Názory čitateľov


Názory k článku:
Tri najväčšie chyby, ktoré svedčia o vašej nízkej finančnej gramotnosti

15. 5. 2021   anonym
Hĺadame ľudí ,ktorí maju zlu skusenosť s produktom IŽP od poistovne Basler predtym Deutscher Ring predavaný cez sieť OVB . č.t. 0950436475 , hromadnazalobambi@g mail.com , Ďakujem .
8. 3. 2021   pabi
Esteze tie chyby prezentuje ANALytik z OVB... Tam pani vedia ako vase prasule otocit :D Mal som tu cest sa 3x s nimi stretnut (po odporuceni od znamych, ktori tym mohli ziskat nieco navyse), ale ich argumenty vzdy koncili v produktoch jedinej spolocnosti
16. 5. 2021   anonym
Klienti spoločnosti OVB a poistovni BASLER pred tym DEUTSCHER RING ,PROSIM POZOR venujte prosim pozornost oznamu ,ktorý je uverejneny na stranke www.chranimespotreb itelov.sk/basler .Dakujem
6. 3. 2021   juribald
finančná gramotnosť? za mlada som ušetrené prašule snažil vkladať kade tade, kde ponúkali dobré úroky, ale do rizika som veru nešiel. Každý (doslova)každý "skvelý" produkt hocktorej banky išiel po pár rokoch (max 5) do stratena - úroky sa znižovali, grafy sa splošťovali a jedno obdobie som pomaly nič druhé nerobil, než vyberal prašule z jedného skrachovaného produktu a vkladal do druhého v inej banke. Potom na staré kolená som sa na to vykašlal, prijal 2 % infláciu a čo sa dalo, to som "vložil" do barákov mojich synov....tak že tak s tou gramotnosťou, s bankstrami tak ľahko nevybabreš, pokiaľ nechceš riskovať...
6. 3. 2021   MarioRodriguez
Sa čudujete? Bod 3: možno rodina neporadí dobre ale ludia ktorí sú takzvaní odborníci nemajú v prvom rade záujem poradiť čo najvýhodnejšie pre klienta ale čo navyhodnejšie pre seba. To ako keby som sa spýtal pekára, kde a aké pekárenské produkty mám nakupovať... čo asi povie? :)
7. 3. 2021   apoliticky
Je to jasna REKLAMA pre poistovne a poistovakov...zial ja ked pocujem slovo poistovna a poistny makler tak si vybavim...slovo podvod a podvodnik...
6. 3. 2021   emil
Asi tazko je hovorit o gramotnosti ludi, ked to nie je ani tak davno, co stat ludom zaklamal a nasilu ich presunul do "garantovanych" fondov. Vysledok pozname vsetci.
6. 3. 2021   Prelozene z newspeaku
Nieje to o nizkej financnej gramotnosti, alebo neznalosti, pripadne ignoracii financii.
Je to dosledok tlaku na spolocnost, fungujucej v dominiu, pod vladou konstitucnej kleptokracie.
Priciny ktore sa javia ako nizka financna gramotnost, su mzdy z nizkou pridanou hodnotou, nizke mzdy, nezaujem statu a institucii o zivot a zivotne podmienky ludskych zdrojov, nezaujem o ich mnozenie, prenesenie vatsiny povinnosti, na nizkoprijmovu skupinu ludi, no a v neposlednom rade, doslova trestanie za akekolvek prejavy bezneho zivota, ako je napriklad potreba byvat, byvania ako takeho, mnozenia sa za zarobene peniaze, nie na plne davky, pripadne potreba pracovat, zaujem pracovat, potreba rodinnej vazby. Rovnako diskriminovana je aj staroba, nemohucnost a akekolvek prejavy upadku, alebo moznosti straty prijmu.
Spravanie spravy kolonie, sa sprava k obcanom tohoto statu, ako ku tazobnej konkrecii, ktora produkuje urcitu malu pridanu hodnotu, plati odvody, poplatky a dane, avsak v podsatate stale menej, nakolko jej v luhovanej frakcii nepribuda.
6. 3. 2021   Frantisek Nahnevany
Konkrécia, ktorá produkuje určitú malú pridanú hodnotu . . .
