Názory čitateľov


Názory k článku:
Neuveriteľne nudná investícia: Prečo nakupovať zlato, keď existujú bitcoiny a Tesla

2. 4. 2021   jano
https://aeronet.cz/n ews/a-je-to-tady-fede ralni-komise-pro-cenn e-papiry-v-usa-podala -zalobu-na-spolecnost -lbry-provozujici-svo bodnou-video-platform u-odysee-za-to-ze-k-f inancovani-provozu-po uziva-blockchain-technologii/
2. 4. 2021   Dobrý Somja
Pekná skrytá reklama :)
Ale zaujímavejšie je, ako polícia rozohnala vodnými delami, slzným plynom, psami a koňmi demonštráciu študentov v Belgicku.
Prečo je to zaujímavé ?
Lebo tou je jasne vidieť principiálny rozdiel medzi zlou Čínou, či odporným Ruskom a dobrým Belgickom.
Je to totiž úplne jednoduché a jasnéna prvý pohľad:
V zlej Číne, či Rusku totiž dobrých študentov bijú zlými obuškami zlí policajti so zlými obuškami, zlým slzným plynom, zlými koňmi a zlými psami :(
Naproti tomu v dobrom Belgicku bijú dobrí policajti zlých študentov dobrými obuškami, dobrým slzným plynom, dobrými koňmi a dobrými psami !
A že kede tam je rozdiel ?
Nuž v Belgicku sú študenti zlí, pretože to sú teroristi, čo sa pozaná na prvý pohľad, lebo všetci sú bieli a slušne oblečení.
Policajti sú zase jasne dobrí, lebo sú naši, občas zabijú nejakého toho Slováčika, majú dezinfikované obušky, slzný plyn s CE certifikáciou (ten, čo dodávali aj Saddámovi), veterinárne sledované kone a plsy s NATO výcvikom.
Jasné nie ?
2. 4. 2021   trader
Píšeš od veci ale odpoviem.
Študenti v Belgicku ničili verejný majetok preto boli rozohnaní.V Číne a v Rusku ich rozoženú aj ked nič neničia.Lebo proti vláde bolševíkov,aj bývalých,sa nesmie protestovať.
2. 4. 2021   redart
Nevrav.
To som fakt netušil.
Tí bolšvíci sú fakt hnusní :(
Aj Martina Šmída zavraždili a podpálili Reichstag :(((
Ale máš pravdu - z pohľadu majiteľov spoločnosti sú vždy tí, čo protestujú, zločinci. Lebo majú držať hubu a krok - ale hlavne makať, lebo to je ich jedný zmysel v základnom stáde daňových poplatníkov.
Teda okrem rozmnožovania a výcviku ("výchovy") prírastku stáda.
A tak je to dobre, lebo to tak je, bolo a bude.
19. 4. 2021   L.P
Trade,asi aj teba asi dobre klepli.....)
2. 4. 2021   Revolucionar
Jeden pohľad je investovanie, akciový trh, či svet špekulantov na burze a druhý je život jednotlivca ktorý žije z toho čo zarobi, alebo dostane ako dôchodok od štátu, pri pohľade do budúcnosti by už teraz mali začať ovcania rylovať svoje trávniky a začať tam sadiť niečo z čoho sa dokážu najesť, tráva je pre ovcu dobrá, no pre človeka ťažko stráviteľná:) hneď ako príde inflácia tak to každý pochopí...
2. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Jednotlivec mohol tiež obmedziť svoje konzumné výdavky a investovať, nikto nemal zakázané posledných 30 rokov robiť si so svojimi peniazmi čo chce.
2. 4. 2021   Money Fornever
Nikto nemal zakázané posledných 30 rokov robiť si so svojimi peniazmi čo chce.
Načo aj, keď za posledných 30 rokov sa kúpna hodnota peňazí znížila 30x ...
