Názory čitateľov


Názory k článku:
Bitcoineri znovuobjavujú našu menovú minulosť

3. 4. 2021   Boby
A uchovávanie hodnoty autora zjavne netrápi...bitcoin mamlimitovane množstvo a je decentralizovany... kdežto dnešný Fiat systém vám garantuje,že vaše peniaze stratia na hodnote,risk tretej strany,či omylu centrálnej banky...kto si myslí,že pre úspech bitcoinu je potrebné aby sa ním platilo v kaviarni,ták nevidí veci komplexné...bitcoin sa pozicionuje ako rezervný mena a nahradí dlhopis a zlato...tak prinesie disciplín,stabilitu do celého systému,keďže všetci tam budú zakotvený...chcete natlačiť nové eura? Ok bitcoin ta potrestá a ukáže koľko padá tvoj shitcoin.,
1. 4. 2021   anonym
Fantasmagórie od A po Z
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Keď porovnáte bitcoin a zlato, cena a rýchlosť transakcií, tak bitcoin je raketa.
Keď porovnáme transakcie v internej databáze, tak porovnávajme paypal/revolut btc vs sepa.
Ale vždy platí, že užívateľ vidí verejné v blockchain exploreri, či inštitúcia má, alebo nemá deklarované množstvo bitcoinov.
1. 4. 2021   ROBO
Skvelý článok, konečne niekto naozaj objektívne načrtol skutkový stav bitcoinu. Čiže okrem rizika zákazu ťažby a obchodovania s bitcoinom(ktoré zaviedli napr. Čína a India), tu hrozia aj ďalšie riziká...riziko prílišnej komercionalizácie a riziko, že sa objavia ďalšie vrstvy nad druhou vrstvou, a každá si bude chcieť odkrojiť kúsok z toho koláča, takže používanie bitcoinu bude drahé. Ale to sa dalo čakať.
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
1.Zákaz ťažby bitcoinu zvýši decentralizáciu, čo je len dobre. Keby každý z 200 štátov zákazal ťažbu, 8 mld ľudí bude ťažiť na svojich PC.
2. Zákaz BTC v určitej krajine znamená, obchodovanie na čiernom trhu a strata daní + stôp pre túto krajinu.
Lightning network je open source a decentralizované, poplatky na LN network budú blízke nule a počet transakcií za sekundu neobmedzený. Naštuduj si lepšie LN network.
Druhých vrstiev môže teoreticky vzniknúť neobmedzene, je len na užívateľovi, ktorú si vyberie.
1. 4. 2021   ROBO
Ako som už hovoril predtým, bitcoin je ekonomický nezmysel, aspoň teda v krajinách EU. A je to najmä z dôvodu, že pri každej platbe bitcoinom máme počítať, koľko sme na tom de facto "zarobili", lebo pri platbe bitcoinom vlastne predávame bitcoin, a na konci roka odviesť z toho daň z príjmov a zdravotné odvody(a od roku 2022 aj sociálne odvody). To by z toho normálneho a rozumného človeka porazilo...a to nehovorím o tom, že ako by počítali bitcoin tí, ktorí nevedia v obchode zaplatiť Eurom, bez toho, boli v strese. Bitcoin nech zostane tam, kde je teraz, 95% ľudí ho nikdy nebude potrebovať.
2. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
To vôbec nesúvisí s bitcoinom,ale legislatívou. Keď slovensko oslobodí bitcoin od daní, tak tvoj názor na ten istý bitcoin sa musí otočiť o 180*.
Keď ti darujem 1 btc, a ty ho predáš, akú daň zaplatíš?
Tak ľahko sa da zdanenie obísť.
3. 4. 2021   muchotravka
Je to Vaše utkvelé prianie, žeby sa štát vzdával tak ľahko získaných prostriedkov dane zo zisku Spustil by tým domino efekt i na iné finančné produkty. Vykuknite zo svojho Čobybolokebystánu.
6. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Už dnes sú štáty, ktoré majú oslobodený bitcoin od daní, rovnako ako zlato.
Vďaka vysokým daniam v určitých krajinách si bitcoineri nebudú vyberať zisky, ale držať, čím bude cena ešte viac rasť a vás bude bolieť hlava ešte viac ako teraz.
7. 4. 2021   muchotravka
To čo popisujete je proste špekulácia a nie regulérna mena alebo nebodaj hodnota. Akokeby nula mala niekedy nejakú hodnotu.
Mám Vám závidieť bity na kryptopeňaženke, ktoré zhmotňujú Vašu vlastnú mieru múdrosti? Ak túžite po závisti od iných, asi ste si pomýlili produkt. :D
Hlava bude bolieť leda toho, kto drží virtuálne nič a myslí si, že jeho prianie o nekonečnom raste sa stane skutočnosťou ako z ničoho bude niečo.
8. 4. 2021   mefistofales
Bohužiaľ musíš sa zmieriť s tým že ľudia tomuto ako to ty nazývaš "nič" prisudzujú hodnotu a takýchto ľudí zo dna na deň pribúda a ty s tým bohužiaľ nič nespravíš a hejtovať ti to určite nepomôže.
20. 4. 2021   muchotravka
Jooj ten newspeak, že iný názor predstavuje hejt, fakt milujem. Nenávistné reči a názor podložený faktmi sú dve rôzne veci, čo ľudia s istými preferenčnými limitmi proste pochopia len výnimočne.
