Názory čitateľov


Názory k článku:
Rast cien nehnuteľností pokračuje aj počas druhej vlny pandémie

7. 4. 2021   Príjemné Grcanie
Kontanjnery sú nepochybne dôležité - zaujímavá je ale aj pandémia - a hlavne takazvaný "boj" proti nej.
Lebo nie je boj, ako boj, keďže primitívne štáty ako Čína, či Tchajwan doshaujú len úmrtnosť troch obyvateľov na milión obyvateľov (Čína) - alebo dokonca iba 0,4 obyvateľa na milión (Tchajwan) - no vyspelé štáty (Česko, Maďarsko, Bulharsko) už prekonali 2000 zavraždených na milión a blížia sa k 3000 (Gibraltar).
Obľúbené USA to zatiaľ dotiahli len na 1715, ale iste to ešte dajú - každopádne my sme už lepší, než náš voľakedy nedosažiteľný americký vzor - lebo naše milé Slovensko to už dotiahlo na 11. miesto v svetovom rebríčku s uctyhodným počtom 1875 zavraždených.
Inými slovami Západ bojuje s Covidom-19 rovnako srdnato, ako s fašizmom.
Keďže totiž bojuje s fašizmom, zrejme nebojuje s nacizmom a tak iste nie je prekvapujúce, že bývaly generál zbraní SS Franz Josef Huber spokojne pracoval po vojne ešte 10 rokov pre nemeckú verziu CIA (Bundesnachrichten Dienst), kým v rozkvitajúcej demokracii nemeckého hospodárskeho zázraku, pod egidou Mashallovho plánu, nedosiahol zaslúžený výsluhový dôchodok o ktorého výške môžu blatošlapi ako my iba snívať počas vlhkých nocí :)
Raz darmo - proti pandémii aj fašizmu treba bojovať tvrdo a neúprosne - napríklad aj neschválením vakcíny Sputnik, lebo predsa všetci vieme, že čo je ruské, je zlé (koniec koncov sovietska vakcína voľakedy dávno (cca 1960) vyliečila svet od detskej obrny a po zásluhe si za tento hrdinský čin rozdelili americkí vedci príslušné Nobelove ceny ;)
8. 4. 2021   Pinches
Čo sa týka vakcíny proti detskej obrne, tí amíci dostali Nobelovu cenu oprávnene, oni ju totiž "vynašli" (tú vakcínu, nie nobelovku). Ale nedali si ju patentovať, následkom čoho ju začali vyrábať i Rusi. Poňal durak?
7. 4. 2021   anonym
Idelane risenie su lodne kontajnery.
Problemy spojene z kolaudaciu a schvalenim tohoto prepravneho objektu na byvanie, alebo hrobove misto pre zivych, je otazka casu.
https://openiaz och.zoznam.sk/cl/2106 85/Velke-kovove-skatu le-Standardizovane-lo dne-kontajnery-na-poz adi-globalnej-ekonomiky
6. 4. 2021   anonym
Rast cien nehnutelnosti, bude rast do vtedy, kym sa nestanu uplne neostupne a aj ti co vlastnia a mysia si, ze uz nedlzia, zrazu nebudu mast na byvanie.
Na strane druhej, dostunost byvania je vdaka uverom neuveritelne na vysokej urovni, uvery sa poskytuju aj buducim neplaticom, bez ohladu na spolocenske nasledky.
6. 4. 2021   ROBO
Chybný názor, ale nech....každopádne rast cien nehnuteľností bude dovtedy, pokiaľ sa budú tlačiť stále nové a nové peniaze. Tomu sa hovorí inflácia.
7. 4. 2021   Lukas
chyba. inflacia v USA bola a je stale, napriek tomu okolo roku 2010 ceny nehnutelnosti v Detroite prudko poklesli. Staci neposkytovat pozicky a vyzadovat ich riadne splacanie a ludia su v hned problemoch
7. 4. 2021   ROBO
Viacero chýb...prvá chyba - ekonomika je cyklická, nehnuteľnosti väčšinou kopírujú cyklus v ekonomike, plus ešte rastú o infláciu(to znamená, že spravidla nikdy neklesajú, pokiaľ sú udržiavané a opravované). Pozri sa, aká bola cenová hladina nehnuteľností u nás v rokoch napr. 2000, 2002, 2007, 2008, 2020, 2021....aj napriek dvom značných poklesom, sa v roku 2021 pohybujeme v násobkoch cien roku 2000. Druhá chyba - nemôžeš brať Detroit ako celosvetové merítko. Detroit a okolie je sám o sebe veľmi špecifický región, niečo podobné ako Zimbabwe.
