Názory čitateľov


Názory k článku:
Globálna daňová dohoda: Musíme odradiť veľké nadnárodné spoločnosti, aby prevádzali svoje zárobky do krajín s nízkymi daňami

7. 4. 2021   Prelozene z newspeaku
Ak vsetci chapeme krajiny z nizkymi danami, ako danovy raj, potom u nas zijeme v totalitnom danovom a poplatkovom pekle.
Problem je, ze zamestnany ludsky zdroj v montovni, si nemoze vybrat svoju rezidenciu a platit odvody a dane, mimo krajinu a koloniu, kde ladne danove peklo, ale jeho transnacionalny zamestnavatel, si predsa uplatni pridanu hodnotu vyrobku, alebo komponentu tam, kde z toho nebude platit velku dan.
Znizenim dani, pre velke nadnarodne spolocnosti, neznamena, ze u nas v koloniach, budu vyssie mzdy, alebo sa uplatnovat vyssia pridana hodna prace.
8. 4. 2021   meno Alebo Email
Že "republikáni" a "demokrati" sú v USA len dve tváre tej istej strany si už zarjme všimli viacerí. Pretože v kľúčových otázkach sa chovajú rovnako. Dokonca aj obsadzovenie kongresu a presidenta je v dlhšom časovom pohlade v podstate sínusovka.
Keďže už aj z našich končín vieme, že tzv. demokratické strany strany visia na šnúrkach od gatí svojich investorov, je vcelku jasné, komu sa musia šéfovia strán spovedať.
Keďže u nás ešte nedošlo k dovŕženiu boja o smetisko, strany u nás ešte naozaj medzi sebou bojujú a súperia.
Vo vyspelej krajine - akou USA nepochybne je - však k vyčisteniu smetiska došlo už dávno a tak zdanlivá konkurenti v skutočnosti pôsobja v zhode, pretože si už smetisko rozdelili.
Takže príslušným majiteľom môže byť úplne jedno, kto momentálne "vládne" - keďže vládnu oni - a aj konkurencia je len divadlo pre tupú čriedu moderných otrokov a daňových poplatníkov.
Veď aká konkurencia, keď majú kapitál - priamo, či nepriamo - pozastrkávaný vo všetkých firmách ?
Že to sú drísty, lebo firmy predsa krachuyjú ?
No iste, lebo raz za čas treba pustit žilou, aby pracujúci mali strach - a aby sa trh zbavil svoloče, ktorá začla zarábať priveľa.
Takže sa niektorá firma nafúkne kapitálom a začne "konkurencii" akože preberať pracovníkov na vyššie platy.
Potom sa nechá skrachovať a trkvasi sa môžu ísť pásť :)
As easy as that.
Pritom je systém nastavený tak, aby Amíci mohli tlstnúť, koľko vládzu zožrať - lebo svet to prostredníctvom vhodých finančných konštrukcií zaplatí - a ešte bude šťstný, že sa mu ušli omrvinky z demokratickej misy ...
Takže revolúcia v USA nehrozí - akurát sa čas od času trocha zahrá divadlo - akože nepokoje (aby sa tam tí zbabelejší toľko netlačili :)
V podstate dobre vymyslené, dobre nastavené a vobre prevádzkované.
Otázka je len, či Covid-19 je súčasťou predstavenia, alebo sa vlak už vykoľajil ?
1/1