Názory čitateľov


Názory k článku:
Siestanomika: Socialisti v Španielsku presadili celonárodný test štvordňového pracovného týždňa

16. 9. 2021   anonym
Idealna predstava ludskeho zdroja, ktoremu vzali jeden pracovny den v tyzdni, bude ze stravi o jeden den dlhsie na chate, alebo doma na zahradke.
V skutocnosti uz nebude mat ani chatku, ani zahradku, ak si nenajde nejaku brigadku, na zvysok volneho 3 dnoveho weekendu.
16. 9. 2021   marek
To tu nebude, lebo ludia by mali viac casu rozmyslat, ci pre nich vlada robi dost. A to by sa vlade, ktora o tom rozhoduje nemuselo pacit.
16. 9. 2021   Rúžen
Je to výborný nápad.
Ak zamestnanec za jeden deň vyrobí 100 výliskov, teda za týždeň 500.
Za štvordňový 400, teda pôjde mzda dole o 2O%.
Náklady na život vzrastú.
Zrazu začne chýbať tovar, lebo ľudí na prácu nezoženiete.
Čína nás utlčie lacnými výrobkami.
Socializmus nikdy nebol v poriadku.
16. 9. 2021   M.V.
Chudoba je celosvetový problém, nie je komu predávať, preto sú výrobné kapacity natoľko nevyužiteľné, že treba skracovať pracovný čas. Tí, ktorí zostanú pracovať budú zamestnaní na 120% vyťaženia a pribudne povaľačov. Predstavy o sebazdokonaľovaní, tvorbe, večnej rekvalifikácii v osobne bezperspektívnej situácii sa nedá očakávať od nezamestnaných z ktorých sa stanú postupne nezamestnateľní. Reklamy už dnes vnucujú spotrebu na akú veľa ľudí nemôže ani pomyslieť lebo keď sa raz niekto ocitne na ulici už ho ani slušne neoslovia, celkom sa vytratí občianské pán, pani, občan a výrazná medzera v životopise je hradba k zamestnaniu.
16. 9. 2021   anonym
U nas v kolonii, skor zavedu 6 dnovy pracovny tyzden z pracovnzmi nedelami.
ako dosledok nedostatku ludskzch zdrojov a nemoznosti importovat ludske zdroje z chudobnejsich krajin, nakolko tu nenajdu byvanie, alebo nan nemaju, alebo sa im za almuznu neoplati robit.
Pravdepodobnost , ze pracovne soboty a nedele, budu zadarmo, alebo vyssie zdanene, je otazkou, ako to nasi politicky predstavitelia naserviruju ludskym zdrojom.
1/1