Názory čitateľov


Názory k článku:
Bitcoiny z ropného vrtu

8. 4. 2021   anonym
Problem je, ze ak je nieco odpad, ktory obsahuje energiu, co dokaze spalovanim, vyrobit teplo, je otazka, kto komu za tuto energiu zaplati.
Lebo ak u nas v kontajneri na papier, najdeme papier a spraviem si z neho brikety, alebo PET flase, z ktorych sa tiez daju vyrobit brikety ovela vyzivnejsie, stale sa jedna v podstate o trestny cin, nezakonneho nakladania z odpadmi.
8. 4. 2021   ROBO
Už im všetkým hrabe z tých shitcoinov. Keď si patrične upravia výklad, tak aj z bielej sa stane čierna a naopak. Hydina hrabavá sa môže ísť schovať.
8. 4. 2021   Marek
...presne tak, bitcoinoví maniaci sú proste géniovia, bez ktorých by sa určite zastavil celý svet, pretože nikto nevie a nechápe to, "na čo oni prišli" počas toho, keď cena bitcoinu stúpla... všetci sme idioti a neschopní zaostalci, pretože len ten, kto sa zaoberá bitcoinami, začína rozumieť tomu, že všetko, čo sa doteraz používalo sa dá takisto používať bez zmien naďalej a aj s bitcoinom, ktorého cena stúpa...
8. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Stačí, keď sa budeš vzdelávať o bitcoine a prestaneš trepať bludy.
8. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Nikomu nehrabe, len existujú lepšie peniaze, ako tie dnešné a ešte sú stále vo vývoji.
Musíte sa zmieriť s tým, že zlato je mŕtve.
18. 4. 2021   dino
O tom či je mŕtve rozhodne trh a nie ty
8. 4. 2021   mefistofales
Tak to vidíte bitcoin ešte aj ekológii pomôže.
8. 4. 2021   Goodluck De Billi
Keď o pár tisíc rokov vesmírni archeológovia vykopú túto epochu (ktorú zrejme zabije Covid-19) tak im síce zrejme už dávno bude jasný zmysel egyptských pyramíd a Stonehenge, ale naprosto im nebude jasné, načo ich predkovia s nesmiernou námahou dolovali z piesku superčistý kremík, aby naň potom nanášali nanometrové motívy iného kremíka, hliníka a medi (zrejma náboženské) a do miliárd takýchto krpatých doštičiek tlačili všetkú energiu čo dokázali v pote tváre vyrobiť.
Ale potom im to dopne - išlo predsa o to, čo najrýchlejšie spáliť všetky fosílne palivá, aby sa do atmosféry znova vrátil CO2, ktorý stadiaľ počas vekov ukradli odporné rastliny a zabudovali ho do svojich celulózových tiel.
Lebo inak nebolo možné ukončiť štvrtú dobu ľadovú a prelomiť Milankovičov cyklus, ktorý hrozil 26, stotisícročným opakovaním - voľakedy okolo ich vtedajšieho roku 2050 po ich Kristovi.
Našťastie ich úsilie bolo korunované úspechom a z planéty, ktorú volali "Zem! sa tiež stalo normálne a slušné vesmírne teleso - ako napríklad Venuša, či Mars.
Čiže bez uhlíkového šialenstva, jedovatej a výbušnej kyslíkovej atmosféry a hlavne oceánov kysličníka vodného ;)
8. 4. 2021   Marek
nemyslím, že bitcoin pomôže ekológii, pretože ak si spočítame energiu, ktorá sa pri "ťažbe" bitcoinov doposiaľ využila v podstate bez úžitku (a stále stúpa, nehovoriac o jalovom chladení procesorov a výpočtových centier - https://www.trend.s k/trend-archiv/datove -centra-su-ekologicka -bomba-zozeru-tolko-e nergie-ako-cely-iran- co-tym), je na zamyslenie, o akej ekológii hovoríme... (mimochodom, ak by niekto platil za spaľovanie toho plynu také peniaze v minulosti, určite by bol už dávno využitý, no ako sa uvádza, bolo to neefektívne-to bol hlavný dôvod...) osobne si myslím, že ani pri platení bitcoinom nepôjde o ekológiu - pretože ten plyn sa tiež spáli a vypustí emisie ako doposiaľ - akurát sa pri tom vyťažia bitcoiny a na tom iba zarobia ťažiari, pretože stúpajúca cena bitcoinu im to umožní...
8. 4. 2021   Moniker
Plyn by sa spalil tak ci tak, takze ak pritom vytazia bitcoiny, nemusia na ich tazenie minut dalsiu elektrinu, takze je to ekologicke riesenie.
Aj tak nechapem, preco kazdeho trapi spotreba energie pri tazbe bitcoinu,ked aj take napr. susicky na pradlo jej rocne spotrebuju este viac.
8. 4. 2021   Apiker
... Zeby preto ze susicka je aspon uzitocna ?
9. 4. 2021   Moniker
Susicka je min. tristvrte roka zbytocna, lebo pradlo mozes susit vonku. Nie je to o uzitocnosti, ale o pohodlnosti. A to este nepisem o tom, kolko elektrickej energie sa minie na pozeranie TV alebo hranie sa na PC. Tam to tiez nikoho netrapi. Ani nikoho neptrapi, kolko energie sa minie kvoli bankam pri distribucii fiat penazi.
8. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Si spočítaj koľko energie, environmentalnych škôd a mŕtvych životov stála ťažba zlata. V podstate bez úžitku.
Bitcoin je jediné riešenie, iné nikto z vás neponúka.
18. 4. 2021   dino
Preto centrálne banky nakupuju bitcoiny a na zlato seru
1/1