Názory čitateľov


Názory k článku:
Rekordéri: Vyše 70 % Slovákov vlastní nehnuteľnosť nezaťaženú hypotékou, 90 % z nás býva vo vlastnom

6. 3. 2021   zazka
Ja celkom nechápem, prečo by toto mal byť problém. Ak by chudobný dôchodca nemal svoj, ani len byt v ktorom býva, bol by bohatší, alebo ako mám to ich špekulovaie chápať? Mal by možno vyššie úspory, ale ani to nie, pretože úspory by mu zožral nájom. nehovoriac o hrozbách, inflácii, nenažraných potomkoch,finančej negramotnosti a celkovej neistote. Máme to v sebe, toho sedliaka (a to je len dobre!!!): skupujeme si políčko ku políčku ...mať vlastnú strechu nad hlavou, znamená bezpečná, nezávislá staroba...byt, domček, záhradka, či nejaké políčko sa tak rýchlo a ľahko nerozkotúľa ako peniaze a časom naberá na hodnote (väčšinou a spravidla). Takže držte sa toho Slováci. Je to dobré uvažovanie.
6. 3. 2021   Opica222
Hej! Lebo množstvo ľudí zdedili dedkov a zároveň banbkin dom. Nehnuteľnosti po rodičoch! Môj jeden švagor zarába 4000cca a má hypotéku! Druhý si vzal sdruhou sestrou spoločnea hypotéku, ale len preto, že on svoje dva byty kúpené pred manželstvom nepredal. Takže aj keby sa rozviedli on stále by bol na tom dobre! Nechal by celú hypotéku na ženu lebo má 2 deti s ním. Isté by jej ho nedal zadarmo! Ostatní čo nemali 4 deti, mali kopu po rozvode a úmrtí čo zanechať ak obaja rodičia žili vo svojom a nezatazili byty hypotékami, nakoľko vtedy toľko byť nestál ako dnes!
7. 3. 2021   Jozko
Skupovat policko po policku je dobre, ked si to kupi clovek za vlastne peniaze. ked si nieco kupi na hypoteku, tak nech plati stanovene splatky. Ked neplati nech mu je bez pardonu nehnutelnost odnata. Nech nie je zvyhodnovane zitie na dlh.
6. 3. 2021   lusi
Je fakt blbe byt slovakom, ktory sa narodil az po rozdavani bytov. A pritom sa narodna banka s guvernerom na cele tvaria, ze dalsi odklad hypotek netreba. Neviem, ci nas tam zastupuju ti spravni ludia, co myslite? Spytajte sa svojich deti!
6. 3. 2021   fero
Ani prvy pausalny odklad hypotek nemal byt. Dlznici akceptovali cenu bytov, akceptovali podmienky hypoteky. Ak nemaju na splatky, nech nehnutelnost predaju, zatial je o ne velky zaujem. Nehnutelnosti na Slovensku si za 5 rokov pripisali aj 100 percent zisku, takze kludne vyplatia banku a este im ostane dost velka ciastka na niekolkorocne hradenie podnajmu. Len to treba spravit cim skor, kym nebude na trhu privela takych nehnutelnosti v ponuke.
5. 3. 2021   jozko
najhorsia vec co sa spravila, bolo odpredanie bytov do osobneho vlastnictva. Toto sa nemalo nikdy udiat a ceny nehnutelnosti by boli niekde inde. Druha najhorsia vec su mizerne urokove sadzby. Ludia si pozciavaju peniaze vytvorene z nicoho na nakup nehnutelnosti, ktore uz realne existuju desiatky rokov, zachvilu budu aj po dobe zivotnosti a takto len umelo navysuju ich cenu. je to cele na hlavu
5. 3. 2021   anonym
to mozeme vdacit socializmu.
5. 3. 2021   morča
Však presne kvoli tomu vás chce Heger zdaniť 1,6% rocnou daňou
5. 3. 2021   anonym
Teraz je len otazka, pre konstitucnu kleptokraciu, ako tieto ludske zdroje o tento majetok pripravit, pripadne ako im sprijemnit tento status, novymi danami, poplatkami, odvodmi.
Korona v tomto zasadne moze pomoct, vdaka opatreniam, zavedenym proti jej sireniu, dlh statu narasta, bankrot nieje vyluceny, niesme Grecko, mame super nizke mzdy, takze pre este hypotekarnych otrokov, stupnu uroky, pre vlastnikov dane a odvody a pre nevlastnikov, zdrazia najomne.
