Názory čitateľov


Názory k článku:
V gastrosektore stojí za úvahu riešiť výšku dane z pridanej hodnoty

9. 4. 2021   CQD
Nie nahodou vysku sadzby dane z pridanej hodnoty v percentach ?
9. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Márna snaha.
Tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv. DPH/, pôvodne od roku 1919 die Mehrwertsteuer /Mwst./, neskôr Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Value added tax /VAT, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA - Espaňa/, Imposta sul valore aggiunto /IVA - Italia/, Belasting toedevoegde Waarde /BTW/, Fóros prastithémenes Axias /FPA/ . . . sú podvodom na obyvateľstve, na štátoch a na kráľovstvách.
9. 4. 2021   anonym
A ako preboha nižšia DPH pomáha gastru? DPH nie sú ich peniaze, z toho nič nezaplatia, len odvedú štátu alebo zaplatia inému platcovi pri nákupe surovín a služieb. Pri nižšej návštevnosti a záujme zákazníkov sa tvorba výnosov musí vždy nahradiť zvýšenou cenou, inak nemá význam to ani robiť. Príklad je rozdiel počítať s predajom denne 300 jedál pri cene 4,50 a ak predaj klesne alebo po otvorení bude len 150 jedál denne. Nastanú dve skutočnosti súčasne - polovica zamestnancov von na dlažbu a cena sa musí zdvihnúť na 6,50. DPH k tomu. BODKA.
9. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
A navyše si značnú časť sumy dane tzv. DPH /tzv. dane z pridanej hodnoty/ ponechávajú. A nie iba podnikatelia v gastrosektore.
8. 4. 2021   anonym
Kazdy by privital znizenie DPH.
Problem je v tom, ze na koncovych cenach sa to niako neprejavi, mozno akurat stupnu z dovodu vyssich administrativnych nakladov, koli rozdielnej DPH.
V praxi gastrobusiness, je priemyselne odvetvie vykrmu neschopnych ludskych zdrojov, si namazat rozok, alebo ohriat konzervu.
9. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti DPH - daň z pridanej hodnoty bola . . . Ale nie je.
18. 4. 2021   influencer
S nagelovanými nechtami sa tazko varí a ešte tazsie umyva riad. je jednoduchsie strčiť decku do huby pizzu a hranolky. Mas cas byt na facebuku a insta
1/1