Názory čitateľov


Názory k článku:
Nehnuteľnosti patria pre rastúce ceny k najpopulárnejším investíciám

28. 3. 2021   anonym
Aj najpopularnejsie rastuca investicia, moze znamenat casom nepopularnu zataz, ale vzdy sa najdu sposoby, ako od strasneho bremena ludske zdroje oslobodit.
Je to podobne, ako keby si Slovak, ako relativne velmi bohaty ludsky zdroj, na rozdiel od chudobneho Indickeho obcana, kupoval pozemok v Bombaji, alebo apartman niekde na predmesti new dilli.
V istom okamihu, to moze byt vynosne.
V podstate zamestnanec v montaznej hale automobilky, si moze kludne dnes kupit pozemok aj z osadou hnedoslovakov, co sa mnozia na plne davky.
Banka mu mozno da aj uver.
Teoreticky, moze pytat od osadnikov najom, ak budu ochotny mu ho platit. Osadu zburat ale nemoze, aj ked su tam chatrce postavene na cierno, za nelegalnu skladku dostane pokutu, ale odstranit ju nemoze, lebo nieje jasne co je skladka a co obydlie.
Rovnako si moze ludsky zdroj kupit byt v panelaku, banka mu mozno da aj uver.
Ak sa ale zmeni panelak, kde ma byt, ci uz na prenajom, alebo tam dokonca sam byva, na vertikalnu osadu neplaticov a poberatelov soc. davok, bude na tom rovnako, ako vlastnik a este mozno aj obyvatel osady, kdesi daleko, kde chodi len Markiza, na zakalacku psov..
aby to bolo uvedene na spravnu mieru, dnes vdaka korone, vlastnik nehnutelnosti, aj ked sam chodi do montaznej otrokarne a plati splatky, alebo uz ma splatene, si vobec neuvedomuje, ze jeho susedia, obyvatelia domu, okolie, vlastne z vatsej casti, uz na socialnych davkach, alebo nejakej forme podpory zije, sice pred tym pracovali a platili aj mozno dane, odvody a poplatky, ale v tejto chvili rozne home office, lockdown, zakazy vychadzania, odklady splatok, preplacane mzdy, alebo davky, zaclali tvorit novu spolocnost a nove spolocenstvo, kde sice zatial neiej jasne, aky to bude mat dopad, ale rozhodne po skonceni statnej podpory a financovania tejto aktivity, alebo skonceni pasivneho prijmu, ktory nieje ziadna definitiva, ani dochodok, sa zacne menit struktura vlastnikov, aj socialne vazby a zmeny prijsu aj v spolocenstvach vlastnikov, alebo obciach.
Ci to bude k lepsiemu, tazko povedat, ako pre koho a ako komu.
27. 3. 2021   Frantisek Nahnevany
Pri cene nehnuteľnosti, a nie iba pri tejto cene, si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv. DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je.
1/1