Názory čitateľov


Názory k článku:
V dôsledku pandémie môžu byť zasiahnutých chudobou desaťtisíce ľudí

29. 3. 2021   Prelozene z newspeaku
Chudoba ma viacere podoby, ale mozeme smelo povedat, ze kde nieje metrika, nieje ani chudoba.
Inak povedane, ak je Slovensko povazovane za chudobnu krajinu, co vlastne aj je chudobna krajina zo spolocenstva krajin EU, jej politika je de facto kolonialnou spravou, alebo postavenie je na urovni dominia, alebo mierneho protektoratu EU, tak v chudobnej krajine, ziju z najvatsou pravdepodobnostou chudobny obcania.
To vsak nevylucuje, ze existuje v tejto krajne, kolonii, alebo dominiu, ci protektorate, aj oligarchia, verchuska, skupina papalasov, alebo niektore zlocinne spolky, ktore pravdpodobne su napojene priamo, alebo nepriamo na kolonialnu spravu, no najma na vykonnu moc, ako napriklad policia, sudnictvo, financna sprava. V neposlednom rade, je mozne, ze poskytuju nepriamy azyl oligarchom, alebo zlocincom, ktori maju podobne zaujmy, ale vlastny zdroj prijmov.
Chudoba..
Je potom prirodzeny jav a ma v krajne, ako Slovensko, viacere podoby. Tatktiez viacere priciny.
Mame tu chudobu energeticku, na ktoru nemame vdaka Hojlencikovi metriku.
Chudobu hypotekarnu, lebo byvanie mame zavedene prevazne ako vlastnictvo, marginalna cast ludskych zdrojov, musi mat nejaku formu splacania byvania, alebo byva velmi draho, pretoze najmom splaca hypoteku vlastnikom.
Chudoba prijmov z nizkou pridanou hodnotou, je jav, kedy rovnaka praca, rovnaky pracovny vykon, ma v ramci spolocenstva EU, rozne ohodnotenie, tak sa ale aj definuje kolonializmus a imperialny protekcionizmus.
Chudoba je dedicna. A to nielen v intenciach jednotlivcov a rodin, ale aj v makrosfere statov a sfery vplyvu.
Neboli sme bohaty, ani ked nam vladol Bolsevik, neexistuje realna sanca, ze by zazrak, napriklad v podobe tazby nerastnych surovin, na urovni maximalnej strategickej dolezitosti, nasho byvaleho protektora ZSSR, priniesol bohatstvo, rovnako neexistuje, ale ani neprisla realna sanca, ze by nejaky odpadnuty protektorat, zacal byt bohaty, pretoze sa zmenila sfera vplyvu.
Vysledok je tu a realny.
V praxi sa mame ale lepsie, nasa zivotna uroven stupa, kazdeho z nas.
Avsak pri porovnavani, je to bieda.
Bieda je ina forma chudoby
1/1