Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlato vs. bitcoin: Ako bude vyzerať monetárny systém po veľkom reštarte

23. 3. 2021   in-divi-dual
Bitcoin je decetralizovane aktivum, svojim sposobom podobne zlatu, (tym, ze je nemnozitelny), rovnako mene, (tym, ze sa nim da platit a prenasat hodnota, pritom to nie je zlato a ani mena. Institucionalny dopyt napoveda, ze moze rast velmi vysoko a "zrusit" sa da len vyhlaseniami, inu realnu moznost nevidim pri tomto systeme nevidim. Bitcoin mozes preniest bez dozoru kamkolvek na svete, co sa s Fiat a ani zltom neda... Samozrejme aj tieto aktiva maju svoje opodstatnenie, ale je ine, ako u Bitcoinu. Je na zvazeni na kazdeho comu veri, otazka je, kto bude nakoniec vitazom. Preto osobne som 5 % investoval do BTC - mozno budem o 5% chudobnejsi, ale mozno o x % bohatsi... Mne tento riskmanazment vyhovuje... :)
16. 3. 2021   realita
Skúsme taký realný obchod kúpim teraz 2 bicoiny za 100000 .- eur za to kúpim tovar dajme tomu teslu auto ktoré predám za 2,5 bitoina a na druhý deň padne bitcoin na cenu v marci 2020 t.j. 4800 .- eur teda mám na 12000.- eur prerobil som 88.000.- eur super obchod a to je iba jedno auto hehehe. Fakt si niekto može myslieť že z hov*a upletie bič. Bitcoin može stáť aj milion a cena bude vždy 0.-eur.
17. 3. 2021   dsghregh
V podstate stačilo napísať, že si držal 2,5 bitcoina, ktorého cena klesla. Rovnako ako keby si držal akcie alebo zlato ktoré padnú o 80%
Tá historka s kúpov auta je magorina, klasika z tvojej idiotskej hlavičky, kompletne irelevantná.
Podstatné je, že za 2 bitcoiny si o 5 rokov kúpiš 10 tesiel, keď budú inflačné fiat peniaze strácať hodnotu ako doteraz.
17. 3. 2021   liehtsv
Zlato, ktore padne o 80 % - ty musis brat paradne bitcoin psycho latky🤣
17. 3. 2021   Hdjskdddb
Je to tak, zlato ťažilo z toho, že neexistovala lepšia technológia. To už dávno nie je pravda.
Zlato skončí ako meď v dobe medenej alebo bronz v dobe bronzovej.
Vidím to tak na 500 inflačných usd za trójsku uncu
16. 3. 2021   riso665@gmail.com
Pre totálnych t*pcov je tu BMGcoin ten isty postup pažravosť ludí je vždy rovnaká a potom nula na účte a budú plakat nech im štát vrati peniaze. Už teraz je plno hlupákov ktorý zarobili na bitcoine a teraz investuju do blbosti, lebo to čo vyhráš vzdy vratiš výhra sú vzdy pozičane peniaze a bitcoin je len gambling.
17. 3. 2021   dsfdsf
BMG invest vykonaval uplne ine cinnosti ako vykonava siet bitcoinu, resp. BMG nevykonavalo ziadne cinosti, len presuvali peniaze od ludi vstupujucich do BMG na ludi, ktori uz boli dlhsie v BMG. Takto funguje dochodkovy system, tam mate hladat pyramidovu hru a nie v bitcoine :D.
Hodnota HW na tazenie neklesne na 0,00,0, pretoze technologia blockchainu sa da aplikovat vsade tam, kde je potrebne zarucit nefalsovanie udajov. A vsade tam mozu byt tieto zariadenia zuzitkovane.
17. 3. 2021   6545674
Ty s tvojim BTC "rozhladom" si asi nepochopil pointu prispevku... Navyse system BMG invest a BTCinvest su zalozene na podobnom principe, nalakat co najviac naivnych na vyhodne investovanie, cim viac tym lepsie. A ti vyvoleni vytiahnu peniaze so ziskom v predstihu.
17. 3. 2021   Hdjsjs
Hovorí sa tomu trading. Pri dot com bubline takto vytiahli peniaze a akcie padli o 80%. Zlato išlo z 1800 na 1100 inflačných dolárov.