Pokiaľ zahraniční investori nebudú utekať z obavy o svoj život, tak aj tí najchudobnejší stále budú mať z čoho splácať hypotéky, pokiaľ budú mať prácu.
7. 4. 2021   ROBO
+ zabudol som ešte povedať, pokiaľ bude spotreba, tak bude aj práca.
9. 4. 2021   Lukas
Preco by musela byt vzdy spotreba? clovek potrebuje jedine potraviny a zakladne sluzby. Piaty mobil za 4 roky si moze odpustit, k prezitiu ho nepotrebuje. V dnesnej dobe existuje kopec zamestnani, ktore su uplne zbytocne. Rast nehnutelnosti za posledne roky na Slovensku je mimo realitu. Platy nerastli zdaleka takym tempom, produktivita prace nerastla. Ani tie byty si ludia nerekonstruovali zlatymi tehlickami. Jedine co rastu cien pomahalo je hypoteka pre kazdeho za smiesne uroky. A porovnavat Detroid zo Zimbabwje je ako porovnat raketoplan a sarkana pre deti
12. 4. 2021   anonym
Ľudia si vždy kúpia viac ako potrebujú. Keď si budú môcť na to požičať, tak kúpia aj 5-ty mobil za 4 roky.
.
Cenu určujú vždy nakupujúci (tzv. dopyt) a možnosti kupovať (veľa peňazí v obehu = lacné peniaze). Prvá vec sa nikdy nezmení druhá pravdaže môže, ale v tejto situácii by zníženie znamenalo pokles ekonomiky a to vlády (ani naša, a ani žiadna iná) nechcú a ani centrálne banky (aj keď to môže priniesť oveľa väčšie problémy. Teda zmena najbližšie roky asi nehrozí.
16. 4. 2021   ROBO
Ja nehovorím, že musí byť vždy spotreba. Ja hovorím, že keď bude spotreba, tak bude práca.
Rast cien nehnuteľností práveže veľmi dobre kopíruje realitu. Ak si si nevšimol, tak ceny služieb rastú extrémne, a práve najmä tieto služby kopírujú aj ceny nehnuteľnosti, keďže zhruba polovica ceny nehnuteľností, tvoria práve dodané služby. A tieto už nikdy nepôjdu dolu, lebo....inflácia, služby budú čím ďalej už len drahšie. Pred 10 rokmi si nový dom postavil aj za 1200000 Sk, teraz.....si treba pripraviť tak minimálne 3x toľko. A to ešte nehovorím o pozemkoch, tie išli 20x hore. Ja som v roku 2008 kúpil pozemok na dedine za 50Sk/m2. A teraz ten istý pozemok dokážem predať za 20 EUR/m2. Ceny nehnuteľností nemôžu ísť dolu, keď rastú vstupy...a tie budú rásť, pokiaľ sa budú tlačiť stále nové peniaze.
Každopádne, zjavne nemáš také historické znalosti, ako som si myslel....Pád Detroitu a Zimbabwe má veľké množstvo podobností, a na väčšinu z nich fakt nechcem z určitého dôvodu poukazovať. Každopádne aspoň naznačím...pád oboch zapríčinilo okrem iného aj to, že vyhnali z vedenia ľudí, ktorí mali na to bunky, riadiť takýto kolos, a do vedenia sa dostali ľudia, robotnícka trieda potmavšej pleti, ktorí nielenže nemali bunky na riadenie, nielenže nezastupovali práva svojej vlastnej rasy, ale aj väčšina z nich boli takí nenažraní egoisti, že mysleli nevideli nič len seba. Každopádne takýchto podobností je tam omnoho viac, a keď ich nevidíš, tak to nie je môj problém.
6. 4. 2021   anonym
Pri ceanách nehnuteľností /a nie iba pri týchto cenách/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv. DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je.
6. 4. 2021   ROBO
Zase chyba....90% bytov na trhu je z druhej ruky, takže tam žiadne DPH nie je a ani nikdy nebude.
6. 4. 2021   Frantisek Nahnevany
Žiadna chyba.
Jasne je napísané . . . z čoho resp. z akej sumy PRÍPADNE platíte . . .
1/1