Názory čitateľov


Názory k článku:
Jediný graf: Čo majú spoločné inflácia, základný garantovaný príjem a prudký rast cien

3. 4. 2021   obcan007@.azet.sk
Každý druhý deň znova články o "výbornom nápade" inflácii a hyperinflácii.
Zapojte rozum a povedzte kto by skutočne chcel v tejto situácii COVIDu + LOCKDOWNu + hospodárskej a ekonomiskej krízy + krachu mnohých hlavne maloobchod prevádzok + následnej nezamestnanosti + doplnte si čo som zabudol... ešte aj infláciu a najlepšie čo najskôr a najvyššiu ? Na čo ?
Aby vznikli nepokoje, vzbury, občianske vojny, vojny, hlad a následne daľšie choroby z nedostatku všetkého ? Héej ? Pôjdete robiť kam, keď na konci mesiaca dostanete ak vôbec mzdu za ktorú si kúpite čo ? 4 bagety, 1/2 kg mäsa, zápalky, alebo dostanete iba nepatrný prídel potravín ?
"Odborníkom" z oblasti ekonomiky, kedže neviedia ako ďalej "šibe".
3. 4. 2021   skorspion
Nikto, ani psychopati politici a centralni bankari nechcu cenovu inflaciu. Oni sa prave snazia o monetarnu inflaciu legalizovanym falsovanim penazi. Preferuju, ked tie papieriky idu do cenovych bublin assetov ako stock market, real estate a najnovsie crypto assetov a nie do cien predmetov a tovarov dennej spotreby - potraviny, pohonne hmoty, energia, najom .... Zatial sa im ten masivny podvod dari ututlat. Uvidime do kedy.
3. 4. 2021   M.V.
Základný garantovaný príjem je asi jediný ideál, ktorý sledujú spomínané vrstvy obyvateľstva ako "odškodné," ale ani jeden z nich sa neprihlási ako dobrovoľník na zber niekoľko ton plastov na 100 kilometrovej pláži v Lagose. Suplujú to tam aj biele dobrovoľníčky z Francúzska. Mohli by tam naštartovať turistiku a boli by spolu so svojimi bratmi. Slnko, voda, pláž, repovanie, tanec, palmy až za horizont. No neberte to.
3. 4. 2021   anonym
Inflacia je sposob, ako z ludskych zdrojov, robit vatsich somarov, bez katastrofalnych dosledkov, znehodnocovania meny.
1/1