Ten kto predá bitcoin tak mu ostane inflačný dolár. Oproti BMG invest bitcoin nesľubuje zisk. Cenu určuje trh.
16. 3. 2021   vvd51dsa
BITCOIN JE FENOMÉN.
Sa pozrite, kde je najviac komentárov, kde je najživšia diskusia. BITCOIN.
A zmierte sa s tým.
17. 3. 2021   BTC invest
To je fakt ked spamujes diskusiu svojimi tupostami a trapnou propagandou o zetonoch v bitcoinovom kasine
17. 3. 2021   Hfjsks
Kasíno nemá fixný počet jednotiek ako bitcoin 21 000 000 kusov, kasína sa nedajú posielať cez internet. Doštudovať prosím.
17. 3. 2021   009
Uz su bane na bitcoin vytazene? :)))
18. 3. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
ešte zostáva vyťažiť 2,342,931 BTC, bolo vyťažených 18,657,068 BTC
18. 3. 2021   kapitan
a v 2142 bude vyťažený posledný btc.
15. 3. 2021   anonym
pri zlate, ak bolo zakazane, existoval cierny trh. cierny trh pri bitcoine si neviem predstavit
16. 3. 2021   Jkdjjd
Zlato ti ľahko nájdu a dostaneš trest smrti. V podstate platenie zlatom nefunguje ani dnes.
Bitcoin sa ľahko skryje, prenáša sa správou.
Zlato stačí zakázať v tvojom štáte.
Bitcoin musia zakázať v 200 krajinách sveta a stále bude funkčný na darknete.
16. 3. 2021   545415154451
K tomu bitcoinu posielaju aj nejake halucinogenne latky? Lebo tolko nezmyslov v jednom prispevku vytvorit chce riadnu davku psychofarmaka.
16. 3. 2021   gfhjgfj
to že si nevieš predstaviť nefyzický bitcoin na čiernom trhu, to je chyba tvojej predstavivosti.
Na odovzdanie bitcoinu stačí zvihnúť telefon a povedať 12 slov (seed z electrum org)
16. 3. 2021   ljer
Abraka dabra 🤣
15. 3. 2021   cézar
Trh so zlatom pojde len tym smerom akym chcu centralne banky kedze je to 10 trilionovy trh. Ale trh so striebrom je ovela ovela mensi. Cena je manipulovana 140 rokov. pomer papieroveho striebra k fyzickej unci je 188:1 to vychadza cena okolo 4 tisic za uncu . Striebro je jediny kov ktory je lacnejsi nez v 80 tych rokoch.Jediny. Dolar je mrtvy. zostavaju posledne mesiace do kolapsu.
15. 3. 2021   trader
Bitcoin je len bublina podobná tulipánovým cibulkám v stredoveku.Na pyramidovej hre sa vždy nabalia tí prví.
Už to ako sa bitcoin získava je nezmysel.
Zlato bolo s nami tisícročia a bude aj náďalej.Zlato je navyše technický kov aj ozdoba.
16. 3. 2021   Jdkkss
Takže pravda je taká, že tulipánova mánia nebola v stredoveku. Bitcoin je prelomová technológia na uchovanie a prenos hodnoty.
To, ako sa bitcoin ťaží je spravodlivé prerozdelenie. Zlato zlyhalo posledných 100 rokov ako platidlo a nikdy v budúcnosti sa ním platiť nebude.
Jedine sa stane z neho technický kov a ozdoba.
16. 3. 2021   hgjhgjlvbjbhk
Bitcoinove bludy. Nikto nepopiera, ze v buducnosti budu aj digitalne meny, ale bitcoin urcite nebude mat povahu univerzalnej meny, ak ho nezakazu, tak ho urcite nebude ziadny seriozny menovy system povazovat za oficialnu menu. Ostane len digitalnym kasinom pre pranie spinavych penazi, snobov co nevedia kam dat bankovky v kufroch, par naivnych drobnych spekulantov a hlavne prestane hrat dominantnu ulohu v systeme digitalnych mien, ktore su zatial len v stadiach teoretickych priprav. K tym hlupostiam o drahych kovoch co si napisal sa netreba ani vyjadrovat.