Avšak malá pridaná hodnota alebo hoci aj veľká pridaná hodnota rozhodne nie sú nákupnou cenou, rozhodne nie sú cenou /sumou/ bez DPH resp. základom dane. A cenou /sumou/ s DPH taktiež nie sú.
6. 3. 2021   MarioRodriguez
Netrep hluposti... vraj je to kvoli nizky mzdam. Mnoho ludí by nevyžilo ani keby zarábali trojnásobok priemernej mzdy, proste niektorí ludia sú takí že kým majú peniaze, potrebujú mínať. :)
6. 3. 2021   juribald
je to tak, poznám pár takýchto prípadov a nechcel by som žiť ich život, kde rátajú koľko a dokedy budú ešte splácať za darčeky z minulých vianoc, za chladničku, za novú posteľ. A nehovoriac, že nakupujú podľa toho, koľko je od poslednej výplaty a kedy bude tá ďalšia. A ten pocit mať v peňaženke 23 eur a ináč nikde nič v žiadnej banke ani v skrytej rezervnej obálke....
6. 3. 2021   Sulík bol férový chlap
Sa čudujete podnikateľom že máte malé výplaty?
Však aj oni musia platiť výpalné ako všetci v civilizovanej kriminálnej demokracii.
Tak si to dajú len do nákladov a strhnú to zo miezd zamestnancov.
Taký podnikateľ musí platiť členské v združení podnikateľov ktoré zahŕňa firemnú ochranu, informovanie, dohadzovanie zákazok, príspevky na podnikateľovu politickú stranu, príspevky na úplatky na vymáhanie práva, poplatky za vyriešenie kritických situácií, poplatky za obsadenie teritória, dobrý zdravotný stav, zabetónovanie na produktovom portfóliu proti konkurencii, lustrovanie zamestnancov... a ďalšie skryté poplatky v rámci členstva v skupinách a možnosti pôsobenia na trhu inak to samozrejme nejde! A to všetko si musí podnikateľ stiahnuť z vašej zamestnaneckej výplaty!!!
Ľudia nebuďte naivný že podnikatelia sú nenažraní a nedelia sa o zisk so zamestnancami alebo že ten podnikateľ ktorý vyrába lepší a lacnejší produkt na trhu je úspešný.
Mnoho skvelých startupov a vynikajúcich nápadov stroskotalo že odmietli platiť výpalné a zlikvidovali ich buď vyšachovaním z trhu, vylúčením zo subdodávateľskej siete alebo sa uchýlili ku silovému riešeniu v oblasti zdravotného stavu alebo ujmy na majetku, či rozpadom rodinného biotopu za pomoci "našich" štátnych zamestnancov, pretože podnikatelia nemali známosti na vyšších miestach, chceli len samostatne podnikať s dobrým nápadom a s nikým nič nemať, neplatili zloduchom novodobé výpalné a boli na zozname nežiadúcich podnikateľov ktorí čakajú kým sa im a ich firme stane niečo zlé.
7. 3. 2021   apoliticky
presne tak...velmi vystizne si to napisal...ale zial ludi ako ty a ja co si toto uvedomuju vela nie je...to pokial clovek nezazije na vlastnej kozi co si opisal...tak ani nikdy tomu neuveri...zial system na Slovensku ale bohuzial aj mnohych krajinach ,,dokonalej EU,, ...funguje presne takto...
7. 3. 2021   Sulík bol ferový chlap
Ja som to len mal napísať. Rozprával som sa o tom s podnikateľmi. Tí majú tieto fakty aj podložené dôkazmi. Boja sa o tom rozprávať- lebo medveď. Tak som sa do toho pustil ja- do rozprávania lebo mi už aj tak nikto nemá ako viac ublížiť.