Je to velmi rychly proces, ako z byvania urobit dobry vyvar, pre stat.
Aj bez toho, ze by musel nejak investovat.
Jedine stastie ma nasa kolonia v tom, ze vymierame, takze nenarodene deti, nepotrebuju panelaky, postavane z rozpoctu.
Posledny babyboom, Husakovych deti, sa opakovat asi nebude, opat skoly zyvaju prazdnototou, netreba skracovat 9 rocnu skolsku dochadzku na 8 rocnu a chodit do skoly na zmeny.
Sranda je, ze Husakove deti, uz panelaky nestavali, pretoze v dobe 89roku, neboli este plnolety. Tato marginalna skupina ludskych zdrojov sa uz stava opotrebenou, nepotrebnou a byvanie si povatsinou splatili.
Otazka je, ako budu dozivat, ked budu na dochodku, problem nastane o 15/20 rokov.
6. 3. 2021   Samo Jediný
Zákon času (porovnanie frekvencie biologického a sociálneho času) je neúprosný. Terajší 40-tnik sa môže v hodnotách toho sociálneho času rovnať 60-tnikovi spred tridsiatich rokov. Fyzicky možno "husákovci" ešte vládzu, ale ich mentálna výbava im už pomaly ale isto nestačí na to sa prispôsobovať. Z reprodukčného hľadiska sú už tiež nezaujímaví, či už ženy alebo muži. A technologický pokrok to len urýchľuje. Takže ak to pôjde v takomto tempe ďalej, tak o 25 rokov už "mladí" dvadsiatnici nebudú chápať "vo co gou".
5. 3. 2021   Hyperspreader
Nuž, Mečiar vás podplatil, aby ste mu zožrali privatizáciu.
Takže ste spoluvinníci.
Ja som to šťastie nemal, aj keď som tiež odkupoval trojizbový byt za 18.000,- SK
Ale predtým som musel dať "odstupné" 750.000,- SK cash -pekne z ruky, do ruky a bez zbytočných papierov :(
Čiže necelých €26.000, takže ak by som ho teraz predal, "zarobím" zhruba €100.000,- čo je ale fake, lebo keby som chcel kúpiť nový, tak si ešte zo päť stoviek musím priplatiť.
Smutné je, hodnota toho bytu je zhruba stále rovaká (na jednej strane sa síce vybýval, ale sa hodne investovalo do baráku) - takže som vlastne nič nezískal, len kúpna sila peňazí klesla zhruba 30x.
A to majú bohužiaľ komunistické svine zhodné s demokratickými - znehodnocovanie peňazí od nevidím do nevidím.
Takže tu s kľudom mohli ostať Mongoli a tieto nezmyslené politické trampoty sme si mohli ušetriť.
Lebo znehohodnocovať menu by iste zvládli aj tí ...
Konkrétne 50x za 50 rokov - to je všetko na čo sa zmohli geniálni ekonómovia za posledné polstoročie :(
Lebo vtedy stál benzín 2,60 Kčs/liter, telefónny hovor 25 halierov a jazda MHD tiež 25 haliernik.
Mám pritom silné podozrenie, že niektoré električky odvtedy ani neboli vymenené, len do nich dali čalúnené sedadlá ...
Takže komu veriť ?
Nuž ak Eurokomisár Breton burcuje: "Nenakupujte vakcíny od Ruska a Číny, Brusel vám ich zabezpečí dosť" - tak ma práve presvedčil, že ak mi neumožni slobodný výber vakcíny, tak si ju môžu strčiť do svojej demokratickej riti.
Lebo v 1989 tu bol obrovský boj o pluralitu ...
Tá sa však bohužiaľ zmenila na pľuvance do tváre, takže dnes sme s demokraciou v rovnakom marazme, v akom sme boli s komunizmom pred rokom 1968.
A čo prišlo potom viete (nie, že by tak vadila ozbrojená invázia - čo vadilo, bol totálny rozklad spoločnosti, ktorá napokon v roku 1989 skolabovala a bola by sa vzdala hocikomu, kto by bol práve išiel okolo :(
Hoci aj tým Mongolom ...
5. 3. 2021   M.V.
Vyzerá to na nový zdroj daní lebo toto trápi EÚ už veľa rokov lebo vraj Alíí nemá životný priestor.
1/1