16. 3. 2021   dfhdfhdfh
zlato ti rozpustím v kyseline, vylejem, alebo hodím do vody. Bitcoin nezničís. Tvoje domnienky o budúcnosti niesú ničím podložené, sp to len drísty. Centrálne banky nikdy nevytvoria decentralizované peniaze s konštantným objemom, preto bude bitcoin navžy rásť.
Seriózny menový systém - ten ktorý ťa teraz okráda - bude musieť strpieť bitcoin
16. 3. 2021   ôjrbf
Tak si sa vydristal a uz sa venuj len tvojej pocitacovej gambling hre 😂
16. 3. 2021   gfhngfhgfh
ja budem a ty pokračuj v stratách tvojho inflačného fiatu a bývaní u mamky.
16. 3. 2021   lehwf
Ty vsetko vies, uz len zhasnut a dat ti svatoziaru. Mamicka musi byt na takeho magora ako ty hrda, co sa cele dni hra s pocitacom a ani "nezlobi" 😂
15. 3. 2021   S. Úvaha
Homo Sapiens je jediný živočích, ktorý v pote tváre vykopáva zlato na jednom mieste planéty (Kremnica, Jakutsko, Afrika), aby ho následne na inom mieste planéty s ešte väčšou námahou zakopával (Fort Knox, londýnske trezory).
Vypĺznutá opica je jediný organizmus, ktorý chápe zmysel tohoto počínania, lebo keby to zlato nechal tam, kde je, výsledok by bol presne rovnaký, ušetril by si však neskutočné množstvo práce, technológií a iných uhlíkových stôp.
Človek sa zároveň domnieva, že keby došlo k veľkej katastrofe, tak tie tisíce ton zlata by mu boli naniečo dobré - hci veľmi dobre vie, že v podobných situáciách sa obchodovalo potkaním mäsom a cigaretami.
Keďže potkany sme vyhubili, cigarety škodia zdraviu a zmutovaný ľudoop sa premnožil, ako baktéria, tak platidlom v budúcej globálnej kríze bude ľudské mäso :(
Lebo nič iné na jedenie nebude ...
BitCoin by sa malo prevziať OSN - bohužiaľ OSN nefunguje a je to len jedna z neskutočného množstva viac-menej nezmyselných inštitúcií na rabovanie štátnych rozpočtov.
15. 3. 2021   apoliticky
Velmi trefne a pravdivo si napisal...
15. 3. 2021   ROBO
To sa veľmi mýliš. Zlato bolo jediné platidlo, za ktoré si si mohol kúpiť všetko, a to kedykoľvek. Dokazujú to nielen stovky kníh, ktoré napísali ľudia, ocitnúť sa v nejakom vojnovom konflikte, ale niekoľko tisícročí histórie fungovania ľudstva.
Akýkoľvek bol hladomor, akýkoľvek bol nedostatok tovaru a jedla, ľudia nemali doslova čo žrať, a možno aj jedli to potkanie mäso, akonáhle sa objavila zlatá minca, zrazu bolo potravín habadej. Naposledy som čítal knihu z Treblinky...Treblin ka slovo jak z dětské říkanky, a táto kniha je toho krásny príklad. V posledných rokoch vojny aj bežní ľudia(nie židia) treli neskutočnú biedu, nič sa nedalo kúpiť, a mohli akurát tak trávu žrať, pričom židia v Treblinke na tom boli ešte horšie, tí nemohli ani tú trávu žrať, ale akonáhle sa objavilo zlato, tak aj tí najchudobnejší ľudia zvonku za zlato boli ochotní doniesť najvyberanejšie potraviny priamo do nacistického vyhladzovacieho tábora, pričom ako sprostredkovatelia( samozrejme za zlatú odmenu) fungovali priamo členovia SS či ukrajinskí bachari. Tu je vidno, čo sú schopní ľudia urobiť za zlato.
Zlato je po tisícročia tak silný mamon, že toto bude platiť vždy, a nejaký Bitcoin, ani nič iné to nemá šancu zmeniť. Musel by padnúť meteorit s miliónmi ton zlata, aby sa to zmenilo.
Centrálne a iné banky len využívajú tento mamon ľudstva, takže preto sa musí zlato prepraviť z jednej časti planéty na druhú, do trezorov.