(našťastie neplatí o počítačoch :)
Ale aby sme boli spravodliví - za posledných 60 rokov sa kúpna sila peňazí znížili 60x takže tzv. "komunisti" si môžu podať ruky s tzv. "demokratmi" - zrjeme preto, že to sú stále tí istí ...
Bližšie by vám mohol povyprávať pán Široký - teda keby ste sa nejako prebili cez jeho ochranku ;)
Len púre zaujímavosť - pred 60 rokmi stál miestny telefónny hovor 25 halierov, telefóny boli de facto zadarmo (lebo ich platila pošta) a jedna jazda MHD stála tiež 25 halierov (pričom niektoré električky sú asi ešte stále tie isté - ale pravdou je, že aspoň vymenili laminátové sedačky za čalúnené ;)
Každopádne autostráda z Bratisalvy do Košíc je stále rovanký sen, ako za Novotného - akurát to už nie je priorita víťaznej päťročnice, ale paneurópskej integrácie :)))
Kým ju však nedostavajú Číňania, tak zrejme nebude - podobne, ako bratislavské metro.
Novinkou však je, že sa chystá rehabilitácia Josifa Vissarionoviča Stalina - lebo je síce pravdou, že jeho veriz demokracie nebola konzistentná s dnešnými predstavami a mal isté rezervy aj v oblasti ľudských práv - ale posledné výskumy ukázali, že napriek svojim negatívam, jeho čistky dokázali významne znížiť uhlíkovú stopu a z hľadiskaboja proti globálnemu otepľovaniu nie je dôležitá cesta ale výsledok ...
Každopádne jeho osvedčené metódy dnes zase postupne stúpajú na popularite - lebo už aj EMA zistila, že nie je až tak dôležité, či vakcína Sputnik chráni proti pandémii vírusu Covid-19, ale či chráni aj európske záujmy, ktorými sú hlavne zisky anglo-amerických farmaceutických koncernov. Európskym záujmom pritom nie je, či zahučí o pár daňovopoplatných a sčítaných noplísákov viac, alebo menej - ale či vrcholoví europolitici dostanú svoje tučné provízie. EU totiž stavia na fundamente zástupnej demokracie a tak sú záujmy zástupcov noplísákov (tzv. "ľudu") samozrejme neporovnateľne dôležitejšie, než ľud samotný. Veď inak by europoslanci nedostávali 100x vyššie mzdy, než sú slovenské dôchodky, doshaujúce zhruba 1/3 hranice chudoby v západnejšie položených krajinách.
Nuž ale život nie sú len peniaze, ale aj peniaze, lebo jediné o čo v živote v skutočnosti ide, sú peniaze, peniaze, peniaze, peniaze a peniaze ;)
2. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Také články píšu zúfalí predajcovia zlata, ktorí prichádzajú o svoje 10% provízie. Na binance je 0,1% provízia.
A neuvedomujú si, že aj zlá reklama je reklama. Bitcoin nerastie sám od seba, ale preto, že ho ľudia masívne nakupujú.
Zlato to už má za sebou, všetci vieme ako to dopadlo - štát vyhlási, že všetko zlato na území štátu je majetkom štátu.
2. 4. 2021   zlatolennapapieri
chcel si povedat zufali predajcovia. pripadne zufali predajcovia roznych investicnych nastrojov ktore su akoze zlato a beru 10%. ja neviem o tom ze by mincovna kremnica brala dodatocnych 10% za nakup trojskej unce zlata. ak si niekto pod pojmom zlato predstavi cokolvek ine ako zlty kov, jeho kariera stoji za zvazenie.
2. 4. 2021   Organ Pohlavny
Je vysokopravdepodobné , že doposiaľ nevyťaženého zlata je minimálne stonásobne viac, než toho, ktoré je uzmaknuté v sejfoch centrálncych bánk.
