Názory čitateľov


Názory k článku:
Údaje o ojazdených vozidlách si možno online overiť cez webstránku

26. 3. 2021   turboEV
Vyzerá to ako úbohá reklama na spoplatnenú "službu" , pričom službu musím dať do úvodzoviek. Ročuľuje ma na tom , že si niekto má možnosť predávať údaje o i mojom vozidle , pričom sú to údaje , ktoré štátne orgány o mne evidujú. Ak sa má predchádzať kriminalite a podvodom pri predajoch , tieto údaje by mali byť verejne online prístupné zo štátnej správy - zdarma.
26. 3. 2021   anonym
Kontrola originality, je spoplatnena formalita, ktora za nic neruci.
Ani dokonca za to, ci skutocne odhali pozmenene znaky a neoriginalitu vozidla.
Svojim podpisom, totiz prebera zakaznik po vykonani KO, zodpovednost za udaje, ktore zistila KO.
V pripade ze vam pridu hned, alebo po X rokoch na to, ze VIN vozidla, alebo stitok karoserie, tazneho zariadenia, prislusenstva vozidla, nezodpoveda skutocnosti, trebars len obycajna zamena B za 8, D za Nula, alebo ine, vozidlo sa este pred STK, stava nesposobilim na prvadzku na komunikaciach, mozete ho akorat nalozit na vlek a odtiahnut do prdele, caka vas znova KO, vymena velkeho TP, maleho TP, zmena zapisu v poisteni atd.
V pripade ze o dva roky opat na nieco nove pridu, napriklad ze stitok je horsie citatelny, mozete to absolvovat znova. A to sa jedna najma o dovezene nove vozidla, nielen stare pozliepane vergle.
Pretoze zapisanu chybu v dokumente KO, po prebrati DI zapise, aj tak pri preberani TP, po absolvovani malej STK, svojim podpisom potvrdzujete spravnost zapisanych udajov, ktore si vsak nemozte overit lepsie, ako to urobila autorizovana KO.
V podstate sa jedna mnohokrat o zbytocne zaplateny poplatok v podobe 90 eur, ktory je uplne na houno, pretoze za nic neruci. V pripade zmeny farby vozidla, platite tento poplatok 2x, aby ste nevysli z cviku.
Udaje o ojazdenych vozidlach, si totiz sice mozete zistit, za poplatok, aj bez poplatku, ale su vam na houno, ak vam zle zapisu udaje pri vykonavani KO.
Ze by sa niekto obtazoval na DI, parovat udaje z prelozeneho TP, alebo skontrolovat zapis z fotodokumentaciou zalozenou do databaze pri KO, mozeme rovno zabudnut, takze udaje ktore ste si o vozidle zistili sami, maju vatsiu vypovednu hodnotu, ako vykonana KO.
Kto si mysli, ze sa niecoho domoze, napr. v pripade vyssie uvedenom, tak sa velmi myli.
26. 3. 2021   anonym
spoplatnená sračka
1/1