15. 3. 2021   anonym
Vyhodou je, co nas historia naucila, ze ked ludia maju na sebe alebo este lepsie v sebe, nejake zlato, zuby, plomby a pod. alebo si nieci strcia do kakaca, tak pri recyklacii vo vatsom mnozstve, sa to zlato zase da pouzit.
Najma pri holokauste a podobnych strasnych dejinnych zvratoch, sa zlato nemusi pracne vykopavat, staci ho vylupat z ludskych zdrojov, zvysok posluzi ako tienidla lamp, mydlo a hnojovo.
Nieje to totiz davno, ked sa toto udialo a nieje zase az tak ina doba, aby sa o nieco podobne nepokusili pomocou arizacie dosiahnut vladnuce elity.
Rozdiel je v tom ze dnes zlate zuby nikto nema a keramicke nahrady, ci kompozitne blomby, nemaju cenu. Cenu maju uspory ludskych zdrojov, ani nie virtualne, alebo papierove fiat peniaze, ale dnes je to dlh, pripadne nehnutelny majetok vlastneny, alebo nevlastneny ludskymi zdrojmi.
Tieto ludske zdroje, sa moze vladnuca elita pokusit odohnat, ako muchy z houna, aby im to houno ostalo.
16. 3. 2021   Jdjjds
Si prečitaj Viktora Frankla.
Pravda je taká, že židov zoradili na apelplaci a ten kto si nechal pri sebe niečo išiel rovno do plynu.
Ešte aj topánky nesmel mať kvalitné a preto si ich zašpinil.
Nacisti zkonfiškovali židom všetko zlato a uložili ho do švajčiarskych bánk.
S bitcoinom by sa im to nepodarilo.
Pretože každý vie, že bitcoin sa nedá ukradnúť.
Pozri sa aký si dement: takže ten čo mal zlato tak skončil aj tak vo vyhladzovacom tábore. No ďakujem pekne.
Keby v tom čase poznali bitcoin, neskončili by takto.
16. 3. 2021   hsbvcl
Harddisk s kodom od tvojej bitcoinovej penazenky by si zakopal v lese, aby ti ho v tabore nikto nenasiel ale bo po veceroch by si si kontroloval wifi signal a potajme robil bitcoinove transakcie. Ty si iny zabavac ...
16. 3. 2021   dsfsdfsd
Harrdisk ti netreba debile. Stačí 12 slov - seed, aj papierový, aj v 500 kópiach. Bitcoin ostáva na decentralizovanej databáze aj keď wifi nemáš.
Taká je pravda.
16. 3. 2021   iehwr
Idiotko, ty si daj ten svoj kod radsej vytetovat na svoj najdolezitejsi organ co mas, aby si ho nikdy nezabudol a zostal navzdy tvoj a ked ta vystrie, aby ho nasli 🤣
16. 3. 2021   dsfdsfy
ty si poriadne naštuduj ako funguje bitcoin, seed, electrum org.
16. 3. 2021   ROBO
citujem ťa: "Pozri sa aký si dement: takže ten čo mal zlato tak skončil aj tak vo vyhladzovacom tábore blablabla".....na základe tvojej jednoduchej logiky asi ani nemá zmysel niečo na to odpovedať. Budúcnosť bitcoinu ovplyvňujú desiatky, stovky, možno aj tisícky parametrov, a tvoj jediný parameter sú ružové okuliare, následne už chápem ako môžeš zadrieť niečo v zmysle...mám zlato, a preto skončím vo vyhladzovacom tábore. :))) Logika ako víno.
16. 3. 2021   sdaseerw
Zlato ti zoberú 1000x ľahšie ako teraz kaetánovi kičurovi nedávno. Ja som povedal, že židia čo mali zlato tiež skončili v koncentráku, a nijako ich neochránilo. Okrem toho židom zobrali aj umelecké diela.
V jednom vozni boli židia natlačení ako sardinky a kto neodovzdal všetko čo mal pri sebe dostal guľku do hlavy od SS.
Neviem čomu nechápeš.
16. 3. 2021   static dancing
vzhľadom na historické súvislosti je toto celkom odvážne tvrdenie.
22. 3. 2021   muchotravka
Tak opomínať fázu, kedy sa tým kovom opica zdobí a z diaľky prezentuje viditeľný vysoký spoločenský status, ktorým vyvoláva závisť, je hlboké nepochopenie podstaty zmyslu pre majoritu existencií homo sapiens ... Viete si zaň kúpiť všetko i život ako písal ROBO.
