Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlatý býk Peter Schiff: Ktokoľvek, kto staví proti zlatu, prerobí

5. 3. 2021   in-divi-dual
...okrem ineho, zrejme necital napr. tento clanok:
https://www.bbc .com/pidgin/tori-5626 3481
5. 3. 2021   Whoarewe
Zlatý býk Schiffstein (57) síce ešte fyzicky nedosiahol dôchodkový vek, ale mentálne zrejme hej :) Lebo zaspal ako maršál Buďonnyj - hrdina občianskej vojny, ktorý Stalinovi odporúčal kavalériu proti Guderianovému mechnizovanému Blitzkrieg-u :) Nemci síce napokon vojnu prehrali - v skutočnosti však iba prehrali bitku o Svietsky Zväz, ale vyhrali vojnu o Európu ;) Okrem toho, zlata nielenže je stále dostatok v zemi, ale v jadrových reaktoroch sa už dá vyrábať aj priemyslene (že to je drahé ? aj hliník, magnetron, či router boli voľakedy astronomické drahé a dnes sú v každej domácnosti :)
Zaujímavjšie je však Matovičovo ospravedlnenie sa za ponkuku Zakarpatskej Ukrajiny Rusku a následná ukrajinská reakcia zámeny Slovenska za Krym.
Pretože Zakarpatská Ukrajina Slovensku relatívne nedávno patrila, kým Slovensko Ukrajine nikdy ...
Ale OK - bol to hlúpy vtip a odniesla si to nevinná omietka na fasáde nejakého pochybného honorárneho konzula (bohužiaľ dobre vieme, aké kvietky sú honorárni konzuli - NAKA by ich zrejme s kľudom mohla brať do rady a na každého by dobrý vyšetrovateľ skoro určite niečo našiel :(
Problém s Ukrajinou je, že to je vlastne pozostatok poľsko-litovského impéria, ktoré voľakdy vytlačilo Rusov na východ - čo robí problémy dodnes.
---
5. 3. 2021   Whoresarewe
Napríklad aj v prípade havárie Černobylu z dobových dokumentov až príliš okato bijú do očí spory ukrajinsko-moskovsk ých súdruhov - akurát vtedy tomu nikto nepripisoval dôležitosť - lebo zdanlivo to bol jeden Sovietsky Zväz, neochvajne kráčajúci cestou komunizmu :) Ak však človek číta tie dokumenty dnes, tak ho až mrazí, lebo za opatrnými formulácia až príliš zreteľne vystupuje možnosť obrovskej sabotáže - ktorá by napríklad vysvetlovala aj neskutočnú idiociu jak v otázkach riadenia elektrárne, tak v nepochopiteľnej reakcii na haváriu, ale aj totálne spackané=mu odsraňovaniu škôd - ktoré narobilo ďaleko viacej škôd, než havária samotná :( Buhužiaľ by sa to dalo vysvetlovať aj ako hrdinský boj ukrajinských národovcov proti ruskému útlaku ukrytému pod deravou pláštenkou komunizmu - vec pohľadu. Každopádne tieto euro-animozity už síce boli počas posledného polstoročia zabudnuté, ale stále tlejú v pivnici a kedukoľvek môžu vzbĺkuť - preto je EU dobrá aj keď je zlá ... Lebo napríklad po sovietskej invázii spriatelených, bratských do ČSSR v roku 1968 sa ľudia v skutočnosti neporovnateľne viac desili pohľadmi na nemecké, maďarské a poľské tanky - než na ruské ! Rusi totiž stále boli vnímaní ako osloboditelia z roku 1945 - ktorý na Československu nemajú žiaden záujem, lebo sú ďaleko. Zato tanky ostatných spriatelených armád budili iné - ďaleko desivejšie spomienky, lebo to, že slovenské Tatry voľakedy patrili Poliakom a na juh už bolo len Maďarsko si v tej dobe ešte živo pamätali primnohí - o nemeckých tankoch nehovoriac - lebo WWII spáchalo Nemcko - a nie nejakí nacisti (NSDAP bola len jedna politická strana - ale vojnu viedol apolitický, nemecký Wehrmacht), DDR, či BRD. Problém je, že ľudstvo má krátku pamäť a Slováci obzvlášť (ak vôbec nejakú majú :( A tak stále urputne bojujú proti fašizmu, ktorý tu nikdy nebol ani náhodou :(((
6. 3. 2021   anonym
a preto je Peter Schiff multimilionar. Na rozdiel od Vas. Predpovedal napriklad uplne presne hypotekarnu krizu a masivne investoval do zlata. Vsetci sa mu posmievali, pododbne ako je to teraz. Na rozdiel od vela inych, vie pan Schiff velmi dobre pocitat.
1/1