Názory čitateľov


Názory k článku:
Vládna digitálna mena nemá nič spoločné s bitcoinom

10. 4. 2021   anonym
Podobne ako vsetky peniaze papierove a aj kovove, nemaju nic spolocne z krytim zlatom.
Preto napriklad EU, musela zrusit mince 1,2,5c razene zo zliatiny medi,niklu,cinu a antimonu, nahradit ich zeleznymi pomedenymi mincami, lebo uz v dobe razby, tychto centovych minci, ich kovodepozitna cena kovov v zliatine, bola vyssia, ako hodnota 1c mince.
Niekde zrusili centovky uplne, ale v koloniach a dominiach, by to vyzeralo prilis inflacne, az hyperinflacne, keby zrazu najmensia minca mala cenu 15 korun {50c} tak mame aj zelezne pomedene podlozky, za ktore si nedokazeme kupit v zeleziarstve podlozku zeleznu pozinkovanu v podbnej vahe.
M8 podlozka, alebo M10 podlozka, totiz stoji niekolko tych minci, aj ked nieje povrchovo upravena.
Co sa tyka digitalnych mien, tam mam velmi dobru mienku, najma o cinskej komunistickej strane, ktora vladne pevnou rukou a vytvara a stale buduje, najtvrdsi imperialny kapitalizmus, zaviedla system socialneho digitalneho kreditu a nepriatelov statu vnutornych, napriklad clenov hnutia falung dong, rozobera na suciastky, pre transplantacnu turistiku, ze vladna digitalna mena, bude celkom isto nieco uplne ine a dokonaljsie, ako bitcoin. Predpokladam, ze v systeme soc. kreditu, bude znamenat vymazanie uctu postihnuteho, smrt hladom, alebo lync, priamo v preplnenej metropole.
1/1