23. 3. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
https://www.youtube. com/watch?app=desktop &v=YHjYt6Jm5j8
23. 3. 2021   muchotravka
Uvidíme kto sa posmeje viac o pár rokov....
15. 3. 2021   ROBO
Aby so to teda zhrnul....tí veľkí proste nedovolia, aby sa primárna mena stala mena, naviazaná na zlato, alebo nebodaj zlaté mince, či Bitcocotin. To je matematická istota. Cena Bitcoinu a zlata stúpa, a to je presne to, čo je nežiadúce. Stáročiami overené je to, že štáty sa snažia rôznymi zásahmi menu hlavne znehodnotiť, aby sa tým zlacnil štátny dlh...nie zhodnotiť, to by museli byť blázni.
V nejakom tom extrémnom prípade sa snažili znehodnotiť menu takmer na nulu(menová reforma).
Menová reforma je teda to, čo nám už pár rokov hrozí, v USA neviem posúdiť, ale v EÚ stačí, aby sa Nemci(a podobné silné štáty) naštvali, a vytvorili EURO plus, či nejakú marku. Samozrejme zakážu výmenu za bitcoin, aby sa na tom pár jednotlivcov zase nenabalilo prevodmi euro-bitcoin-europl us.
Ak nastane toto, a ak nebude vojna, tak jediné, čo bude mať hodnotu, tak bude zlato alebo europlus, alebo čiastočne aj nejaká iná silná svetová mena, napr. CNY alebo NOK. No a ak zakážu vlastníctvo zlata, tak bude vojna určite. Ostatné štáty zostanú spokojné so svojim starým eurom a bitcoinom, či dolárom.
16. 3. 2021   Jkdkkskk
Veľkí hráči nedokážu zakázať bitcoin v 200 štátoch ani na darknete, podobne ako nedokázali zakázať torrenty.
Nikto nehovoril, že bitcoin sa stane štátnou menou. Bude paralelne fungovať popri akejkoľvek inflačnej fiat mene ktorú si vymyslia.
Na odoslanie bitcoinu inému človeku stačí zdvihnúť telefón a povedať mu 12 slov. (teda seed)
16. 3. 2021   kjgv
Ale tvoje bitcoinove zetony v kasine ti nikto neberie, kludne sa s nimi hraj, ale nikto seriozny nebude tvoje zetony akceptovat ako legalnu menu, jednak nikto ju negarantuje, jej hodnota je cisto spekulativna, naladova, vysoko volatilitna, tazba bitcoinov to je dalsia pc hra pre spekulantov a hlavne kym svet svetom bude, zakladom kazdej serioznej transakcie bude vymena realnej hodnoty za realnu hodnotu a nie nejaky kod pocitacovej hry.
16. 3. 2021   hjghjdrse
Ty si nechaj svoj inflačný fiat, ja ti to doprajem. Alebo plať 5% poplatky na zlate jak starí hlupáci.
Každý bude bitcoin akceptovať, či legálnu alebo nelegálnu to závisi od konkrétnej krajiny, hňupe.
Daj nejake dôkazy, lebo len konšpiruješ o budúcnosti bitcoinu.
16. 3. 2021   ROBO
lebo tvoj inflačný bitcoin je určite lepší.... je xy dôvodov, prečo kryptomeny nemajú budúcnosť, najmä však tieto: a)Bitcoin je nestále platidlo, 80-90% ľudí sú obyčajní ľudia, lenivé tvory, ktorí si ledva zrátajú, koľko majú na účte, nieto, že by ešte mali rátať v bitcoinoch, ktorého cena sa pohybuje od-do. b) a aj pre tých, čo trochu rozmýšľajú a plánujú je bitcoin čistá katastrofa, to je ako keby si mal ísť niečo kupovať v cudzej mene, ideš do obchodu a tovar stojí 1000 USD, a pokiaľ tam prídeš, tak tovar už kľudne môže stáť aj 1500 USD, tým pádom ako má potom človek plánovať c)aj na bitcoine sú poplatky, a budú väčšie, podobne ako na kartách, čím viac sa bude používať, tým budú väčšie, zadarmo ani bez nežere, aj karty keď začínali, začínali na minimálnych poplatkoch, a pozri sa kde sú teraz. d) na Slovensku a vo väčšine sveta platí, že keď kupuješ niečo za bitcoiny, tak si po každej transakcii musíš spočítať, koľko si na nej zarobil, a na konci roka z tohto zárobku odviesť dane a odvody. Lebo keď platíš bitcoinom, tak ho de facto predávaš, a zákon o dani z príjmov hovorí celkom jasno. Toto je dobrý nonsens, ktorý sám osobe vylučuje akúkoľvek jeho budúcnosť. Väčšina ľudí na takéto hovadiny čas nemá a ani nebude. Pochybujem, že by sa daňové zákony v tomto ohľade zmenili. ...atď atď, mohol by som rozprávať ďalšie a ďalšie nevýhody, ale tieto sú dostatočné na to, že to proste fungovať ako alternatívna mena nemôže. Ako špekulačné aktívum ale môže, ale tým to končí.