Nemôžem za to, že na svete je plno užitočných idiotov, ktorí veria, že na nule zbohatnú. Zopár špekulantov áno ale zvyšok sa im na tu pyramídu blahobytu poskladá. Ešte aj akcie predstavujú podiel na nejakej existujúcej spoločnosti. Bitcon predstavuje čo? Limitované exkluzívne množstvo nuly. :D
Mimochodom netykáme si, tieto súdružské maniere tu raz boli a priniesli to, čo nikomu nikdy nechýbalo - polstroročie stagnácie. ;)
1. 4. 2021   nie som robot
autor povedal A, co je z casti pravda, nepovedal B o sucasnom stave svetovej ekonomiky, zrejme tiez nikdy neposlal peniaze do zahranicia (transakcia je vazne "lacna a rychla" (facepalm)). Fakt ze vo vyspelych krajinach nepotrebujem bitcoin, neznamena ze nie je pomoc pre zvysnych par miliard ludi. Anyway, kolko ludi wrapuje btc na inu siet? Lightning pouziva apka Strike na pozadi, na presun hodnoty, ludia pracuju s fiat menami. Atd, atd, clanok je jedna strana mince (btc sa prisposobuje staremu systemu, lebo stary system ma nakakane z dominancie novej meny, preto regulacie ako pise Bruno, a vraj volny trh...)
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Visa/mastercard si berie 2 percentá z vašich peňazí, akurát obchodník vám to premieta do cien tovarov.
Čiže 1000 eurova kartová transakcia stojí poplatok 20 eur.
1. 4. 2021   kjhkjhkjh
povedzme si este, ze VISA spusta pilot a spolupracu s crypto.com a budu akceptovat aj platby z krypto sveta a to zatial cez stablecoin USDC
reuters. com/article/idUSB8N 27V00M
1. 4. 2021   ROBO
Áno, a presne tak to bude aj s bitcoinom v budúcnosti. Aj Visa tak nejak začínala, a pozri sa kde je teraz...Niekto skrátka musí zaplatiť tú bezpečnosť, bitcoinmaty, infraštruktúru, ľudí, a pod. Ale naivky stále veria v komunizmus....
1. 4. 2021   Bruno
Mám krištáľovú guľu...
1. do konca roku 2021 prekročí hodnota BTC 100k USD.
2. Začiatkom roku 2022 veľké organizácie dostanú echo o pripravovaných legislatívnych zmenách. Potichučky vystúpia z kolotoča. Cena BTC klesne niekde na 30k USD.
3. Koniec roka 2022 - USA a následne v EÚ označia obchod s BTC za nelegálny. Zdôvodnia to ekológiou, terorizmom a organizovaným zločinom. Banky dostanú direktívu prestať prijímať platby z účtov kde je podozrenie s napojenia na organizácie obchodujúce s BTC. Cena klesne niekam okolo 20K USD.
4.V roku 2023 v USA urobia veľký mediálny proces s nejakou Švajčiarskou/Anglic kou/Japonskou mega bankou s pobočkou v USA vo finančných problémoch, ktorá nerešpektovala nariadenie o zákaze obchodu s BTC. Banka to rozchodí, ale bude to obrovská výstraha pre ostatné banky. Cena BTC padá niekde k 5K USD.
5. Tam to bude plávať 5-10rokov.
6. Okolo 2030 sa niečo stane a to bude koniec kryptomien. Nevidím čo, je tam hmla...
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
V roku 2022 Rusko, Irán, Čína, Venezuela sa dohodnú na používaní bitcoinu namiesto petrodolára, pretože im dôjde trpezlivosť so sankciami, postupne sa pridajú ostatné krajiny. Bitcoin dosiahne cenu 5 miliónov dolárov. Amerika skrachuje, lebo na slobodnom nepokrivenom trhu sa nedokáže presadiť proti BRICS
3. 4. 2021   muchotravka
Nechcem kaziť náladu, ale pre Čínu je BTC už z podstaty jej momentálnej charakteristiky totálnej kontroly všetkého až príliš krypto...
1. 4. 2021   Vlko
Hodnota bitcoinu rapídne klesne keď zanedlho nové investičné fondy prídu na trh s pozemkami na Marse a na Mesiaci! Bude o ne obrovský záujem, ich cena pôjde rapídne hore a veľkosť predávaných pozemkov sa bude zmenšovať ... Obrovská výhoda oproti bitcoinu: Tie pozemky budú skutočne existovať !!!
1. 4. 2021   edo
predbiehaš
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Potom tie pozemky vláda zdaní ako Heger 5%, americká vláda zavedie milionarsku daň 10% na akcie, akcie stratia 80% dnešnej hodnoty a všetko sa preleje do bitcoinu, cena btc vyskočí 2x z 5 miliónov na 10 miliónov za BTC.
1. 4. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Tie pozemky nebudeš mať decentralizované, preto aj tak skončia, to si rovno môžeš kúpiť nezmysel typu zlato.
1. 4. 2021   tak urciteeee
Hned ako si nejaky "investor" kupi pozemok na marse alebo mesiaci, by som zbalil a poslal uzivat si svoj novy majetok... iba dement si kupi nieco take, to si zrovna mozes kupit kryptomenu, pretoze je sice virtualna, ale aspon nejaky uzitok z nej je, ci uz platby, hry alebo NFT ... pozemok na inej planete bez atmosfery je ozaj super big deal, ale iba pre toho, kto predava ty blbecku
1/1