asfalt na ceste. Ale nech ti tvoj optimizmus ostane čo najdlhšie.
9. 4. 2021   fosi
Odstahuj sa do Ruska a mas pokoj. Nemusis trolovat rusofilnymi komentarmi.
10. 4. 2021   leaf
daj si z kazdeho druhu, nech si v bezpeci, bolo by skoda prist o taky mozgovy potencial
10. 4. 2021   M.V.
Rusi sa tiež pripojili do systému správnej výrobnej praxe, teda dokumentované musí byť všetko do detailu, každý protokol výrobcu aj dodávateľov a preto tam už boli inšpektori ŠUKL a teraz sú u nich inšpektori z EMA. Diskusia dnes ide skôr k farmakologickej stránke, teda účinku na organizmus a nie k úrovni výroby.
12. 4. 2021   anonym
Zaujímavé, že veľa tých, čo by sa nikdy nedali vôbec zaočkovať, pri Sputniku by nemali problém.
To hovorí o tom, že sú to ľudia, pre ktorých fakty nemajú žiadnu hodnotu. Jednoducho tak to cítia. Tomu veria a tomu nie. Je úplne jedno, že že Sputnik je podobná technológia (len trochu modernejšia) ako má Astra-Zeneca. No pre nich taká Astra-Zeneca je doslova jed.
Je im jedno, že ani Putin sa nedal očkovať tou vakcínou, ktorú dostalo Slovensko.
Je im jedno, že vzhľadom na rozdielnosť zložení jednotlivých šarží vlastne aktuálne podávaný Sputnik je stále v testovacej fáze. Chcú byť tými testovacími ovečkami.
No a potom na takých "nezávislých" weboch ako Zem a vek, Hlavne správy a dočítajú, že ovečky sú tí druhí. No tak sú aspoň spokojní.
.
Ale fajn, ja by som im ten Sputnik doprial.
1/1