16. 3. 2021   vb1cv2536b1
Cena bitcoinu sa pohybuje +- 10% a cena zlata +-1% . Keď bude bitcoin väčší tak volatilita klesne. Ak by náhodou bol bitcoin zavedený ako hlavná mena tak by rovnako boli ceny vyjadrené v bitcoinoch a nemenili by sa vôbec, lebo počet bitcoinov je konštantný.
Vy ste takí hlupáci, že si predstavujete, že by satoshi prišiel v roku 2010 a povedal, že 1 btc stojí 1 milión a kupujte. Ale takto to nefunguje a cena sa musí vytvoriť sama.
BITCOIN JE MIERNE DEFLAČNÝ.
Bitcoinom sa DÁ platiť na rozdiel od ZLATA a nie MUSÍ.
POPLATKY sú cez offchain (LN network) takmer bezplatné, a stačí, aby banky, Paypal a Revolut povolili posielanie BTC v ich databáze P2P a boli by platby bezplatné a instantné = technický detail.
Dane sú v každom štáte rôzne za to určite bitcoin nemôže. Stačí sa odsťahovať z daňového pekla.
atď,atď,atď... všetky vaše konšiprácie prečo bitcoin neuspeje počúvame už 5 rokov, ale dobre vieme, že je to len závisť zo zisku ostatných
16. 3. 2021   dundee
Starec, bitcoin má nahnať súčasných boháčov do obrovských investícii, aby o ne pozdejc prišli...však kdejakí negramotní raperi v tom majú už milióny...až potom príde EMP alebo Blackout, alebo "Cyberterror" pred ktorým už teraz tak vehementne ujo kopas z Davosu upozorňuje, vraj ďalšia ľudská kríza - prvá bola v jeho očiach kófid a vzhľadom na to, že táto kríza je ešte stále v plnom prúde, pokiaľ sa nič nezmení, je dosť pravdepodobné, že zo "záhadných" dôvodov sa naplní aj tá druhá. Vďaka tomu sa potom absolútne vynuluje stav sociálnych statusov a budú iba ultra-hyper-tera bohatí a chudobní, nastane éra Elysium. A samozrejme chudákom bude povedané, že v rámci ich bezpečnosti budú veškeré siete (tel,net) silne obmedzované a "chránené", čo neumožní ďalší vývoj neregulovaných kryptomien. Keby ešte nejaké ostali, lebo po Blackoute by sa tak či onak "stratila" väčšina digitálnych dát. Keby im nevýjde tento plán, Bitcoin tak či onak donútia nejakými nariadeniami zrušiť, pretože jeho ťažba zaťažuje eko-čáu a Gretka by sa veľmi hnevala ;)
17. 3. 2021   GFDGfff
v 200 krajinách na svete bude vždy bitcoin fungovať aspoň v dvoch. EMP či blackout či výpadok elektriny NEVYMAŽE harddisky.
Naštuduj si to prosím ťa.
17. 3. 2021   ROBO
-----Volatilita bitcoinu čo tak sledujem posledné roky od +10000% do -80%, tých +-10% su myslel asi na dennej báze...to je skrátka veľa aj za mesiac na nejakú kvázi novú menu.
-----Bitcoin nikdy nebude zavedený ako hlavná mena. To je utópia.