Protpože doteraz sa ťažilo len to, čo nejkým geologickým nedopatrením "vyliezlo" na povrch (napr. Kremnica) a nikto si zatiaľ nedal námahu vyhľadať a vyťažiť hlbšie uložené ložiská. Proste išli po žile, ktorá vyliezla nejakým tektonickým zlomom na povrch (napr. priepsť Šturec pri Kremnici), kým neskončila a tým skončila aj ťažba.
K žile sa pritom spravidla dostali tak, že šupinky zlata vuyplavoval nejaký vodný tok.
Vďaka primitívnym seperačným metódam navyše ostal ahromda zlata v hlušine - alebo je bežne rozptýlená hoci aj v morskej vody (spolu to sle sú tisíce - a možnoaj milióny ton (?)
A keby bolo najhoršie - zleto sa už dnes dá vyrobiť v nukleárnom reaktore z ortiute - tak ako správne predpokladali alchymisti - len nevenovali dostatok pozornosti kvantovej vyzike :(
Isteže ide aj o ekonómiu ťažby, separácie, či výroby - ale čím viac cena stúpa, tým dostupnejšie sa stávajú zdroje, ktoré dovtedy boli nerentabilné.
Zaujímavejšie však je, ako sa s tým zlatom vlastne obchoduje ?
Lebo nikto neosí kufre plné zltých ingotov (teda okrem niektorých SK tiežpodnikateľov :) zlato sa obchoduje tak, že sa napríklad v Afrike vykope a napríklad v USA zakope - takže sa vlastne obchoduje len s papierikmi, ktoré - akože - potvrdzujú, že niekde nejaké zlato je.
Proste zmenky - s ktorými už máme zaujímavé skúsenosti :)
Keďže sa však s fyzickým zlatom neochoduje - otázka je, načo sa vlastné ťaží a potom zatvára do trezorov (a stráži) - čo stojí fakt veľké peniaze - keby bolo jednoduchšie ho nechať, tam kde je - lebo tej zmenke je jedno, či je na nej napísané, že repreznetuje vyťažené a spracované zlato, uložené vo Fort Knoxe - alebo že reprezentuje ešte nevyťažené zlato v ešte neotvorenej bani niekde v Jakutsku.
Papier, ako papier (resp. certifikovaný elektronický tokoen, ako certikovaný elektronický token :)
Pritom by to bolo nielenže mimoriadne ekologické, ale by sa dalo uviesť do pohybu naraz všetko zlato, čo na tejto planéte je :)
Že nevieme, koľko ho je ?
No toho je viacej, čo nevieme - omnoho viacej ...
V praxi by však stačil kvalifikovaný odshad uznanej ratingovej agentúry a proste zlata by bolo toľko, koľko by povedala - tak ako pri iných auditoch (aj tak by to nikto nikdy nevyvrátil, lebo vyťažiť všetko zlato by bolo nezmyslené :)))
No nie je človek pohlavný orgán ?
2. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Dobre si to dal, pri zlate nikdy presne nevieš kto koľko má a kde koľko je, pri bitcoine máš vsetko verejné a fixné množstvo btc, predpovedatelna ťažba/inflácia.
2. 4. 2021   Ag
BTC je bublina ako sa uz raz ukazalo. Zlato je ukladatel hodnoty uz tisice rokov. Zobudte sa chlapci.
2. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Akurát sa ukázalo že 20 000 v decembri nebola bublina,a ten kto to hovoril sa mýlil.
Tisíce rokov nemá žiadny vplyv na dnešok, pretože kone sa používali tisíce rokov, a aj tak si kúpiš auto na prepravu.
Zlato sa nedá použiť na platenie, bitcoin áno.
2. 4. 2021   ROBO
Za zlato kúpiš čokoľvek a kedykoľvek....a najmarkantnejšie je to vidieť v čase akejkoľvek krízy. Ukázala to história zlata, ktorá je dlhá okolo 5500 rokov. Bitcoin je tu koľko? 13 rokov? :))). Je matematicky isté, že zlato prežije aj bitcoin bublinu. Inak...SKVELÝ ČLÁNOK.
3. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
A cena v kríze bude 1 kg ryže = 1 kg zlata, lebo v kríze ti zlato nikto nezoberie.
Posledných 50 rokov dokazuje zbytočnosť zlata.
Aj o zlate v roku 3000 pred Kristom sa hovorilo, že mušle sú tu 10 000 rokov, a že 13 ročne používanie zlata je bublina.
Jediné čo je 100% iste je konfiškacia zlata v budúcnosti.
3. 4. 2021   ROBO
:)) keď myslíš, ja ti to neberiem. Historicky si ale na veľkom omyle. Keby si čo i len trochu študoval históriu(stačilo by aj posledných 100-200 rokov), tak by si zistil, že za 1 gram zlata+-/týždenne si mal každý druhý deň chlieb, bez ohľadu na to, aký hladomor bol v kraji. Prečo by mal stať 1kg ryže 1kg zlata, keď ľudia sú schopní si koleno vŕtať za pár gramov zlata ;).....a to bolo vlastníctvo zlata viac-menej zakázané. Treba si uvedomiť, že akonáhle zakážu vlastníctvo zlata, tak vznikne obrovský čierny trh, ktorý nikto nechce, a preto zlato už nikedy nezakážu. Bitcoin však už zakázali v 1/3 sveta, čo sa týka počtu obyvateľov, takže zajtra môže byť kľudne zakázaný aj vo zvyšku. Potom zostane len ozvenou na čiernom trhu, ktorý aj tak už funguje niekoľko rokov.
4. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Po roku 1931, keď zakázali zlato sa nepreukázalo, že by vznikol obrovský čierny trh so zlatom. Prečo?
8. 4. 2021   ROBO
Lebo obyčajní ľudia vtedy verili viac doláru ako zlatu(nejaké kvantitatívne uvoľňovanie v podstate neexistovalo), takže to zlato dobrovoľne zamenili za dolár. Prachy boli vtedy prachy. A keď už ľudia nevlastnili skoro žiadne zlato, tak až potom zistili, že z jedného dňa na druhý, zlato zdraželo o 40%. Vtedy si začali uvedomovať, že boli oklamaní, ale už bolo neskoro. Zlato už väčšina obyčajných ľudí nevlastnila. A preto nemal ani ako vzniknúť obrovský čierny trh.
Samozrejme niektorí ľudia, hlavne židia neboli takí hlúpi, aby sa vzdali zlata, takže nejaký čierny trh tu bol vždy, každopádne snažili sa ho kamuflovať za legálnou produkciou, napr. zlatníctvami. Veľký čierny trh sa otvoril až v podstate druhým vojnovým konfliktom, kedy ľudia zistili, že zlato je stále uchovávateľom hodnoty.
3. 4. 2021   muchotravka
Opomínate, že zlato poskytuje prezentáciu spoločenského statusu tak ako nič iné. BTC v kryptopeňaženke nikdy neuspokojí márnivú snahu človeka pýšiť sa vyšším ekonomickým postavením.
Isté sú len dane a smrť... Vzhľadom na to, čo spomenul Robo, je pravdepodobnejšie, že BTC sa stane ilegálnym skôr než skonfiškujú zlato.
4. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
To pýšenie sa platí pre nízku a strednú vrstvu, ktorá to aj tak preukazuje iPhonom, nie zlatom.
Miliardári nemajú potrebu ukazovať sa.
Aj drogy sú ilegálne a užíva ich 10% Američanov.
Bitcoin používa menej ako 1%. Oproti drogám je vďaka nefyzickosti nepreukazatelný, prenosný, neskonfiškovateĺný. Nič nebude brániť 30% Američanov používať bitcoin.
Dôvod prečo neskonfiškujú zlato môže byť iba ten, že zlato nikto nepoužíva.
19. 4. 2021   L.P
Zlatom sa obchoduje.Staci,ak si pozries bullionbypost.
19. 4. 2021   L.P
A co ked stat,vyhlasi,ze bitcoin je statny?
1/1