Názory čitateľov


Názory k článku:
Analýza: Koronakríza zmenila aj naše nákupné zvyklosti

26. 2. 2021   anonym
Korona nieje kriza, lebo to co krizu tvori, je subor opatreni, proti sireniu korony
Skutocna kriza, pride az po korone a bude to preto, ze niekto tie opatrenia musi zaplatit, ked nie zvotom, tak majetkom.
Budu to dane, inflacia, vyssie uroky, nizke mzdy, alebo saturacia miezd, nedostatok pracovnej prilezitosti, za peniaze, ktore by postacovali na ebzne vydaje, zdielanie pracovnych miest a taka celoplosna chudobnejsia buducnost.
Nakupne zvyklosti sa budu menit tiez, otazka je, ci budeme mat moznost rozmysalt v obchode, co kupit, alebo za co nakupit, pripadne bitka vo fronte, na vydaj chleba, alebo polievky, nemusi byt este ten najhorsi sposob prezitia.
Od hladomoru nas deli len schopnost platit, alebo dovazat potraviny, pestovat a chovat, nebude nikto, kto bude dostavat nejaku podporu.
Az ludia budu hladny, najprv zjedia travu, potom budu zas hospodarit. A je uplne potom jedno ci z elektrinou a internetom, alebo len tak na pankaca, ako kedysi..
26. 2. 2021   Samo Jediný
Všetko je to taký kolobeh. Za komančov nebolo tovaru, nebolo peňazí. Po revolúcii si si mohol zadovážiť čo si len chcel, ale furt nebolo za čo. Potom prišlo obdobie, keď aj tovaru aj prostriedkov bolo dosť. Nie teda pre každého, ale komu sa nelenilo, tomu sa zelenilo. Teraz nám krivka opäť klesne na úroveň, že v online shopoch tovar bude, ale financie zožerie korona a mutanti v oblekoch. Čo bude následnou úrovňou už asi každý tuší. Kde nič nie je, ani smrť neberie...
27. 2. 2021   apoliticky
Opravim ta...za sociku peniaze boli...tovaru bolo pomenej...ale treba sa zamysliet aj preco...lebo na nas bolo uvalene nezmyselne embargo ,,demokratickeho zapadu,, ! preto boli rady na pomarance ci banany !...ked cely vychodny blok zasobovala iba Cuba a popripade este jeden stat latinskej ameriky !... Zapad tak ako v minulosti tak aj dnes sa uchyluje k podlym praktikam sankcii...zapad skutocnu ekonomicku sutazivost nielenze nepozna ale aj neznasa ak je niekto ,,lečpsi a sikovnejsi,, tak sankcie ! ...a tak to bolo aj za socializmu...nie ako mnohi obvinuju vtedajsi system ci vtedajsich komunistov...oni roboli co mohli...pre ludi...aj dnes takzvani ,,demokraticki politici,, robia co mozu...ale pre seba !
27. 2. 2021   Kvičiak
Laskavo nekecaj, aspoň nie pred tými, čo veľkú cas života prežili v svinskom boľševiku. Ked tak strašne chceli komousi robiť ľuďom dobre, stačilo otvoriť hranice a ľudia by si už dokupili u susedov, píšeš, ze peniaze boli. Nekecaj bohapusto prosím ta, mas krátku pamäť alebo si to nezažil....alebo si profitoval z bolsevikov. Ja som z rodiny učiteľov, žiadne peniaze u nas na nákupy neboli a nebol ani tovar. A tak to bolo aj u väčšiny mojich vrstovnikov. Bolsevici si kupovali jachty v Chorvátsku, ako dnes oligarchovia, len s tým rozdielom, ze keby to niekto kritizoval, tak ho zničia aj s rodinou. Jaj ty .......
28. 2. 2021   apoliticky
Dovod preco nebol tovar som tu vysvetlil, tak nezavadzaj! ...a za hranice sa ist dalo...na jednej strane to obmedzoval aj zapad ! nemysli si ze len u nas v Ceskoslovensku to komunisti jednostranne obmedzovali! po 30-tich rokoch od prevratu sa cudujem ze si ostal stale naivny! Preco to strazili aj u nas?!...a cudujes sa? V sociku si zadarmo vystudoval za doktora ci ucitela a stat do teba investoval...mnohok rat aj tym ze daval byty bez hypoteky ! A co robili taki ako ty? Byty predali a chceli zdrhnut !... taki ako ty vystudovani si jednoducho chceli zdrhnut na ,,zlaty zapad,, ...ktory sa mimochodom po rokoch neukazal ako ,,zlaty,, !...bol rozdiel ak na zapade zopar uprchlikov provokativne ,,vyniesli do nebies,, ze im dali lukrativnu pracu s gestom ,,pozrite ako sa u nas lepsie zije !...a rozdiel ked po prevrate tam chcelo ist miliony ludipracovat !...vtedy takzvany ,,zlaty zapad,, na nas uvalil prechodne obdobie 7 rokov na zakaz pracovat v Nemecku a Rakusku...ale to uz si zabudol! ...ako ucitel...smutne !ale pravdu nezmenis...tak to bolo po prevrate! ...tak chod ovca do radu a daj sa zaockovat...svet bude bez takych ,,ucitelov,, ako ty omnoho krajsi !
28. 2. 2021   Kviciak
Ja zijem cely zivot tu. Viem sa o seba postarat, nepotrebujem velkeho brata bolsevika, aby ma riadil, ako mam zit. Jasne byty v sociku, pamatam si ten poradovnik na dlhe roky, kto nedal socialisticky uplatok na predbehnutie sa, tak cakal roky a roky. Chvalabohu, skur....ny bolsevik je uz tatam. Ale ty este mas sancu ist do Severnej Korei alebo na Kubu k svojim, uzivat si vydobytky socializmu na Ostrove slobody. Tam nebudes mat ani rady na banany a pomarance, len zatrasies stromom.
1/1