-----Bitcoin je mierne deflačný :))), nehnevaj sa, ale to si zabil. Želáš si, aby bol bitcoin zavedený ako hlavná mena, a zároveň si praješ, aby bol deflačný....to si značne protirečí. Štáty sa snažia robiť presný opak, snažia sa znehodnocovať menu, aby mohli viac investovať, a zároveň zlacňovať starý dlh...Žiadny štát si nikdy nepožičia 1 bitcoin za 5.000 USD, aby musel o 10 rokov splatiť 1 bitcoin za 100.000 USD. Asi si to vyčítal niekde z wikipédie :))) Každopádne, bol by deflačný, keby tu neexistovali tisícky iných kryptomien, na rovnakej báze.
------Načo ti je bitcoin, keď s ním nechceš platiť. Investícia je to pochybná.
---- Poplatky sú nejaké, ale je matematická istota, že budú vyššie, taký paypal a podobné inštitúcie, ktorých provízie idú od 3% vyššie, tak tí nebudú na bitcoine predsa prerábať. Niekto to musí zaplatiť.
------Stačí sa odsťahovať z daňového pekla, aby som mohol platiť bitcoinom? To je čo za rada? Kde sa mám odsťahovať, na Mars?
----Ja osobne nikomu nič nezávidím, sám mám viac peňazí, ako dokážem minúť, len ako ekonóm sa snažím presvedčiť ľudí, aby znova nenaleteli na tento svetový megapodvod. Niektorí sa už popálili na tom pár rokov dozadu a teraz čo tak počúvam, znova sa do toho hrnú, nedajú si povedať...to je až neuveriteľné, akí sú ľudia nepoučiteľní.
17. 3. 2021   fbgthhnj
- bitcoin nie je iba mena, ale aj bankový systém, uchovavateľ hodnoty, prenášateľ hodnoty......
- bitcoin nemusí byť zavedený ako hlavná mena
-Ak by náhodou bol bitcoin zavedený ako hlavná mena ..... NIKDE som nepísal, že si želám. Podmienkoú úspechu bitcoinu NIE JE aby ho ktorýkoľvek štát akceptoval, ako posledných 12 rokov
- konkurenčný boj stlačí poplatky na minimum, stokrát menšie ako visa/mc/paypal
- bitcoin ochráni úspory pred inflačným fiatom
- minimálne čr má 15% sadzbu z BTC, a k tomu je v SR nezdaniteľné minimum do 2000 eur ročne ?
- dôkazy o megapodvode by neboli ? ako môžeš prelomovú technológiu nazvať podvodom ? kto rozhoduje čo je podvod a čo nie je ?
17. 3. 2021   ROBO
- zbytočne budeme hádať, asi to nemá zmysel.
- čo sa týka SR, tak ak nie si podnikateľ ani zamestnanec, tak nemusíš podať priznanie, ak tvoje príjmy za rok 2020 neprevýšili 2207,10 EUR. Problém je, že sa nejedná o zisk 2207,10 EUR, ale PRÍJEM. T.j. ak predáš už 0,05 bitcoinu x 45.000 EUR = 2250 EUR, tak musíš podať priznanie, aj keď z toho predaja nemusíš mať zisk(rozdiel medzi predajom a nákupom). Horšie je, že ak by si bol zamestnanec alebo podnikateľ, tak musíš uvádzať príjem z predaja kryptomien aj za 1 euro, a tam už nie je žiadna hranica, ktorá by niečo oslobodzovala. No a z eventuálneho zisku už platíš rovno 15%, resp. 19% dane, a taktiež aj odvody. Ako som hovoril, toto komplikované daňové nastavenie je ten najväčší priekak, a nie je to len na Slovensku. A toto je ten primárny dôvod, prečo si už dlhodobo myslím, že Bitcoin je nezmysel.
18. 3. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
čiže o tom či bitcoin je nezmysel alebo nie je rozhoduje daňové nastavenie nie len na Slovensku.
16. 3. 2021   Colorado
O akych 5 % poplatkoch na zlate pises? To som v zivote nepocul. Ty mas uz diagnozu z toho tvojho pocitacoveho virusu s nazvom Bitcoin. Na tebe sa treba len pousmiat a ist dalej, ty psychopat.
16. 3. 2021   toto
5% je obvyklá marža medzi nákupom a predajom, keď kupuješ fyzické zlato.
