Názory čitateľov


Názory k článku:
Slabosť eurozóny: Problém ďaleko presahujúci pandémiu

5. 4. 2021   zgziôgzi
Ja mam vsetky uspory uz v striebre, dokonca ked je vyhodna nakupna cena beriem aj uver. Vy kurvy EU mozte vypnut euro, ucty, banky uz som na vas vy jude spiny pripraveny ... skusenosti mojho stareho otca a ako aj mna su garanciou co robim ...
6. 4. 2021   anonym
To je sice pekne, ale je to problematicke a nelikvidne, pretoze staci jeden lockdown, zavrete hranice, zakaz vychadzania, nemoznost cestovania a mas kopu technickeho kovu, ktory ak sa rozhodnes oficialne predat v kolonii, napriklad v safina, alebo zlata huta, pripadne v inom luxusnom kovsrote, dostanes prd, a nie forexovu cenu, mimo to este zaplatis DPH a dan z prijmu.
Zlato je na tom len o malo lepsie, to si mohol setrit radsej tantal, alebo niob, alebo hoci aj rhodium.
6. 4. 2021   Edo
Nikdy nie je dobré mať všetko v jednom hniezde. Základom je diverzifikácia.
Niečo v hotovosti, niečo nehnuteľnosti, niečo akcie a pod.
Zlato aj striebro ak ho máš doma, ti môžu ukradnú a ak bude zle, štát ho môže zakázať, ako v v tridsiatych rokoch v USA. Zákaz skončil v roku 1974.
5. 4. 2021   anonym
Už nech ten eurokoncentrák zdochne.
5. 4. 2021   anonym
Najvhodnejší variant by bol, keby Slovensko vyhodili z EU ako mafiánsky štát. Veď i Boris Kollár chce vymeniť Mičovského ako ministra z dôvodu krátenia dotácii veľkým subjektom na Slovensku. Z čoho potom by Kollár platil svoje ku--y.
5. 4. 2021   M.V.
Covid je pravdepodobne pohodlná výhovorka a všeliek na slepú uličku do ktorej sa svet dostal. Neviem prečo sa neočkuje priamo aj protilátkami, ale iba vakcínami. Autostrády na Modré hory a centrálne pobrežie Austrálie sú teraz cez sviatky preplnené bez ohľadu na covid/y/ kým my kopírujeme rozhodnutia z Berlína. Pre každú mutáciu covid víru by mala byť zohľadnená rýchlosť jeho šírenia a samostatné lokálne opatrenia ako pre samostatnú epidémiu.
5. 4. 2021   Vilo
Ako to byrokrati vedia robiť, nasledovať bude ešte väčšia centralizácia a s ňou spojená paralýza ekonomiky. Vychodiskom ďalšie tlačenie peňazí do megaprojektou, ktoré si rozkradnú veľký a tým zväčšovanie majetkovej nerovnováhy . Práve kôli tomuto scenáru EÚ ušla VB z eurozóny !!!
5. 4. 2021   Prelozene z newspeaku
Problem doby pokoronovej, je presne v tom, ze cely svet, bol na prahu hospodarskej krizy, pred koronou. Tato kriza sa nikam nestratila, ani sa nevyriesila, opatreniami zavedenymi, proti sireniu kovidu, len sa zmenili priority, ktore nechali krizu oddychnut, alebo sa vyvinut, na nieco nove, co este nepozname.
Nieje to len slabost eurozony, ale najma neschonost riesit akukolvek krizu, pretoze je to takmer nemozne, nakolko kriza kazda, umoznuje zvysit koncentraciu bohatstva, pre uzku skupinu velmi bohatych a zaroven socializovat straty a toxicke dlhy, medzi siroku masu ludskych zdrojov.
Mimo to, este kazda kriza prinesie obvykle opatrenia, niektore ako zvysenie dani, odvodov a poplatkov, plus nerealne predstavy od reality odtrhnutych byrokratov, o prechode na elektromobilitu, pri subeznom zatvarani jadrovych elektrarni a nebudovani infrastruktury, je takmer sebevrada, ak sa berie do uvahy nezamestnaost, ktoru prinesie zatvaranie automobiliek.
Lebo masa vyradenych ludskych zdrojov, potrebuje jest, byvat a aspon dozit, mimo teda masu novoeuropskych spotrebutelov, co chcu jest, byvat a mnozit sa, bez nutnosti podielat sa pracou a odvodmi, danami a poplatkami, na fungovani spolocnosti.
1/1