Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo môže aj malý nárast výnosov dlhopisov spôsobiť finančnú krízu

25. 3. 2021   ROBO
Nasdaq kľudne nech poklesne aj o 50%, tak tak je extrémne nadhodnotený, z čoho najviac asi TESLA. Ale povedzme, že poklesne nasdaq o 20%.....samozrejme to stiahne aj ostatné indexy, ale neverím, že ostatné indexy pôjdu dolu o viac ako 5-10%. Hodnotoví investori, ktorí sa vyhýbajú akciám z Nasdaqu, určite nebudú predávať svoje poklady tak masívne, ako šialenci z Robinhoodu...
21. 3. 2021   Attorney SARS-CoV2
To, že najbližšia finančná kríza bude apokalyptická - aj to, že bude spôsobená centrálnymi bankami je už dnes snáď jasné každému. Jednoducho preto, že centrálne banky odobrali komerčným bankám svojprávnosť (a tak ich likvidujú), ale hlavne preto, že politici s mafiálnymi oligarchmi za chrbtom si z nich spravili biele kone - akože samostatné subjekty a teda zodpovedné za svoje rozhodnutia (pričom však v skutočnosti musia robiť to, čo politici chcú. Ľudovo povedané OTSPV - One Time Special Purpose Vehicle, či TUKL - Trkvasi Určení k Likvidácii).
Zaujímavejšie je, čo sa to vlastne dialo na ministerstve zdravotníctva, keď nenakúpilo vakcíny proti Covid-19 ? Lebo média výnimočne nerozpútali žiadnu hystériu a cudne mlčia. Je síce pravda, že časť občanov už neverí ani koronavíru a tak sa nenechá zaočkovať ani v hrobe, ale zbabelejšia časť populácie sa o vakcináciu urputne bije a nepochybne netvorí nevýznamnú časť elektorátu. A najzvláštnejšie je, že ani ministerstvo nepodalo žiadne vysvetlenie, len strčilo hlavu hlbšie do piesku.
Paradoxne rovnakému problému čelia naši rakúski susedia. Keďže Rakúsko je stále zemou zasnúbenou väčšiny Slovákov - od nacistov, cez teokratov, demokratov, socialistov a ostatné mafie až po oboch komunistov, čo z bývalých piatich miliónov ešte ostali - je zaujímavé sledovať, ako rieši problém krajina Mozartových gúl, Kampuschovej a Priklopila, Sachertorte, vína pančovaného glykolom, Sängerknaben, Lucony a bývalého Vodcu veľkonemeckej ríše:
"Na budúcotýždňovom zasadaní Národnej rady predstaví SPÖ návrh na „úplné zrušenie stropu nákladov na nákup vakcín“. Hovorca SPÖ pre zdravie Philip Kucher vo vyhlásení pre APA kritizoval, že pôvodne bol za obstaranie vakcín stiahnutý strop nákladov vo výške 200 miliónov eur, zatiaľ čo rozpočet na rok 2021 je v súčasnosti vyčlenený iba na 120 miliónov eur.
Pri pôvodnom limite 200 miliónov eur bolo hneď od začiatku jasné, že by nebolo možné objednať pre Rakúsko dostatočné dávky drahších vakcín od spoločností Pfizer, Biontech a Moderna. „Podľa tohto stropu sa úradníci museli od začiatku spoliehať na najlacnejší kôň AstraZeneca,“ uviedla SPÖ. „Meškania, ktoré nás dnes trápia, boli akceptované, pretože sporiace pero bolo umiestnené na nesprávnom mieste.“
Kucher sa zmienil aj o príklade Izraela, kde sa na očkovanie doteraz vynaložilo 660 miliónov eur a plánujú sa ďalšie výdavky v rovnakej výške. Pokiaľ ide konkrétne o obstarávanie vakcín, musí platiť zásada „koľko to stojí“, požadoval Kucher"
- a sme doma - v pseudodemokracii ! Lebo po 1989 už až priveľmi dobre vieme, čo znamená zásada „nech to stojí koľko to stojí“ (Rakušáci nezažili privatizáciu, len neškodné americké kobercové bombardovania a tak ešte nevedia, že to bude stáť toľko, koľko sa podarí z občanov vymlátiť daňami, odvodmi, poplatkami, kolkami, pokutami a ostatnými koncesiami).
Veselé pritom je, že Covid-19 očkovanie nezastaví (ale to je iná story - lebo o matematike).
21. 3. 2021   @@@
tu už davno normalna ekonomika neexistuje ....ešte štastie že 99.9% ludi tomu nerozumie ako ich cez centralne banky všetci ti nahore pekne oj......a takto bohatnu ....ale aj to je kapitalizmus založeny na podvod šmejdackych praktikach a naivite ludi ktorych kapitalisti takto za učasti štatu okradnu a ked na to niekto upozorni tak vedia len jedine to nie my to ti chudobny čo beru socialne davky takto opaŤ špinavo a šmejdacky klamať všetkych len aby ti nahore boli viac bohaty bez prace a ti ostatny tažko pracovali na každy cent ktory iny ziskali zadarmo ....toto je ten ich skvely system ....skvely šmejďacky podvodny system
21. 3. 2021   Oxy Moron
Zmyslom života ľudí je rozmnožiť sa, produkovať kysličník uhličitý a sledovať, čo sa deje s Harrym a Megan, lady Di, Cibuľkovou a Beňovskou, ako aj kto najsilnejšie kopol do lopty a ktoré auto sa nielen najrýchlejšie rozpadne, ale by aj najrýchlejšie jazdilo, keby bolo kde. A za tým účelom sú ochotní koňovať ako mulice až do rozpadnutia orgánov. Tí, čo nezmyslenú zúfalosť bytia odhalili, ale nemajú dostatok odvahy predčasne vrátiť prírode svoj - dočasne zapožičaný - organický materiál, končia ako bezďáci, či laickí filozofi - po novom: nomádi.
21. 3. 2021   anonym
Preco?
Lebo ak si to bude ziadat mala skupina najbohatsich, tak sa to tak stane, bez ohladu na zbozne priania chudobnej masy ludskych zdrojov.
1/1