16. 3. 2021   Colorado
Tak to ano, to je este aj nizke cislo, marza medzi nakupom, predajom a spatnym odkupom je este aj vyssia. Ale kto by uz predaval so stratou a kupoval od obchodnika, ked sa da lacnejsie kupit a drahsie predat vo vlastnej rezii. A napokon zlato nikto nekupuje, aby ho o 2 mesiace predaval, je to uchovavatel hodnoty a nie ruleta.
16. 3. 2021   dfgd14f5g6
Ešte aj diamant je lepší, lebo keď si strčíš zlato do zadku tak neprejdeš cez detektor kovov, ale s diamantom áno.
Zlato ťa stojí náklady aj keď ho máš doma v trezore, lebo trezor je prvé miesto kde zlodej pôjde.
16. 3. 2021   Enigma
Ano vsetci majitelia drahych kovov maju doma trezory kila zlata, striebra, platiny. Podobne ako ty mas miliony bitcoinov a slusne ti z toho jebe.
17. 3. 2021   cdsihn
Tak si započítaj riziko krádeže do svojich možno zlatých kameňov a možno pozláteného wolfrámu.
17. 3. 2021   hewlv
Neboj, aj z teba by na vsetko odhodlany lupic vymlatil tvoje kody z PC bitcoin rulety 😂 Prinajhorsom po tvojej smrti ziadne BTC kody nebudu predmetom dedenia alebo ak ich nikomu neprezradis tak si ich vezmes do svojho bitcoinoveho neba 😂
17. 3. 2021   Hsjjkaa
Moje "kódy" sú zašifrované na heslo. A po smrti sa odošle naplánovaný email s "kódmi" osobe ktorá bude dediť.
Problem vyriešený.
Naštuduj si zadarmo www electrum bodka org bitcoinovú peňaženku, nech nie si za hlupáka.
17. 3. 2021   kjwr
Super, keby som bol sprostejsi, tak hram tuto bitcoinovu pocitacovu hru spolu s tebou 😂
18. 3. 2021   mefistofales
Keď nie ty tak ju budu raz "hrať" tvoje deti a vtedy budeš plakať, ale krvavé slzy..
18. 3. 2021   kjwr
Gamblingu nech sa venuju tvoje deti a ty sa nadtym rozplivaj, ak medzitym neprides aj o gate.
22. 3. 2021   muchotravka
Ako špekulácia BTC ok, ale stabilitu nikdy predstavovať nebude, hoci by si to jej zástancovia veľmi priali. Technológie sa zvrhávajú podľa toho, kto ich užíva. Viď veľký ázijský tiger.
Zlato môže nájsť i Vaša X storočí mladšia prapravnučka zakopané na záhrade a okamžite je konvertovateľné na statky. V prípade technologických zázrakov je ich životnosť čím ďalej tým kratšia a nahrádzanie novými alternatívami rýchlejšie... Chápem, že dôverujete kryptomenovej slobode. Absolútnosť však neponúka ani zlato. Akurát je upotrebiteľné aj pre prípady, kde nie je elektrický prúd. Každá dobrá gazdinka vie, že vajíčka treba držať v rôznych početných košíčkoch :)
23. 3. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Tak si kúp dlhopis so záporným výnosom, lebo každá dobrá gazdinka vie, že vajíčka treba držať v rôznych početných košíčkoch.
BTC môžeš vnímať ako uchovanie hodnoty, prostriedok platenia alebo protokol. Na stabilitu si počkáš pri cene 1M-5M usd.
Bitcoin je vo stále vývoji a dokáže sa upgradovať.
Koľko vnučiek/vnukov našlo zlato zakopané v záhrade. 1 z milióna ?
Papaierové peniaze sú technológia, ktorá nahrádza zlato 700 rokov. FIAT meny a digitálne peniaze je technológia, ktorú používame 50 rokov.
Prajem vám príjemné 200 ročné čakanie, kým bitcoin nahradí nová technológia.
23. 3. 2021   muchotravka
Keď Vy vidíte dlhopis ako alternatívu k BTC, tak Vám to videnie neberiem. Zariadim sa podľa vyhodnoteného rizika po svojom, keďže existujú rôzne spôsoby a prístupy ako uchovávať hodnotu v čase.
1/1