Riešia sa tu samé sračky v štáte, ale fakt, že keď sú nielen podnikatelia uväznení v kriminálnom systéme fungovania, prežívajú slabí a neschopní bez nápadov a chuti niečo spraviť, mladí schopní s nápadmi a ideálmi sú zašliapnutí, je to proti trhu, nevzniká zdravá konkurencia, nemôže podnikať kto chce a na to má, nevznikajú kvalitné produkty a nápady, tie nie sú kvalitne ohodnotené, keď nejaké vzniknú sú zotreté pod čiernu zem alebo ukradnuté nepochopené a sfušované, menej sa celkovo v štáte zarobí vyprodukovaním, odvedie sa menej daní z týchto produktov, zamestnanci majú menšie výplaty, čiže odvedú menšie odvody, štát nemá dostatok peňazí z daní a odvodov, nemôže chrániť podnikateľov a bežných ľudí proti zlu z týchto stratených peňazí, a tie peniaze ktoré podnikatelia musia "dobrovoľne zaplatiť na výpalnom" sú používané na likvidáciu podnikateľov ktorí idú proti zlu, likvidáciu talentovaných zamestnancov ktorí sú zašliapnutý v jarme a vydieraní a dokonca aj na sabotovanie samotného štátu, ohýbaniu spravodlivosti v prospech kriminálnikov priživujúcich sa na výpalnom, uplácaniu úradníkov, dosadzovaniu "svojich ľudí" ktorý konajú/nekonajú v prospech mafiánskeho systému, zakladaniu politických strán sabotujúcich samotné pravidlá hry a ohýbajúcich právo a jeho vymožiteľnosť, a na vyhladzovacie skupiny pod hlavičkou štátu, likvidujúcich nepohodlné firmy a problémových ľudí nielen fyzickými a hospodárskymi atakmi ale nekonečným odporom voči čestnému poctivému a bezproblémovému podnikaniu ktoré by ideálne viedlo k veľkým ziskom pre podnikateľov ku veľkým výplatám pre zamestnancov a ku veľkým zaplateným daniam a odvodom ktoré by slúžili ku prospechu všetkých obyvateľov Slovenska. Stačí zobrať dôkazy od tých čo sa neboja hodiť do Excelu a prepočítať, koľko strát takéto fungovanie spôsobuje všetkým ľuďom a podnikateľom, pre obohatenie elitnej skupiny parazitov, a priživujúcich sa na výpalnom. A všetci budú vidieť čo je zlé, či sa oplatí takto fungovať ďalej a rozhodnúť sa či to chcú zmeniť a fungovať inak a bohatšie pre všetkých. je to len na podnikateľoch čo chcú a na ministerstve hospodárstva, nie na represii polície vykoreniť megalomanské zlo!
7. 3. 2021   Frantisek Nahnevany
Odvedie sa menej daní . . . štát nemá dostatok peňazí z daní . . .
Napríklad pri tzv. DPH.
Keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, advokáti, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ poukazovať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH, tak ako ju už od roku 1993 pod zámienkou DPH inkasujú od klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov, tak bude v štátnom rozpočte financií že až.
31. 3. 2021   achjaj
mozno mas s tou DPH pravdu, ale nenavstivis uz psychiatra? Kazdy jeden tvoj prispevok je len o tom a nicom inom...
6. 3. 2021   M.V.
Možno poistná udalosť so mzdou skončí tak, že ak niekomu diagnostikujú covid a nebol očkovaný správnou vakcínou v určitom čase a na predpísanom pracovisku určite poisťovňa žiadnu náhradu mzdy neprizná. Tiež to platí, ak si poistenec kovidový pas neobnovil na nový s čipom za príslušný poplatok. Vzťahuje sa to aj na rodinných príslušníkov, ktorí sa posudzujú spoločne, ak majú zhodnú adresu aj keď sú dlhodobo v zahraničí...
6. 3. 2021   Zosmrtnej Horyfuka
Výborná novina je, že USA a EU si práve vzájomne zrušili trestné clá na lietadlá (Boeing a Airbus).
Takže konečene som sa dočkal a hneď si nejaké kúpim aj ja !!!
Problém je, že kupovať zvyknem už roky na Aliexpresse a tam zatiaľ žiadne nie sú :(
Ale aj za socíku bolo hneď lepšie, keď zlacneli lokomotívy - aj keď zdražel chleba.
Teda aspoň súdruhovai si to mysleli a potom sa čudovali, keď prišiel 1989 ...
A že vraj história sa opakuje ?
6. 3. 2021   Frantisek Nahnevany
Ešte je tu chyba č.4.
Príjemcovia nečítajú faktúry, pokladničné doklady, bločky a p., ak tieto obsahujú tzv. DPH.
Zarážajúci je fakt, že horeuvedené dokumenty nečítajú ani napríklad takí príslušníci NAKA alebo tiež príslušníci Finančnej polície.
1/1